Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 82 940
  • 747
# 645
Правя хумуса на око, но според мен с тези показани съставки, по-точно толкова малко зехтин и тахан, ще стана на една мнооого гъста паста, не както се сервира в арабските страни и Турция. Там е с консистенцията на лютеница, примерно едросмляната, т.е. доста по-воднист. Аз лично го приготвям така, че да се доближава повече до турския хумус, така го предпочитаме.
Виж целия пост
# 646
Aз към хумуса пък слагам 1 -2 лъжици кисело мляко, вместо много зехтин. Така става по-лек и го харесвам повече. Сервирам наръсен със зехтин само отгоре.
Виж целия пост
# 647
Аз пък винаги импровизирам. Да - натуралния хумус си е вкусен и класика сам за себе си, ноооо що пък да не го разнообразим. И така ... представям ви:

Натурален хумус в дясно и хумус с тиквички и домати в ляво

Тук виждате класически, вариация с варени картофи и моркови и вариант с печена пиперка.
Тука те са като „сосове“ съм фалафели с моркови и картофи

И едни един мноооого нестандартен хумус от ... бадеми


Снимките са много стари и затова цветовете са малко модулирани.
Виж целия пост
# 648
Правя мармалад от ябълки,но искам да не слагам захар...ще се получи ли или ще се развали като го затворя в бурканчета?

Имам към кило презрели банани...какво мога да направя с тях? Без сладолед
Виж целия пост
# 649

Имам към кило презрели банани...какво мога да направя с тях? Без сладолед
[/quote]
Бананов кекс( Banаna Bread)
Виж целия пост
# 650
Правя мармалад от ябълки,но искам да не слагам захар...ще се получи ли или ще се развали като го затворя в бурканчета?

Имам към кило презрели банани...какво мога да направя с тях? Без сладолед

Примерно бисквитена торта, вместо крем да сложиш ред банани, нарязани или смачкани на пюре. Макар, че ще са доста едно кило...
Виж целия пост
# 651
Имам много сусамов тахан.Дайте идея в какво да го слагам. newsm78

На предишната страница видях хубава рецепта за нахут.В него видях,че може да се сложи и от сусамовия тахан.Ще опитам задължително.Сега имам несварен нахут,но ми се ще да го приготвя за довечера.Ако не се кисне цяла нощ,предполагам просто ще се свари по - бавно? Blush
Виж целия пост
# 652
Може и да не се свари, ако не го изкиснеш.
Сложи го да се кисне, за 2-3 часа са се уголемили зрънцата и ще уври.

Което ми напомня и аз да попитам: как се бели свареният нахут за хумус? Знам ,че туркините така го правят, но зрънце по зрънце ми отнема 40 минути за един хумус само беленето...  Whistling

Със сигурност има някакъв по-лесен вариант. Пробвах да си претривам прз ръцете, но не става, излизат макс 25% от люспите.

Доли, търси chocolate banana cake. Става сочен кекс, изчезва веднага. Нашият домашен фаворит е точно този.
Виж целия пост
# 653
Здравейте!
Ще затваряме за 1-ви път пилета в буркани и изчетох доста съвети как точно става това, вкл. и от Пепчо тук, във форума, но се зачудих, че никъде не се споменава да се слага някаква течност в бурканите - не се ли налива вода, поне мъничко, или то си пуска? Интересно ми е как"на сухо" се стерилизира  newsm78 Съжалявам за може би глупавият въпрос, но ми е важно да станат както трябва, че са бая пилета  Crazy
Виж целия пост
# 654
Имам много сусамов тахан.Дайте идея в какво да го слагам. newsm78

Скрит текст:
На предишната страница видях хубава рецепта за нахут.В него видях,че може да се сложи и от сусамовия тахан.Ще опитам задължително.Сега имам несварен нахут,но ми се ще да го приготвя за довечера.Ако не се кисне цяла нощ,предполагам просто ще се свари по - бавно? Blush


Аз правя тези сладки:

Сладки с тахан, овесени ядки и мед

200 г. сусамов тахан
250 г.мед
200 г. овесени ядки
100 г. белен слънчоглед

Пекат се на 200 градуса.
Виж целия пост
# 655
Здравейте!
Ще затваряме за 1-ви път пилета в буркани и изчетох доста съвети как точно става това, вкл. и от Пепчо тук, във форума, но се зачудих, че никъде не се споменава да се слага някаква течност в бурканите - не се ли налива вода, поне мъничко, или то си пуска? Интересно ми е как"на сухо" се стерилизира  newsm78 Съжалявам за може би глупавият въпрос, но ми е важно да станат както трябва, че са бая пилета  Crazy
Не се слага вода. Затова и осоляваме, да се отцеди. Като се вари, то си пуска соковете
Виж целия пост
# 656
Имам много сусамов тахан.Дайте идея в какво да го слагам. newsm78

Кекс с тахан и петмез, като петмезът може да го замениш  мед.  Peace
Виж целия пост
# 657
Здравейте, донесоха ми зелени домати.
Рязана туршия
Зеле, моркови, целина и зелени домати, в количества по желание, се нарязват на около сантиметър големина. Пълнят се буркани с редуване на отделните зеленчуци, като се притискат силно. На всеки буркан, най-отгоре се слага по 1 с.л. сол, 1 с.л. захар, 2 с.л. олио и 3-4 с.л. оцет. Заливат се догоре с вода, затварят се и се варят 10 мин. след завиране. След изваждане се обръщат на капачки.
Виж целия пост
# 658


Доли, търси chocolate banana cake. Става сочен кекс, изчезва веднага. Нашият домашен фаворит е точно този.
175g self-raising flour - това е брашно с набухвател нали?
Виж целия пост
# 659


Доли, търси chocolate banana cake. Става сочен кекс, изчезва веднага. Нашият домашен фаворит е точно този.
175g self-raising flour - това е брашно с набухвател нали?

Да.  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия