Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 82 912
  • 747
# 660
Пепчо, благодаря  bouquet
Виж целия пост
# 661
 Heart Eyes Чудесна тема !!!
Виж целия пост
# 662
Вела,Ваня, благодаря! bouquet

Само меда със сигурност ще заместя с нещо,защото не понасям мед.
Виж целия пост
# 663
Здравейте, някой да знае технологията за консервиране на свинско месо в буркани, като при телешкото ли е, или има някава специфика? Ще колим прасе и най- удобно КИ е да ми е в буркани. Предствям си на вкус да е, като русенско варено, дали ще стане?
Виж целия пост
# 664
смляната кайма е като русенско варено. Месото е вкусно, да, щом си правила телешко - по същия начин. 
Виж целия пост
# 665
Ще  ти кажат  майсторите. Но да си кажа и аз.
Скрит текст:
Повече харесвам да е леко запечено преди консервирането. Просто да се стегне.Овкусено  и  готово се нарежда в буркани  и  залива с мазнината и сока,отделени при печенето. Печене е  силно казано..Бурканите са леки и се затискат при стерилизирането. Правихме и  сурово,овкусено и наредено  и се вари над 1  час.Внимавам също за определено време да вдигна висока температура на водата. Иначе  е  достатъчно  леко да бълбука.Да  се движи към повърхността водата,но за кратко  ври  силно.
И друг начин-сурово месо ,на другия ден от касаплъка  се   овалва ,потапя в чиния  със сол.Както се слага нещо в брашно за паниране. Доближава от двете страни и  се нарежда в буркан,отгоре се залива с  пласт олио,милиметри да покри е всичко.Запечатвам.Изненадващо дълго се съхранява ,към пролетта  има лек дъх,но това за чувствителни. То след 4-5  месеца и от фризер ще има дъх на старо.
Това правихме  някога,като имаше  месо  и  нямаше фризери.Но  и го предпочитам пред фризера консервирането.
Виж целия пост
# 666
Здравейте,
Търся си рецепта за торта за 2ри рожден ден. За възрастните ще направя морковена торта, но за децата искам нещо не толкова сладко и трудоемко. Купих си форма мики маус, защото е любимец на малкия ми герой, и сега търся какво да изпека в нея   Laughing
Виж целия пост
# 667
Здравейте,
Търся си рецепта за торта за 2ри рожден ден. За възрастните ще направя морковена торта, но за децата искам нещо не толкова сладко и трудоемко. Купих си форма мики маус, защото е любимец на малкия ми герой, и сега търся какво да изпека в нея   Laughing

не е точно торта, но ето ти рецепта за един сладкиш, който много се цени у дома, аз намалих захарта на половина и сложих вода вместо портокалов сок, половината от какаото замених с рожково брашно и беше невероятно вкусен: http://vegan-magic.blogspot.ca/2013/02/apple-cake-with-chocolate-ganache.html
Не знам колко ти е голяма формата, но можеш да удвоиш дозата и да изпечеш два блата, ако се налага.

Това беше тортата за 2-я РД на моя син: http://www.grouprecipes.com/14992/all---natural-jamaican-cake.html

А тази за 3-я: http://seasonalontariofood.blogspot.ca/2011/01/carolines-low-sug … -potato-cake.html

Весел празник bouquet
Виж целия пост
# 668
Здравейте, някой да знае технологията за консервиране на свинско месо в буркани, като при телешкото ли е, или има някава специфика? Ще колим прасе и най- удобно КИ е да ми е в буркани. Предствям си на вкус да е, като русенско варено, дали ще стане?
Мама прави от години така...обожавам го...ей така току-що отворено и направо ядем от буркана Wink
Месото се реже на парчета като за готвене,пълниш плътно в буркан,отгоре по супена лъжица сол и няколко зърна чер пипер.Вари се поне 4ч.После знаеш... Grinning точно за ВМХ.
Виж целия пост
# 669
 Здравейте, търсих, но не можах да намеря може ли да се вари костен бульон в тенджера под налягане и колко време му трябва /класическата рецепта е някакви 48 часа да се вари в обикновена/?
Виж целия пост
# 670
Мисля, че идеята на костният бульон е да къкри съвсем леко и бавно за да се запазят максимално полезните вещества. Дори се препоръчва използването на крок пот, ако имаш.
Което обезсмисля ползването на тенджера под налягане.
Иначе би могла да си свариш супа от кокалите в тенджера под налягане без проблем
Виж целия пост
# 671
Мистик, заначи като телешкото. Подправки какви му вървят, дафинов лист, чер пипер, да. А бахар или друго? Дали ще се желира, като телешкото?
Виж целия пост
# 672
Помощ! Нашествие от зелени домати вкъщи  Laughing, имам и малко моркови, моля за рецепта за туршия, няма проблем да е със стерилизация, само да не става много кисела, че не се тачи този вкус вкъщи.
Много благодаря! bouquet
Виж целия пост
# 673
Помощ! Нашествие от зелени домати вкъщи  Laughing, имам и малко моркови, моля за рецепта за туршия, няма проблем да е със стерилизация, само да не става много кисела, че не се тачи този вкус вкъщи.
Много благодаря! bouquet

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/08/blog-post_24.html
Виж целия пост
# 674
Мистик, заначи като телешкото. Подправки какви му вървят, дафинов лист, чер пипер, да. А бахар или друго? Дали ще се желира, като телешкото?
Да,има си желе Peace Ние слагаме само чер пипер...не съм пробвала с други.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия