БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 65 966
  • 754
Хайде нова тема!
 
ЗА БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА ТЕЗИ, КОИТО НЕЩО ГИ ВЪЛНУВА, НО НЕ ИСКАТ НОВА ТЕМА
ЧАСТ 98

 
Виж целия пост
# 1
Добър ден .Миналата седмица на работа един колега черпи с дребни сладки под формата на охлювчета и възелчета,сиропирани .Моля ви някой ако знае рецептата за тези сладки да я напише .Страшно много ми харесаха ,но колегата отказа да даде рецептата.Може да е семейна тайна ,не знам. Търсих в нета ,но нищо не намерих,може и грешно да съм написала името .
Виж целия пост
# 2
Пепчо, благодаря за новата тема!  bouquet

И аз имам същия въпрос като ябълка за желатина от предната тема.  Peace
п.п. Аз пък май още не съм се престрашила да ползвам желатин (макар че имам смътен спомен за един опит)  Thinking
Виж целия пост
# 3
 bouquet

Аз се престраших...довечера ще видим резултата chef
Виж целия пост
# 4
Добър ден .Миналата седмица на работа един колега черпи с дребни сладки под формата на охлювчета и възелчета,сиропирани .Моля ви някой ако знае рецептата за тези сладки да я напише .Страшно много ми харесаха ,но колегата отказа да даде рецептата.Може да е семейна тайна ,не знам. Търсих в нета ,но нищо не намерих,може и грешно да съм написала името .

снимката ми е много стара и ужасна, но нещо такова ли беше http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2331.msg59480.html#msg59480
Виж целия пост
# 5
Добър ден .Миналата седмица на работа един колега черпи с дребни сладки под формата на охлювчета и възелчета,сиропирани .Моля ви някой ако знае рецептата за тези сладки да я напише .Страшно много ми харесаха ,но колегата отказа да даде рецептата.Може да е семейна тайна ,не знам. Търсих в нета ,но нищо не намерих,може и грешно да съм написала името .

Аз се сетих за това: http://zi4e57.blogspot.bg/2013/03/blog-post_19.html
Виж целия пост
# 6
нещо такова ,но сиропирано .Без орехи и не бяха точени. Прерових чичко Гугъл из основи ,но даже точна снимка на тези сладки не успях да намеря .
Виж целия пост
# 7
нещо такова ,но сиропирано .Без орехи и не бяха точени. Прерових чичко Гугъл из основи ,но даже точна снимка на тези сладки не успях да намеря .

http://www.az-gotvia.bg/recepta/siropirani-ohluvcheta
Виж целия пост
# 8
И аз тук при вас.
Много сте ми полезни  bouquet
Желатинът досега поне винаги ми е ставал.
Връщам се да видя за кой крем и сладкиш става дума, че нещо сегашният кекс не ми се опече много добре и ще трябва да правя друг десерт. /не, че децата не го подпукаха вече, де  Grinning/
Виж целия пост
# 9
Благодаря за течата  Hug

Прехвърлям тук питането на ябълка от предишната тема:
Цитат
Заинтригувахте ме с този крем, затова питам. Нямам микровълнова.
Как да използвам фурната в този случай? Коя позиция и на колко градуса?
Досега всички опити с желатина са ми неуспешни, обаче ще пробвам този крем с бишкоти за другата седмица.

Човек трябва да е тъп и упорит!!! Mr. Green 35 chef

Щом нямаш микровълнова разтопяваш желатина на котлона на водна баня. Малко по-бавно става.
Виж целия пост
# 10
Колко време се варят в херметическа тенджера свински крачета ?
Виж целия пост
# 11
Колко време се варят в херметическа тенджера свински крачета ?

Около 50 мин., след като "засвири".
Виж целия пост
# 12
ябълка, не знам как да цитирам въпрос от старата тема. Щом нямаш микровълнова желатина го загрей на водна баня на котлона, не във фурната. Важното е да не заври, само докато се разтвори и леко да се затопли.  
Onna-bugeisha писали сме заедно
Виж целия пост
# 13
как да махна люспите на накиснат и омекнал нахут?
в нета четох разтриване между дланите, топене във вода и после отново
на теория става, на практика май е по-лесно да ги обеля зърно по зърно  Laughing
Виж целия пост
# 14
Един път само съм си играла да ги беля,много пипкаво и досадно е,а и не усетих кой знае каква разлика ако е с люспа или не Naughty едно по едно ги белих,за друг начин не знам
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия