КОЗУНАЦИ – 2016 г.

  • 73 579
  • 764
# 15
Благодаря за темата  bouquet
 Аз се пробвах тази година - провал. Едно, че пекох на вентилатор и стана сух /изпече се много бързо, не за 40 минути а за около 20/. Освен това сложих свинска мас /смесено с олио/ и като изстина козунакът мирише гадно на мас. Ще си дам втори шанс, като ще подбера някоя лесна рецепта от тук.
Да не би маста да не е била хубава? На мен никога не ми е миришело на мас. Пробвай с масло, но качествено. Peace

Аз пробвах да направя козунак в хлебопекарната (изцяло в нея), ползвах рецептата на Пина, стана чудесен на вкус, имаше конци, но на вид не беше добре (излезе от формата, опря в капака, горната коричка остана твърде бледа). Мисля да пробвам отново, но ще намаля продуктите с 1/3.
Виж целия пост
# 16
Предполагам  свинската мас се е  огранила, от доста време е в хладилника, а трябваше да  я съхраня във фризер. Аромат само ванилия сложих, инцидентно реших да меся и нямах друго под ръка, но за следващия път ще се подготвя.
Виж целия пост
# 17



вместо запис Simple Smile
Виж целия пост
# 18
Няма да правя по-рано козунаци, но да не ви изпускам от поглед.  И за да не е само запис, показвам Леопардов Бриош
Ако изключим шоколада отгоре, не е чак толкова сладък като козунак, но мисля с шоколада се допълва идеално и лично на мен ми е вкусен  Simple Smile

Виж целия пост
# 19
Вече ми е великденско. Simple Smile
Нещо и на мен взе да ми приплъзва идея за козунак... да видим кой кого...  Crazy
АААА, нее, няма да се дам до празника. Crossing Arms
Виж целия пост
# 20
ох, че вкуснооо ще правя и ще споделям  Peace
Виж целия пост
# 21
То и аз не мисля се давам, ама трябва и да се яде и ей така за разнообразие... като е ред пак на тестено...  Thinking   Ще видим де.  Laughing
Виж целия пост
# 22
Здравейте,

усеща се, че Великден наближава!  Simple Smile chef

Morena, специални благодарности за рецептата за козунака с висока хидратация! Обичам да правя козунаци, месенето не ме плаши, но крайните резултати са различни- козунаци понякога с конци, понякога малко сухи и сбити... А твоята рецепта се получи идеално- козунак на конци, мекичък и ароматен, че и не изисква много месене, а да не кажа и че му съкратих време то за втасване и пак се получи... : Simple Smile Може би следващия път ще сложа още мъничко захар за повече сладост  newsm78

Хубав ден на всички и приятно месене!  bouquet
Виж целия пост
# 23
Ах Merelenda, като гледах видеото за този козунак се чудех, къде съм го виждала преди това и затова като показах моя, написах "Ето и моят Леопардов козунак", като се надявах, че който е пускал рецептата, ще пише. Сега вече знам, че първо при теб съм го видяла. Чуден е!

И за да не е спам, ето и моите козунаци, който правих последният път за Великден тук при нас.
Със седем фитила



А тук и c осем. Имаше и с девет фитила, но него го подарих.

Виж целия пост
# 24
Освен това сложих свинска мас /смесено с олио/ и като изстина козунакът мирише гадно на мас.

Не ти е била хубава маста - или гранясала, или загорена.
Аз меся само с мас, не я смесвам с други мазнини, никога след изпичането не мирише на мас, а само на вкусен козунак.  Simple Smile
И аз съм на това мнение.
Утре или в петък ще правя. Яде ми се от една седмица. Whistling
Виж целия пост
# 25

При употреба на масло ми се е случвало след изпичане да замирише на маргарин, а не на масло.
 Аз купувам само масло, което мирише на масло (понеже бол такива, които не миришат на нищо... ), та не ми се е случвало да мирише на друго.  Simple Smile

stel.ka, аз благодаря за доверието, радвам се, че си доволна!  Grinning

Тия леопардови красоти са интересни (а по принцип не си падам по леопардов десен на нищо), ама не са по моята част такива заигравки.
Аз само козунаци ще правя за Великден, най много и козуначени бретцели за повече коричка. Почти никакви дребни сладки не се харчат у нас... колкото пъти съм се хващала да правя такива, все козунакът свършва и питат за още от него.
Виж целия пост
# 26
Морена, страхотна идея за бретцелите  Grinning

Аз да помоля за рецепти на велекденски сладки(курабии), решила съм тази година да направя такива, да се занимава малката, че голям мерак я гони  Mr. Green
вече се е сдобила с нейни, точилка, формички за рязане  Crazy
Виж целия пост
# 27
Прекрасна тема и много богата на информация!
Тази година за първи път ще правя домашен козунак и ще се уча от вас  bouquet
Решила съм тези дни да направя репетиция,да не се излагам за празника и сега се връщам да си харесам някоя по-лесна рецепта
Виж целия пост
# 28
Аз да помоля за рецепти на велекденски сладки(курабии),
Деси, моите курабии като нищо би могла да наречеш и великденски (съставът им е доста сходен с козунака, само набухвателят е друг ), ако искаш опитай.  Simple Smile

клик за рецептата
Виж целия пост
# 29
Много са красиви леопардовите бриоши и козунаци.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия