БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 54 227
  • 765
# 585



Doli, лесен ли е този морковен кекс. Дай рецепта ,ако обичаш. Гледам по турските сериали много често е част от менюто им. Grinning
Рецептата си е моя,но се оказа сполучлива и често го правя...
3 яйца,
1ч.ч.захар/може и кафява,но не от тъмната/,
1ч.ч.настъргани моркови/аз ползвам пулпата след като направя фреш от тях/,
100гр.разтопено масло,
1ч.ч.брашно с набухвател или брашно+бакпулвер и малко сода,
настъргана лимонова или портокалова кора,ванилия,малко канела,по желание - карамфил,инд.орехче.
Бъркам с миксер,сместа я пека в тавичка с хартия,пече се в загрята фурна на 200 за 10мин и на 180-170 до финал,за 25-30мин.Още топъл го поливам с разтопени бонбони лакта.

Може да се направи и като мъфини.
Днешния го направих с типово брашно,много пухкав и ароматен стана,вече е на 1/2  Wink
Виж целия пост
# 586
Doli, Morena, благодаря ви! Морена ,твоята заливка каква е?
Виж целия пост
# 587
Морена ,твоята заливка каква е?
Далина, има я в рецептата, като украса съм я броила. Simple Smile
Виж целия пост
# 588
Реших да направя този път млечна баница с юфка. Досега винаги съм я правила с кори и съм купувала пакети от 400 грама. В рецептите които четох, за да се ориентирам за количеството на юфката, пише 200 грама. Много малко ми се струва. Да не би да имат предвид домашна такава, защото тази която аз купих ми прилича на натрошени и леко запечени кори за баница.
Виж целия пост
# 589
Реших да направя този път млечна баница с юфка. Досега винаги съм я правила с кори и съм купувала пакети от 400 грама. В рецептите които четох, за да се ориентирам за количеството на юфката, пише 200 грама. Много малко ми се струва. Да не би да имат предвид домашна такава, защото тази която аз купих ми прилича на натрошени и леко запечени кори за баница.
Ако добре те разбрах... Купешката и домашно приготвената юфка изглеждат еднакво - начупени кори, но не просто за баница, а за юфка - по-дебели са от купешките фино точени за баница.
Или сложи повече юфка (то си зависи и от съда, който ще ползваш...), или намали течността.  Simple Smile
Виж целия пост
# 590
200 грама домашна юфка са направо достатъчни за 1 л мляко Joy
Виж целия пост
# 591
Реших да направя този път млечна баница с юфка. Досега винаги съм я правила с кори и съм купувала пакети от 400 грама. В рецептите които четох, за да се ориентирам за количеството на юфката, пише 200 грама. Много малко ми се струва. Да не би да имат предвид домашна такава, защото тази която аз купих ми прилича на натрошени и леко запечени кори за баница.
Ако добре те разбрах... Купешката и домашно приготвената юфка изглеждат еднакво - начупени кори, но не просто за баница, а за юфка - по-дебели са от купешките фино точени за баница.
Или сложи повече юфка (то си зависи и от съда, който ще ползваш...), или намали течността.  Simple Smile
Нищо дебело не виждам в тази юфка, за мен са си натрошени кори за баница. Ще взема да купя още един пакет.
200 грама домашна юфка са направо достатъчни за 1 л мляко Joy
Чудна е домашната юфка, ама няма вече кой да ми я прави.
Виж целия пост
# 592
Тя и онази в магазина се нарича "домашна юфка".  Wink
Виж целия пост
# 593
Морена, нямам ядки в момента, с какво да ги заменя лешниците? И маслото/олиото в грамове ли да го измеря или в мл.?
Става въпрос за последната ти пусната рецепта Simple Smile
Виж целия пост
# 594
Здравейте!
Преди години моята майка правеше печени орехи, на които кафявата люспица падаше и те изглеждаха съвсем бели. За съжаление, тогава не попитах как ги прави.
Скоро срещнах в нета същите орехи, но не запомних в коя тема и дали във форума и уж ги записах  ooooh! Дали не се накисваха във вода... Някой има ли идея как се правят? Ще бъда много благодарна.
Виж целия пост
# 595
Да не би да ги е овалвала в разбити белтъци?
Виж целия пост
# 596
Морена, нямам ядки в момента, с какво да ги заменя лешниците? И маслото/олиото в грамове ли да го измеря или в мл.?
Става въпрос за последната ти пусната рецепта Simple Smile
Щастлива, щом нямаш ядки, пропусни ги изобщо, макар да са важни за вкуса. Но за текстурата не са от значение, не са на брашно, а на едро, затова няма нужда да ги заместваш с нещо непременно.
Мазнината я измери в грамове, ако имаш везна, ако не, не им се втилявай толкова.  Hug
Виж целия пост
# 597
Здравейте,
Ще правя крем пита, даже взех нишесте ванилия, но се сетих, че кремът  се прави с брашно, прясно мляко и жълтъци, а белтъците се разбиват на сняг и се запичат отгоре... Та въпросът ми е мога ли да направя крема с нишесте (вместо брашното), прясно мляко и жълтъци?...
Виж целия пост
# 598
Не виждам проблем
Виж целия пост
# 599
Може да добавиш жълтъци и масло към него да го обогатиш . Става по -вкусно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия