КОЗУНАЦИ - 2017/2018

  • 108 438
  • 752
# 315
Дами, здравейте.

Как да разбера дали козунакът ми е опечен? Вече изстина. Забравих да пробвам с клечка  Simple Smile Пекох го 30 минути на 180 градуса.
Виж целия пост
# 316
Как да разбера дали козунакът ми е опечен? Вече изстина.
Хрумва ми само да потропаш по коричката (долната) и да видиш какъв звук издава. Ако е на кухо - готов е. 
Виж целия пост
# 317
Само за едно излъгах неволно  Simple Smile - не е точно предварително загрята фурна. Оставям козунка да втасва на 50° С. Когато е втасал, мажа с яйце и ръся захар, ядки, тогава  включвам долен реотан на 180°С, което добавя около пет минути към печенето на долен. Simple Smile

Разбрах. Мерси. bouquet
Виж целия пост
# 318
Да се запиша и аз. Направих два козунака по изпитаната рецепта на Пина изцяло в хлебопекарна. По мързеливия начин. От както я купих не меся на ръка. Във втория сложих повечко захар и стана по-сбит, но по-сладък.
Извинявам се на майсторките за хлебопекарната, но фурната ми не пече добре. Работи само горният реотан, долният се включва май от време на време и ако пека нещо го пека на вентилатор и се опасявам, че козунаците ще ми станат.
Светли и прекрасни празници на всички.
Виж целия пост
# 319
Аника, няма нужда от извинения, всеки се справя както може. Simple Smile
Виж целия пост
# 320
Здравейте, долу горе колко грама тесто отива за една форма 31/11см? 700г много ли ще е ?
Виж целия пост
# 321
Много е! Според мен - не повече от 500 г, не трябва да заема повече от 1/3 от обема й.
Виж целия пост
# 322
Здравейте,
в крайна сметка се спрях на рецепта с 6 яйца, 8 ми се виждаха много. За пръв път замесвах маслото след като измесих тестото първоначално, а не го прибавих към яйчената смес, което май е било грешка и причина за по-сухи козунаци. newsm78  
Обаче пък ми се получи много тежко тесто, но като цяло втаса прилично и горе-долу на вид се получи, макар че плетките нещо се объркаха. От тестото станаха 1 по-голям, 2 малки и 4 мини козуначени мъфина, които малко се разляха от тежестта на тестото. Simple Smile

Един въпрос имам - кога се мажат белтъците/жълтъците и се поръсват със захар -  преди печенето, когато е минало и второто втасване, или при преди него? Благодаря Hug

Скрит текст:

Рецептата - 1 кг брашно, 6 яйца, 200 гр масло, 250 мл мляко, 1 кубче прясна мая, но от нея 2/3 само ползвах, портокалови кори, ванилия, сол.

Весели празници на всички! Simple Smile
Виж целия пост
# 323
Лурдес, на мен няколко пъти ми се случи да ми спадне печивото след като го мажа след второто втасване преди печене. Вече мажа всичко след като го оформя, преди второ втасване и нямам проблеми. Не знам доколко е правилно.
Виж целия пост
# 324
Лурдес, след втасването, точно преди да го пъхнеш във фурната се маже с яйце и се ръси със захар  Simple Smile

На мен от 2 килограма брашно ми излязоха 7 козуначета.
Много съм доволна тази година! И брашното ми се случи хубава партида, и маята си беше екстра (че миналата година имах инфарктни моменти с мухлясала мая).
Тестото с кокосова захар и кокосово масло пое мазнината доста по-трудно от другото, но пък стана разкошно и очаквам вкуса да е бомба също Simple Smile
Конци би трябвало да има. Утре ще снимам в разрез.
Заложих на различни плънки, някои от които експериментални (дулче де лече със смлени прясно изпечени лешници и дулче де лече с кокосови стърготини). Дано да се харесат! Инае правих стандартно съ стафиди, с локум, а и със захаросани корички.

Ето ги и моите бебчета:

Виж целия пост
# 325
Благодаря, момичета!
Чудесни козунаци, Таря! Simple Smile
Виж целия пост
# 326
Много хубави козунаци сте спретнали, и аз съм доволна от мойте , само не мога да ги изпека със светла горна коричка  Sad
Виж целия пост
# 327
Лурдес, и аз мажа и ръся преди да сложа във фурната. Днес за сефте си направих експеримента да намажа след оформянето/преди втасването и скоро ще видя резултата, но силно ме съмнява да ми хареса.  Thinking
Утре на светло ще снимам останалото производство - още два мои и един направен от щерката (9г.) - мамина помощничка.  Heart Eyes
Ние пък харесваме препечена коричка. Simple Smile
Виж целия пост
# 328
Прекрасни козунаци сте направили всички, браво smile3501
Ето и моите по рецептата на Морена, благодаря ти, 3-та година нямам провал bouquet
А ползвам лидълското брашно, мая пак от там, по 1 с плънка шоколад на капки -за 1-ви път слагам такъв по съвет от тук, с локум и със стафиди!
Чета всичко и спазвам, и съм много доволна от себе си Crazy

Скрит текст:

Светли празници на всички
Виж целия пост
# 329
Много хубави козунаци сте спретнали, и аз съм доволна от мойте , само не мога да ги изпека със светла горна коричка  Sad

Ади, просто ги покривай с фолио. Peace Моите също се наложи да покрия с фолио в средата на печенето, за да  запазя цвета, който искам и да не прегорят.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия