15-минутни ястия - идеи и рецепти

  • 210 165
  • 772
# 120
А как закрепяте корите, така че да не се развие кашкавала, щом е увито само веднъж?

Въобще не се разлепя, не се притеснявай, сгъваш и пускаш в яйцето да попие хубаво, така пържиш  Peace Изберете тънки листи- Тракийски или Бела.

Лорика, радвам се, че ти е харесало, обожавам паниран кашкавал, но много често имах фалове, по този метод няма  Mr. Green
Виж целия пост
# 121
Не знам дали е за тук въпросът ми, но някой има ли книгата на Джейми Оливър - Моето меню за 15 минути? Търся мнения за нея Simple Smile
Скрит текст:
Обмислям покупката й, но от един бегъл поглед на темата ми става ясно, че май мога да мина без нея, благодарение на вас  bouquet
Виж целия пост
# 122
И аз съм хвърлила око на същата книжка Simple Smile
Виж целия пост
# 123
Аз подробно четох ревютата за нея, защото мислех да си я взимам, имам 30-минутната.
Проблемите в нея за мен са два:

Първият е, че съставките често са много, и са неща, които човек рядко има в кухнята си, освен ако не е кулинар-гурман.
Второто и по-важно, защото съставките да речем се заменят, е, че 15-те минути се броят само за готвенето. Тоест, рецептите започват с "продуктите са готови" - подготвени, измити, нарязани и т.н. Съответно рецептите от-до отнемат средно между 30 до 60 минути, според всички ревюта на хората (над 2000).

Ако това не ви притеснява, книгата ще ви хареса Grinning
Виж целия пост
# 124
Аз следя сайта му, и фейса, ми човека постоянно публикува рецепти, и не само рецепти- публикува списъци на това какво да имате постоянно под ръка и т.н. Хитрини за някои продукти- какво да държим замразено, какво-нарязано и т.н. Също и какво да правим с остатъци от храна, абе- ежедневно се публикува.
При все, че всичко това е на клик разстояние и неизборимо много като информация- рецепти, картинки, видео материали...за какво ми е да купувам книгата му точно ?!
Според  мен няма смисъл, освен ако не сте фен и не искате да си имате неговия лик и красиви снимки на хартия  Grinning
Рецептите тук са доста по-полезни
Виж целия пост
# 125
Здравейте,

И аз се включвам в темата за бързите рецепти, тъй като от скоро пак съм на работа, което драстично ограничава времето за готвене.
Създадох си практика да си правя седмично меню и така си правя заготовката за яденето от предишната вечер за следващата(когато е нещо по-времеемко), а вечерта, който се прибере пръв "сглобява" и слага да се готви.

Не знам дали го обясних правилно, но например ако ще готвя мусака, от предната вечер обелвам картофите и слагам във вода, задушавам лука, каймата и подправките (отнема ми 10-15 мин), а на следващата вечер давам инструкция на мъжа ми просто да ги сложи заедно в тава и да я сложи да се пече. Така се спестява доста време  Peace

За днес, по тази схема (сварени картофи и задушен спанак) ще готвя огретен, на който му трябват 20-30 мин да се пече.
Виж целия пост
# 126
Две бързи неща готвих тази седмица:

1. Арабски кус-кус с риба тон - слагам да заври вода (зависи какво количество кус-кус правите). В това време нарязвам един домат и един стрък пресен лук. С горещата вода се залива кус-куса и се оставя за минута-две да поеме. След това добавям консерва риба тон, нарязаните домати и лук. Овкусявам със зехтин, лимонов сок и сол. (За децата - без лук). Понякога добавям и размразена царевица.

2. Пица от ливански питки - докато загрявам реотана на фурната, върху питките редя каквото имам в хладилника - кренвирши или шунка, или луканка, маслини, нарязан на шайби стар лук, царевица. Поръсвам с моцарела или кашкавал и пека за около 5 мин., докато се разтопи кашкавала.
Виж целия пост
# 127
това с арабските питки е вярно, как го забравих. Аз правя таква пица сутрин за училище, тогава времето ми е ограничено. Питките се пекат само на горен реотан, стават тънки и хрупкави. Има различни големини, минипиците са по-добре, но и стандартните си ги бива.
Виж целия пост
# 128
Тити, можеш ли да напишеш рецепта за табуле?
Виж целия пост
# 129
Тити, можеш ли да напишеш рецепта за табуле?

в нета е пълно с рецепти за табуле.
Виж целия пост
# 130
Мерси.
Виж целия пост
# 131
Сетих се за още един вид бърза паста. Току-що сварената и отцедена паста се разбърква с крема сирене и се добавя нарязана пушена сьомга и див чесън.

Вариант на панирания кашкавал е на плоча. Нямам плоча и ползвам тефлонов тиган. Нужни са по 1-2 минутки на страна. Става и със сирене. И трябва да се яде бързо, защото като изстине става все едно не е готвен.
Виж целия пост
# 132
Темата е страхотна и много полезна.
Вие сте споделили голяма част от рецептите, които приготвям и аз вкъщи, но все пак ще споделя и аз няколко неща.
Всякакви вариации с яйца - бъркани, на очи, торти/л/я с картофи, лук и яйца.
Спагети с шунка и доматен сос - не съм сигурна дали успявам да се вместя точно в 15 мин., но със сигурност стават бързо.
Спагети/макарони със сос от сирена - тези пък се вместват идеално във времето от 15 минути.
Споменатите спагети с чесън и зехтин също са ми много любими, поръсени отгоре с пармезан.
Крем супа от броколи и карфиол.
Последното, което ще споделя не е ястие със сос или нещо подобно, а просто брускети със сирене и домати, които стават невероятно вкусни и съм ги приготвяла както за закуска, така и за лека вечеря.
Виж целия пост
# 133
Джейми Оливър в 15 минутните рецепти използва ужасно много, според мен, пакетирани продукти - купешки сосове, консервирани храни, замразени храни, полуфабрикати. С такива всеки може да готви за 15 минути.  Laughing Но доколко това е домашна храна и не е ли същото като да си напазаруваш от топлата витрина?  newsm78
Виж целия пост
# 134
Как правите крем-супа за 15 минути?
Като работила в ресторант, макар и преди 15 години (то едва ли нещо се е променило), ако не ползваш заготовки, то за 15 минути могат да станат само салати, варени, пържени яйца, омлет и пържени картофи, кашкавал-пане, сирене на плоча и т.н.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия