МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 61-ва ТЕМА

  • 118 753
  • 756
# 660
Това с офертата от испанския Амазон се оказа еба си пързалката  Crossing Arms Няма да шипнат хлебопекарна, а ще ми дадат някакъв смешен бонус. Супер съм разочарована, изобщо не го очаквах от Амазон.
Виж целия пост
# 661
Аз съм пекла хляб с по-малък грамаж,перфектено си втасва и изпича,само се задава степен на изпичане 1,за цвят на коричката.
Виж целия пост
# 662
Скрит текст:
Съотношението на продуктите (в процент) спрямо общото количество брашно в една рецепта за обикновен хляб, препоръчително би трябвало да бъде така:
Течности        55 - 60
Захар               1 - 2
Сол                 1 - 1.5
Мазнини        1 - 2
Суха мая         1 - 1.5
Жива мая       3 - 4.5
Маята не е ли много? За 600 г брашно излиза 6-9 г, което ми се струва много. В моите рецепти от книжката за толкова брашно дават максимум 1,5 лъжичка, което е 4,5.
За живата - излиза макс. 27 г, аз правя козунак с толкова много мая.  Joy
За по-малка доза има вариант - да се изключи пекарната напр. 10 минути преди края на програмата, но трябва човек да си е вкъщи и да я дебне.
Виж целия пост
# 663
 Тази "таблица" не е мое творение. Просто я копнах от блога на първа страница. Най-вероятно, единствено Дядо Хаджия може да направи точен коментар по нея. Да се надяваме, че ще види това твое питане Peace

П.П. А всъщност едно пакетче мая на Д-р Йоткер от 7 грама е предвидено точно за половин килограм брашно newsm78.
Виж целия пост
# 664
Скрит текст:
Съотношението на продуктите (в процент) спрямо общото количество брашно в една рецепта за обикновен хляб, препоръчително би трябвало да бъде така:
Течности        55 - 60
Захар               1 - 2
Сол                 1 - 1.5
Мазнини        1 - 2
Суха мая         1 - 1.5
Жива мая       3 - 4.5
Маята не е ли много? За 600 г брашно излиза 6-9 г, което ми се струва много. В моите рецепти от книжката за толкова брашно дават максимум 1,5 лъжичка, което е 4,5.
За живата - излиза макс. 27 г, аз правя козунак с толкова много мая.  Joy
За по-малка доза има вариант - да се изключи пекарната напр. 10 минути преди края на програмата, но трябва човек да си е вкъщи и да я дебне.
Аз знам, че на 500 грама брашно се слага 7 грама суха мая, така че не ми се вижда много.
Виж целия пост
# 665
Благодаря ви многоо , ще пробвам и ще кажа какво се е получило  Wink
Виж целия пост
# 666
Тази "таблица" не е мое творение. Просто я копнах от блога на първа страница. Най-вероятно, единствено Дядо Хаджия може да направи точен коментар по нея. Да се надяваме, че ще види това твое питане Peace

П.П. А всъщност едно пакетче мая на Д-р Йоткер от 7 грама е предвидено точно за половин килограм брашно newsm78.

Коя точно таблица коментирате, че аз не мога да се ориентирам?
Виж целия пост
# 667
 
Тази "таблица" не е мое творение. Просто я копнах от блога на първа страница. Най-вероятно, единствено Дядо Хаджия може да направи точен коментар по нея. Да се надяваме, че ще види това твое питане Peace

П.П. А всъщност едно пакетче мая на Д-р Йоткер от 7 грама е предвидено точно за половин килограм брашно newsm78.

Коя точно таблица коментирате, че аз не мога да се ориентирам?

Пост 658 от предишната страница Peace.
Виж целия пост
# 668
 
Тази "таблица" не е мое творение. Просто я копнах от блога на първа страница. Най-вероятно, единствено Дядо Хаджия може да направи точен коментар по нея. Да се надяваме, че ще види това твое питане Peace

П.П. А всъщност едно пакетче мая на Д-р Йоткер от 7 грама е предвидено точно за половин килограм брашно newsm78.

Коя точно таблица коментирате, че аз не мога да се ориентирам?

Пост 658 от предишната страница Peace.

Това според мен е взето от блога и там пише кой е автора, така че аз няма как да я коментира. Пак там в този блог съм дал пък едно може графично виждане за количеството мая при различните видове теста.
Виж целия пост
# 669
Здравейте,

Това със съотношенията са от мои записки, не са измислени, бележки обобщени близо от 2009а насам от европейски, американски и турски утвърдени стандарти за обикновенни хлябове.

Българските стандарти за типов, бял, добруджа и др.: тука

В Турция например, от 2012 насам утвърдения стандарт за сол е вече не повече от 1%, а при мене е не повече от 0,75%

newsm51

Цитат
стандарти, съотношението на продуктите спрямо общото количество брашно в една рецепта за обикновен хляб е желателно да са така:

                         желателни
течности(%)...........55 - 60
захар (%).................1 - 2  
Сол (%)....................1 - 1,5  
Масленост (%).......1 - 2
Cyxa Мая (%)...........1 - 1,5
Прясна мая (%).......3-4
Подобрители.....0,5 - 1
(процентите в първата колонка при желателните са били майсторските съотношения, така викат тука   )

източник: европейски, американски и турски стандарти за обикновен хляб(обобщени)
------------
Виж целия пост
# 670
Как трябва да изглежда тестото когато машинката меси хляб само с ръжено брашно? За бялото брашно знам благодарение на вас - хубава топка и да не маже под бъркалките Wink.
Виж целия пост
# 671
същото е и за черното - топка , но кафява Wink
Виж целия пост
# 672
Как трябва да изглежда тестото когато машинката меси хляб само с ръжено брашно? За бялото брашно знам благодарение на вас - хубава топка и да не маже под бъркалките Wink.

Влажно като глина. Стои си точно като глина.
Виж целия пост
# 673
Трябва да е малко по-водно и да маже под бъркалките. Аз лично ръжен хляб правя с айрян като течност и ми се получава добре.
Виж целия пост
# 674
Много ви благодаря за съветите, знам си аз, че това е точното място да питам Hug.

Кати, може ли да споделиш рецептата ти за ръжен хляб Praynig?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия