Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 82 899
  • 747
# 690
Благодаря за идеята, дядо хаджия! Много е възможно да е нещо подобно
Виж целия пост
# 691
 Арабският ориз с фиде/пилаф/ го харесвам с повечко фиде.
Много трябва да се внимава да не загори,з-то после горчи.
Аз слагам 2 шепи фиде и к.ч.ориз.Бульон все нямам и го правя с вода Rolling Eyes
Виж целия пост
# 692
Момичета, моля за съдействие.
Дребното иска едни пил. филенца с корнфлейкс. Не съм правила никога, но видях, че се правят лесно. И тук възниква въпроса с корнфлейкса. На всякъде, където гледах днес, беше с добавена захар. С такъв корнфлейкс ли се приготвят или има неподсладен?
Предварително благодаря!
Виж целия пост
# 693
Момичета, моля за съдействие.
Дребното иска едни пил. филенца с корнфлейкс. Не съм правила никога, но видях, че се правят лесно. И тук възниква въпроса с корнфлейкса. На всякъде, където гледах днес, беше с добавена захар. С такъв корнфлейкс ли се приготвят или има неподсладен?
Предварително благодаря!


От Била съм взимала съвсем обикновен, неподсладен - на тяхната си марка Clever. Натрошавам го, че са си едри люспички. Опаковката е големичка, но е траен Simple Smile Много обичам панировки с него, успех  Peace
Виж целия пост
# 694
Аз ги правя с корнфлейкс от Била, от тяхната марка Clever.Не е сладък.
Виж целия пост
# 695
Уф, благдораря ви, Донсита и Офелия. Ама аз май трябваше да кажа, че не съм в БГ. Бях в огромен супермаркет, с поне 20 вида корнфлейкси и всичките съдържаха захар. А може би пък не са много сладки? В тези на БИЛЛА има ли в съдържанието захар?
Виж целия пост
# 696
Нямам го в момента вкъщи, за да погледна.
Виж целия пост
# 697
Shamsina, грабвай един на средна цена и не го мисли Wink ако пък е чак толкова сладък, ще го даваш за закуска Wink
Виж целия пост
# 698
Потърси корн флейкс "Original" на която и да е марка - по-несладки са.
Виж целия пост
# 699
Даун, Доллли, благодаря и на вас! Ще видим днес какъв ще е резултата.
Виж целия пост
# 700
И ние имаме корнфлейкса на Била, в съдържанието пише захар, явно е по-малко просто. Аз съм правила такива филеца и наистина не станаха добре, защото корнфлейкса, който ползвах тогава, имаше мед.
Явно ти трябва такъв с по-малко съдържание на захар, съвсем без няма.

И аз с въпрос - правя питка за прощъпулник. Избрах тази, със сирене:
http://www.art.satto.org/pitka-topcheta-sas-sirene/

Замесих я, стана добре тестото, в момента втасва, обаче сега ми казаха, че не трябвало да е със сирене. Мога ли просто да си направя на топчета тестото, без да слагам сирене? Дали ще стане добре според вас, да не се изложа?
И втори въпрос - питките с белтък ли се мажат, както пише на тази, или в случая е така, защото жълтъкът се ползва за плънката им? След като няма да имам плънка да намажа ли с цяло яйце?
Извинете за въпросите, като за начинаещ, питка с мая не съм правила досега, все разни пици меся.
Виж целия пост
# 701
Можеш да си оформиш само топки от тесто и да пропуснеш сиренето.
Аз мажа питките с разбит жълтък с добавени няколко капки олио и прясно мляко. Така придобиват чудесен златист загар.
Виж целия пост
# 702
Да го има за пишман-готвачките като мен:
Оригиналният корнфлейкс си е ок, нищо му няма и не е сладък, въпреки, че пише, че има захар.

Благодаря още веднъж.
Виж целия пост
# 703
Можеш да си оформиш само топки от тесто и да пропуснеш сиренето.
Аз мажа питките с разбит жълтък с добавени няколко капки олио и прясно мляко. Така придобиват чудесен златист загар.

Много благодаря!
А някаква идея какво да направя с белтъка?  Embarassed Винаги ме е яд при рецептите с едната част, не обичам да хвърлям другата.
Виж целия пост
# 704
Момичета, моля за съдействие.
Дребното иска едни пил. филенца с корнфлейкс. Не съм правила никога, но видях, че се правят лесно. И тук възниква въпроса с корнфлейкса. На всякъде, където гледах днес, беше с добавена захар. С такъв корнфлейкс ли се приготвят или има неподсладен?
Предварително благодаря!


Използвам царевичен корнфлейкс.
http://ipeychev9.blogspot.bg/2015/09/blog-post_25.html
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия