НВ-ВМХ и палео, част 101 - за здравословното хранене

  • 59 575
  • 725
# 60
PURE, зависи какво искаш да правиш с кокосовото масло. Обезмирисеното има повече приложение за готвене, но ако е за кафе и харесваш кокосовия аромат си вземи с мирис.
Виж целия пост
# 61
Във втория въпрос от линка на Шоки, намирам отговора на моя въпрос. Напълно режимна съм -мазнини над 60%, В под 10% само от зеленчуци и млечни, и съм качила килограм и половина. Няма да променям начина на хранене, защото знам че е правилен за мен, но се надявам да не съм от случаите на тотално увреден метаболизъм и след време да видя и намаляване на теглото. Не ми е приятно, че качвам, но сама съм си виновна за всичко и нямам на кого да се сърдя.
Иначе се чувствам добре здарвословно, само дето не мога да спя.
За съжаление моята мигрена не се повлиява от режима засега и имам много чести пристъпи, поне веднъж седмично, понякога и по два пъти.
Виж целия пост
# 62
Може ли линк към книгата на Бърнстейн ?
Виж целия пост
# 63
liola, има ги в библиотеката, но нещо се затруднявам да дам линкове, не знам защо не се получава, може би Гугъл Драйв не дава такава възможност.
Виж целия пост
# 64
liola , книгата я има в библиотеката ( има линк към нея на 1 стр.), не съм сигурна дали не са няколко книги, но Diabetes solution трябва да я има. Аз в момента не успявам да вляза там, за да проверя.  Embarassed
Доли, кокосовото брашно е различно от стърготините, то си е смляно като брашно. Но не съм купувала от него и не съм го използвала.
Жаки, за мигрената може значение да имат някои конкретни храни, които при теб да провокират пристъпи. Ако искаш разгледай ето тази книга:
http://www.amazon.com/The-Migraine-Miracle-Gluten-Free-Inflammation/dp/1608828751
И нея трябва да я има в библиотеката. Авторът е невролог, който прилага ВМ-НВХ, но има и доста други неща, които може би трябва да се имат предвид.
Виж целия пост
# 65
Кокосовото брашно е и обезмаслено, затова е доста сухо и поема много вода. Има особености при готвене с кокосово брашно, не е едно към едно с пшеничното. А иначе стърготини лесно се смилат в кафемелачка или каквото имате за тази цел, но резултатът не е същият като брашното.
Виж целия пост
# 66
Един интересен случай на 74 годишен мъж, който с ВМ-НВХ в рамките на една година е излекувал диабета си - 2 тип.
https://intensivedietarymanagement.com/clive-patient-profile/

Преди да попадне на режима, бил с диагностициран от 7 години диабет, който се опитвал да контролира със стандартната диета, но му било обяснено, че заболяването е хронично, с прогресиращ ход и единствено може да се забави появата на усложнения.
Започвайки да следва ВМ-НВХ и съветите на Dr. Fung, само за няколко месеца изследванията му се подобрили до степен, че на базата на тях вече не може да се постави диагноза диабет. Когато отишъл на поредния контролен преглед на очните дъна, споделил с медицинския специалист, че вече не е диабетик. Той го изгледал странно и му казал, че не е чувал за такъв случай и вероятно това би било възможно само ако се направи чернодробна трансплантация.  Joy
Направи ми впечатление също, че един ден седмично е правил фаст ( вероятно пълно гладуване, но не е уточнено в статията), предполагам според препоръките на Dr. Fung.
Виж целия пост
# 67
Аз ям яйца ежедневно, поне по 3, някой беше питал. От малка съм им фенка.
Виж целия пост
# 68
Кокосовото брашно е и обезмаслено, затова е доста сухо и поема много вода. Има особености при готвене с кокосово брашно, не е едно към едно с пшеничното. А иначе стърготини лесно се смилат в кафемелачка или каквото имате за тази цел, но резултатът не е същият като брашното.
Каква е цената на брашното?
Виж целия пост
# 69
Не знам, не съм купувала, но мисля, че е доста икономично, освен ако не се правят хлябове непрекъснато.
Виж целия пост
# 70
Кокосовото брашно е и обезмаслено, затова е доста сухо и поема много вода. Има особености при готвене с кокосово брашно, не е едно към едно с пшеничното. А иначе стърготини лесно се смилат в кафемелачка или каквото имате за тази цел, но резултатът не е същият като брашното.
Каква е цената на брашното?

А и от къде се купува?
Виж целия пост
# 71
В биомагазините, макар че може би има и на други места. Не съм търсила, аз за себе си отказвам да купувам алтернативни брашна и да ги използвам. Не искам да робувам на заместителите на високовъглехидратните ястия, просто ям други неща. Компромисът, който съм направила, е кокосово-таханови мъфини и палачинки. Но да започна да купувам кокосово брашно и да правя хляб и сладкиши (с какво? мед? стевия?) - не, благодаря.
Виж целия пост
# 72
+1 съм на Чоки относно алтернативните хлябове и десерти. Това за мен не са хлябове и десерти и не изпитвам никаква нужда от такива.
Виж целия пост
# 73
С кокосово брашно плюс необходимите други модификации могат да се правят хлябове и сладкиши, кажи-речи напълно като тези с брашно, но точно това мен ме отблъсква - това е равнозначно на вкопчване в идеята за хляба и сладкишите като задължителни, а тази идея сама по себе си е порочна. Освен това наистина рецептите често са доста сложни, а аз не искам да си усложнявам живота. Веднъж на няколко месеца се наканвам да направя нещо по-сложно, но много, много рядко изисква "брашно" - в такъв случай смилам ядки, такава рецепта избирам. Но точно понеже тези неща са сложни и скъпи, а и понеже обикновено трябва да си ги ям само аз, ги намирам за безсмислени. А и със сигурност могат да попречат на отслабването, да не говорим за психологическия ефект от това да си зависим от хляба и сладкишите. Peace
Виж целия пост
# 74
Точно безмислени за мен е думата. Нито ще ме наяде, нито нищо. Аз съм си по стабилната хапка.  Embarassed как няма да изгубя два часа и 20 лева за нещо, дето трябва да ям 5 хапки от него.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия