"Неостаряващо" универсално тесто

  • 29 002
  • 135
# 105
Да се похваля Simple Smile. Направих закуската и ми хареса. Първите питки ги направих мнооого тънки и се препекоха доста  Mr. Green, но следващите бяха добри. Оставих си и малко тесто за пица.
Наистина има подозрителен вид. Получи ми се по-стегнато тесто от обикновенно такова с мая.
Виж целия пост
# 106
Момичета, днес отново направих тестото.
Този път обаче със суха мая и с по-малко мазнина ,както беше казала по-напред Bo_slavova.
Определено се работи по-лесно при този вариант.Разточва се по-лесно и не втасва толкова.Предишния път буквално през 15 минути трябваше да го премесвам. Rolling Eyes
Сега пека пица и ще вечеряме с нея.
Не вярвам да успея да снимам -народа здраво е изгладнял и току обикаля около печката. Laughing
Виж целия пост
# 107
Момичета, днес отново направих тестото.
Този път обаче със суха мая и с по-малко мазнина ,както беше казала по-напред Bo_slavova.
Определено се работи по-лесно при този вариант.Разточва се по-лесно и не втасва толкова.Предишния път буквално през 15 минути трябваше да го премесвам. Rolling Eyes
Сега пека пица и ще вечеряме с нея.
Не вярвам да успея да снимам -народа здраво е изгладнял и току обикаля около печката. Laughing

Кажи после как е станала пицата, защото аз само предложих, но не съм пробвала с по-малко масло. Два пъти се пробвах с това тесто, но само с жива мая. На мен не ми се увеличи ...както си го сложих в тенджерката в хладилника и почти същото си го изкарвах на сутринта. Съвсем малко, да не кажа въобще не втаса. Но вторият път определено си се справих доста добре. Месих го много.
Та кажи резултата с по-малко масло. Вкусът същия ли е?
Виж целия пост
# 108
Да, същият е вкуса.Пицата  замина.
Даже бяха две и двете се изядоха. Laughing
Май разбрах защо се казва неостаряващо тесто.Защото просто няма кога да остарее-като го омесиш и бързо го изразходваш и изяждаш. Laughing
Виж целия пост
# 109
Да, същият е вкуса.Пицата  замина.
Даже бяха две и двете се изядоха. Laughing
Май разбрах защо се казва неостаряващо тесто.Защото просто няма кога да остарее-като го омесиш и бързо го изразходваш и изяждаш. Laughing

хе хеееееееее  Joy права си .... и аз се чудех защо е неостаряващо, като си помисля... има си прясно мляко - не може да е неостаряващо това тесто  newsm78 , а то защо било неостаряващо  Mr. Green
Виж целия пост
# 110
От това тесто съм правила какво ли не. Но и аз слагам по-малко мазнина, повече брашно и само половин кубче мая вместо цяло. Освен това се изхитрих и замествам прясното мляко с кисело - пак става Simple Smile Само с мас не съм пробвала, но идеята ми харесва.
Виж целия пост
# 111
Аз го приготвих само с мас, но по-малко отколкото пише в рецептата. Направих го също така със суха мая. Бих казала, че се получи. Направих закуска "Ха.." и пица и двете се получиха добре  Peace
Виж целия пост
# 112
Дали би се получило, ако го замеся с олио?
Виж целия пост
# 113
Steisi,аз днес го  замесих и сложих мазнината 50/50 маргарин и олио.На вкус си беше перфектно, както винаги, но при замесването тестото става някак по-тежко, отколкото когато е замесено само с маргарин.Така, че моят съвет е да не рискуваш.Или ако рискуваш- сподели после опита си, моля те.
Виж целия пост
# 114
Дали би се получило, ако го замеся с олио?

Мисля, че ще ти лепне още повече докато го месиш - ще бъде по-течно. Няма как и в хладилника после да стегне, поне малко. Според мен - да не рискуваш! Но, ако все пак пробваш - дай резултата насам  Mr. Green
Виж целия пост
# 115
Вчера замесих тестото  изцяло с масло.Не знам кой беше препоръчал по-напред в темата да не се прави с масло.Ама аз нали съм инат, реших да пробвам.За вкуса все още не знам дали е същият, но като вид и характеристики тестото си е същото както и месеното с маргарин.Черпя ви.
   

Пропуснах да кажа, че вчера го замесих, но днес го пекох.Нямаше промяна в състоянието му-ни намек за вкисване.
Имам мерак да опитам колко време ще издържи без да вкисне, но ми се свиди. Mr. Green
Виж целия пост
# 116
Реших, че първо трябва да пробвам как е оригинаът, за да има с какво да сравнявам като го замеся с олио. Е, почти оригиналът, ще го направя първоначално с мас.
Виж целия пост
# 117
За 2-ри път го правя това тесто. Една пица направих и се чудя дали мога и мекици да направя с него  newsm78.
Виж целия пост
# 118
Абе виждам,че и пица правите от това тесто,ама не става ли прекалено меко за пица newsm78,според мен пицата трябва да хрупка леко...
Виж целия пост
# 119
Абе виждам,че и пица правите от това тесто,ама не става ли прекалено меко за пица newsm78,според мен пицата трябва да хрупка леко...

Пицата става страхотна!Точно хрупкава и тънка -като в пицария!М-м-м-м,  божествена!


Tedulina,мисля, че за класическите мекици няма да стане, защото самото тесто е много богато на мазнина и някак не върви да  го бухнеш и да го пържиш. Rolling Eyes
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия