"Неостаряващо" универсално тесто

  • 28 995
  • 135
# 60
Аз все пак си мисля, че маслото в рецептата е много и мисля да пробвам с по-малко. Ще споделя резултата, но утре! Иначе на вид тестото от пиците на Джемма има вид на моето тесто. Джемма твоето тесто не ти ли лепнеше малко по ръцете и точилката?
Виж целия пост
# 61
В рецептата за хачапури пише, че се меси докато спре да лепне по ръцете. Кати, може би това ни е бил проблема. Аз го месих на ръка и като ми писна го хвърлих в хладилника  Embarassed
Май следващия път ще трябва да се потрудя още  Party
Виж целия пост
# 62
Аз меся в машинката. После ще кажа какво става с тестотос маслото, че още спя, ама влязох да погледна дали ми се отваря форумът и се отплеснах.
Виж целия пост
# 63
С масло става тестото!
Маслото го размекнах преди месенето. Тестото се получи точно по съотношенията, посочени в рецептата. Стана мекичко и не ми се залепваше по ръцете след изваждането от машинката. Сложих го в тенджерка. След няколко часа се беше надигнало, премесих го и тази сутрин вече не беше тръгнало да втасва пак.

Става доста твърдо в хладилника, трябва да се работи много бързо с него, защото и много бързо омеква, извадено на топло. Разточи се без проблем, правих пица за закуска. Лично аз вече не мога да ям, че ми е тежко, но останалите питат непрекъснато за пица. Няма сутрин, обед или вечер за някои хора  Laughing
Нямам търпение да направя и плюшки, за да видя дали няма да му се промени формата при печене. Мисля, че ако брашното е по-малко, се получава този проблем.
Виж целия пост
# 64
Станаха! Снимка в другата тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=211489.new#new
Виж целия пост
# 65
С масло става тестото!


вече го писах на предната страница  Wink
разбира се, че ще стане и с масло, защо да не стане...
Виж целия пост
# 66
С масло става тестото!


вече го писах на предната страница  Wink
разбира се, че ще стане и с масло, защо да не стане...

Само предполагам, че няма да може да се разточва лесно, защото маслото замръзва в хладилника! А маргарина не.
Виж целия пост
# 67


Само предполагам, че няма да може да се разточва лесно, защото маслото замръзва в хладилника! А маргарина не.

никакви проблеми нямах при точенето. нито лепнеше, нито нищо. понеже правих кифлички, разделих тестото на 4 части и взимах по една, а другите стояха в хладилника. никакви проблеми Peace     за разточване ползвам силиконово килимче.

от маргарин ми става тежко на стомаха и не хапвам нищо с него Wink
Виж целия пост
# 68
Става доста по-твърдо от това с мас. Нямам идея как става с маргарин.
Но както, асилайн каза, си става. Даже доста добре.
Виж целия пост
# 69
Аз все пак си мисля, че маслото в рецептата е много и мисля да пробвам с по-малко. Ще споделя резултата, но утре! Иначе на вид тестото от пиците на Джемма има вид на моето тесто. Джемма твоето тесто не ти ли лепнеше малко по ръцете и точилката?

Изобщо не лепне по ръцете, а точилка не ползвам .
Виж целия пост
# 70
Аз все пак си мисля, че маслото в рецептата е много и мисля да пробвам с по-малко. Ще споделя резултата, но утре! Иначе на вид тестото от пиците на Джемма има вид на моето тесто. Джемма твоето тесто не ти ли лепнеше малко по ръцете и точилката?

Изобщо не лепне по ръцете, а точилка не ползвам .

Резултат не мога да споделя, защото малкият се разболя, та бях заета снощи с него..., но исках да питам Джемма, как така не ползваш точилка  newsm78 На ръка ли го  разтилаш? Така става ли достатъчно тънко?
Виж целия пост
# 71
но исках да питам Джемма, как така не ползваш точилка  newsm78 На ръка ли го  разтилаш? Така става ли достатъчно тънко?

не съм Джемма, ама да споделя...

аз тестото го точих, но исках определена форма да е и установих, че може и да се дърпа.
не се къса лесно и става бързо и лесно.
така че, ако не ти се точи може да го дърпаш Wink
Виж целия пост
# 72
Да ви кажа, пиците нещо не станаха  Sad тестото беше спаднало на следващия ден и като се изпекоха пиците изобщо не станаха пухкави и 'въздушни' като кифличките от  пробата на предния ден  Sad Идея защо така се получи?
Виж целия пост
# 73
Така... След толкова суперлативи за това тесто и аз реших да го пробвам най-накрая.
Но ме сущава, че в рецептата маята е 50  гр., а едно пакетче  жива мая е 42 гр.Какво да правя? newsm78
Да добавям още мая или да го омеся с едно пакетче? Thinking
Виж целия пост
# 74
Така... След толкова суперлативи за това тесто и аз реших да го пробвам най-накрая.
Но ме сущава, че в рецептата маята е 50  гр., а едно пакетче  жива мая е 42 гр.Какво да правя? newsm78
Да добавям още мая или да го омеся с едно пакетче? Thinking

По-нагоре в темата беше коментирано, че и тази мая-42гр. стига Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия