БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 54 187
  • 765
# 720
Морена, и аз си мисля за отрязване на неравностите, но пък при негърче и кекс мисля няма да се получи добре. Може би за блатове става, защото все пак отгоре има крем и не се вижда, че е рязано.

Онна, нямам само 'долен реотан без вентилатор', а на 'горен и долен без' ме е страх, че отгоре ще хване коричка и няма да се вдигне печивото.  Rolling Eyes Но пък може и да пробвам.

Днес пекох морковения сладкиш на Морена. /по-лесно ми е да запазя линка към сладкиша в Предпочитани на телефона, затова не пробвах този на Доли, иначе нейният ми звучеше по-лесен  Grinning/
Не замених лешниците, но пък ми стана рядко тестото. Дали от това или не, този път отгоре ми стана идеално равен. Обаче не се надига много, нали Морена? И много бързо ми се опече. Стана повече от 2см., а на 30-тата минути вече беше отвсякъде доста запечен.  Grinning
Виж целия пост
# 721
Пеп-4о, хиляди благодарности.  bouquet Този крем сякаш ми харесва повече.
Виж целия пост
# 722


Онна, нямам само 'долен реотан без вентилатор', а на 'горен и долен без' ме е страх, че отгоре ще хване коричка и няма да се вдигне печивото.  Rolling Eyes Но пък може и да пробвам.
Точно на горен и долен без вентилатор пека аз, като тавата ми е по средата на фурната. Надигат се и се изпичат добре нещата. По-бавно от колкото с вентилатор става печенето, имай го предвид. Пробвай някой път така Peace
Виж целия пост
# 723
Шастлива, само за блатове върви рязането, да.
И аз като Onna пека на горен и долен реотан, за нивото на решетката - 3то ползвам за кекс, блатове и подобни.
Морковеният сладкиш не става висок във моята 26-27см форма, в по-малка рабира се би бил по-висок. Simple Smile
За да не хваща бързо кора - по-умерено с градусите на фурната.  Simple Smile
Виж целия пост
# 724
Щастлива,
аз също пека само на горен и долен без вентилатор. Откакто моят приятел ме светна, имам може би по едно провалено печиво годишно, и то защото или си съчинявам рецептата на място, или не я спазвам. Е, веднъж забравих нещо и го изгорих, но тук печката не е виновна, че аз съм блейка.  Simple Smile
Виж целия пост
# 725
Някой правил ли е наскоро мъфини / кекс с боровинки? Купих си замразени, че ми се е дояло нещо с тях и обикновено рецептата ми е винаги на око, но ако имате някаква готова, ще съм благодарна, че и други готварски неща съм замислила днес и искам да стане по-бързичко. Simple Smile
Виж целия пост
# 726
Chrissy, заповядай:
http://pep-4o.blogspot.bg/2014/06/blog-post_18.html  -дозата е за 24 бр.
Виж целия пост
# 727
Под фондана съм слагала малиново сладко , кайсиев мармалад и сладко от портоколи залепва се
Виж целия пост
# 728
Някой правил ли е наскоро мъфини / кекс с боровинки? Купих си замразени, че ми се е дояло нещо с тях и обикновено рецептата ми е винаги на око, но ако имате някаква готова, ще съм благодарна, че и други готварски неща съм замислила днес и искам да стане по-бързичко. Simple Smile

Погледни тази рецепта. Simple Smile
Виж целия пост
# 729
Благодаря ви за светкавичните рецепти, мили хора.  bouquet
Чудя се да размразявам ли и предварително плодовете, за да се отцедят, или така да ги пъхам, замразени от фризера?  Thinking Май ще направя нещо по средата и ще ги размразя, но няма да ги отцеждам  Wink
Утре съм на едно местене и като гледам сега точни пропорции, май ще направя 2, за да занеса за междинно хапване.  Wink Иначе на око много трудно се уцелват точно 24 кексчета...
Виж целия пост
# 730
Криси, аз слагам замразени.
И ето и от мен един вариант (макар да са без особенни разлики всичките) за мъфини.

Виж целия пост
# 731
Под фондана съм слагала малиново сладко , кайсиев мармалад и сладко от портоколи залепва се

Благодаря.  bouquet
Виж целия пост
# 732
Предложете ми идея за тестени закуски, които да замеся от тази вечер, да си втасват в тавата и утре сутринта само да ги изпека. Разгледах толкова много рецепти, а не съм веща в месенето и не мога да преценя дали мога от вечерта да ги омеся и оформя и къде да ги съхранявам преди печенето.
Благодаря  bouquet
Виж целия пост
# 733
Може би с кисело мляко и сода, ако е тестото и ги съхраняваш в хладилник до утре сутрин под стреч фолио. Ядох домашна милинка у приятелка така правена. Но за съжаление нямам точната рецепта. Иначе може да превтасат и да не се надигнат при печенето хич.
Аз правя тесто с мая в хлебопекарната, оформям и оставям в фурната на 50С да втаса за 20-30мин, след това пека за още толкова.

Виж целия пост
# 734
Може би с кисело мляко и сода, ако е тестото и ги съхраняваш в хладилник до утре сутрин под стреч фолио.
Скрит текст:
Ядох домашна милинка у приятелка така правена. Но за съжаление нямам точната рецепта. Иначе може да превтасат и да не се надигнат при печенето хич.
Аз правя тесто с мая в хлебопекарната, оформям и оставям в фурната на 50С да втаса за 20-30мин, след това пека за още толкова.

Naughty
Тесто със сода почернява при престояване. Тестата със сода се приготвят веднага.
Тесто с мая може съвсем спокойно да се направи от вечерта, да се прибере в хладилника и там да си втаса на студено. Сутринта вадиш, оформяш и печеш
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия