15-минутни ястия - идеи и рецепти

  • 209 753
  • 772
# 690
едно време майка разрязваше един кренвирш почти до долу, обръщаше парчетата на долу и го закрепваше с клечка за зъби като сърце и вътре се чуква яйцето...
Оо да ние още си го правим това за вечеря бързо става Simple Smile
Виж целия пост
# 691
Ако си ял кренвирши, си ял всичко. Mr. Green

Не мога да се прежаля и да купя такъв продукт.
Виж целия пост
# 692
Ако си ял кренвирши, си ял всичко. Mr. Green

Не мога да се прежаля и да купя такъв продукт.

И аз не мога.  Peace С друг колбас бих пробвала да заместя кренвиршите.
Виж целия пост
# 693
Ако си ял кренвирши, си ял всичко. Mr. Green
Не мога да се прежаля и да купя такъв продукт.
И аз не мога.  Peace С друг колбас бих пробвала да заместя кренвиршите.
Тя разликата едва ли ще е голяма?  Mr. Green Аз не обичам кренвирши, но специално сърцето с яйцето по средата става най - добре с тях Peace
Виж целия пост
# 694
и аз не ям кренвирши от много време, постнах го за идея.
то може и шайба от голям домат да се ползва...

аз от Холандия си взех едни кръгли, препечени сухарчета, които са точно за едно яйце отгоре.
може да се сложи и нещо друго на хляба (песто, горчица, шунка т.н.) и отгоре яйцето.
та в този ред на мисли и кората от филия хляб може да се ползва за яйце на око.
Виж целия пост
# 695
Купували сме си от Джъмбо силиконови формички за яйца.
Виж целия пост
# 696
И с алуминиево фолио може да се направи формичка за яйце, за по-сръчните Wink
Виж целия пост
# 697
Чушки с мляко и сирене
1 пакет печени червени чушки (12 чушки) се запържват в малко олио, разбъркват се постояно и се добавя 1ч.л червен пипер и сол. Долива се 1л. прясно мляко. Преди да заври се сваля от котлона и се добавя натрошено сирене и 1 разбито яйце, за да стегне. Приятен апетит
Това ни е много любимо, но не слагам сирене и яйце.

Друг вариант е: запържва се в малко олио 1ч.л. червен пипер , сипва се 500мл горещо прясно мляко, чукват се 4-5 яйца, внимателно се разкъсват, за да останат на парчета, посолява се на вкус и се сервира. Да ви е сладко!
Виж целия пост
# 698
Много обичам печен пипер с яйце и сирене, но не пържа и съм го видоизменила- печени чушки слагам в леко намазана тавичка, заливам с объркани яйца и сирене, пека 15-20 минути и е готово.
Виж целия пост
# 699
Това съм го писала по-напред.Само,че слагам и извара да не е много солено.И въобще със всякакви добавени сирена към основната смес става много вкусно. Heart Eyes
Аз направих оризовите кюфтенца на фурна,крок мосю и 'пържени филийки' в тостера за сандвичи.Всички бяха одобрени,благодаря за идеите bouquet
Виж целия пост
# 700
lady_gothic, не се ли разтича яйцето в тостера на "пържените филии"?
Виж целия пост
# 701
Не  newsm78,но ги правих  пълнени с шоколад и малко прекалих с него,та той се поразтече. Действах по рецептата на the wishmaster Peace
Виж целия пост
# 702
Какво е това крок-мосю?

Пробвах два пъти да направя майонезата на Бу с прясно мляко и олио,  но и двата пъти без успех.
Виж целия пост
# 703
Пробвах два пъти да направя майонезата на Бу с прясно мляко и олио,  но и двата пъти без успех.
СЪотношението трябва да е 1 част мляко и 2 части олио. Много е важно да работиш с тесен и висок съд, а пасаторът да е допрян плътно до дъното на съда. Като го включиш, държиш пак плътно на дъното поне 10 секунди и едва като видиш, че започва да се сгъстява, започваш да го издигаш, но МНОГО БАВНО, МИЛИМЕТЪР ПО МИЛИМЕТЪР.
Виж целия пост
# 704
Аз съм правила успешно и млечна, и нормална майонеза. Обаче последните 2 пъти и с двете претърпях провал и ги изсипах в баници и хлябове. Вече ме е страх да опитам отново.
Крок мосю е вид сандвич, има и крок мадам.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия