"Неостаряващо" универсално тесто

  • 28 992
  • 135
# 120
Това тесто не се пържи , а по-скоро запича в тефлонов тиган. Вижте закуската Хачапури - това са нещо като мекици и там е обяснено как се приготвят ... тестото е същото  Peace
Виж целия пост
# 121
Пробвах Хачапурито на тиган, не беше лошо. Пица обаче с това тесто аз лично не одобрих, но по принцип съм си претенция, така че е предполагам от мен. Всички други похвалихте пицата и за това я пробвах и аз, ама не се задоволих. Тестото наистина е много приятно за работа. Иска ми се да пробвам нещо от рода на кифлички като че ли. Нещо във фурната този път, ще гледам за предложения сега.
Виж целия пост
# 122
А при мен май нещо не се получи с тестото. Първо го замесих с маргарин (ама мек, от кутия). Пое повече брашно и трудно се замеси. Втаса нормално, но така или иначе не успях да го ползвам, защото хладилникът се скапа и тестото също. Втория път го направих с краве масло и месенето беше ок. Да ама пък не втаса хубаво. И двата пъти ползвах суха мая, една и съща. Пробвах го на Хачапури - стана, ама малко не се изпече отвътре. За пица обаче, според мен, е супер - стана много вкусна, тънка и хрупкава пица от него!  Peace Тия дни пак ще пробвам.  Crazy
Виж целия пост
# 123
Това тесто дали не може да се замразява? Thinking

А! И аз това се чудих! Относно трайността - държах го повече от 48 часа в хладилника и инщо му нямаше (втория път де, когато хладилникът си беше добре).
Виж целия пост
# 124
elfpath,


Това тесто не трябва да втасва като другите теста. Naughty
Чудно ми е защо не ти е станао с маргарин?! ThinkingАз в повечето случаи го правя с маргарин и се получава перфектно.
Относно замразяването -може да се замразява.Аз първият път го замразих.Като реших, че ще го ползам, го извадих от фризера и го преместих в хладилника за една вечер и на другия ден си беше ОК.Готово за употреба.
Виж целия пост
# 125
elfpath,


Това тесто не трябва да втасва като другите теста. Naughty
Чудно ми е защо не ти е станао с маргарин?! ThinkingАз в повечето случаи го правя с маргарин и се получава перфектно.
Относно замразяването -може да се замразява.Аз първият път го замразих.Като реших, че ще го ползам, го извадих от фризера и го преместих в хладилника за една вечер и на другия ден си беше ОК.Готово за употреба.


Кампари, благодаря за уточнението. Сериозно се притесних, че нещо не се е получило с ,моето етсто.   bouquet
Виж целия пост
# 126
Ето какво направих от  една част от тестото.Бях го замесила преди около седмица и един път  правих пици.А днес с остатъка направих Хачапури.

   

Виж целия пост
# 127
какви бяха тия хачапури,имаше някъде линк,ама къде newsm78
Виж целия пост
# 128
Хачапури Wink
Виж целия пост
# 129
Имам от това тесто в хладилника. Направих го неделя, т.е. минали са 6 дни от тогава. Преди малко го погледнах и мирише малко странно, някак кисело. Нормално ли е да мирише така (заради маята) или се е скапало  newsm78?
Виж целия пост
# 130
Тедулина, смятам, че нищо му няма.
Добре, че  изтупа темата от праха.  bouquet
Виж целия пост
# 131
Благодаря ти!   bouquet
Тогава ще ядем Хачапури на закуска Simple Smile.
Виж целия пост
# 132
В безкрайните теми в руските форуми за това тесто се препоръчва да се слага лъжичка хлебна сода освен маята - това предпазва тестото от киселеене при продължителен период. Пробвах го - при престой една седмица в хладилник /не в камера/ си беше ок. Съжелявам, че не мога да посоча линк, но не вярвам втори път да се прежаля да изчета 5 теми по 40-50 стр.  Simple Smile
Виж целия пост
# 133
И без сода си издържа. Друг е въпросът дали се задържа  Wink
Виж целия пост
# 134
В безкрайните теми в руските форуми за това тесто се препоръчва да се слага лъжичка хлебна сода освен маята - това предпазва тестото от киселеене при продължителен период. Пробвах го - при престой една седмица в хладилник /не в камера/ си беше ок. Съжелявам, че не мога да посоча линк, но не вярвам втори път да се прежаля да изчета 5 теми по 40-50 стр.  Simple Smile

Има логика да се слага сода - прясното мляко не би могло да издържи много дълго. Благодаря Purple   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия