Ядете ли свински уши?- Тема 2

  • 6 359
  • 23
Тема 1 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=561767.750;topicrefid=20
Виж целия пост
# 1
В момента готвя пача от свински уши. Crazy Като се сварят ги нарязвам, сгъстявам бульона, слагам чесън, лют пипер, оцет.Мммммм, няма такава вкусотия!Планирам ги от няколко дни за петък,заради чесъна. Wink
Понякога ги слагам в малки купички и те си се втвърдяват там/желират се/. После си ги режем на хапки.
Виж целия пост
# 2
Благодаря за темата! Срещу нас има кръчма и там предлагат агнешки чревца в масло, мммм вкуснотия. в къщи не се наемам да правя.
Виж целия пост
# 3
 Имам един приятел, някъде от Добруджанските села пришълец, та той захвалва пържените чревца, които правела баба му, от ... гъска. Ето такова нещо не съм ял.
 А пушена свинска буза си купих от Меком, вече има.
Виж целия пост
# 4
В петък открих тази тема и писах. Няколко часа след това на връщане от работа влязох в един магазин за хляб. Продавачката така и не разбра защо взех да се хиля на една тава със свински уши. Май ме взе за откачена  Laughing

Та кажете някоя рецепта, ще се опитам да направя.  bouquet
Виж целия пост
# 5
В петък открих тази тема и писах. Няколко часа след това на връщане от работа влязох в един магазин за хляб. Продавачката така и не разбра защо взех да се хиля на една тава със свински уши. Май ме взе за откачена  Laughing

Та кажете някоя рецепта, ще се опитам да направя.  bouquet

Мен ми се яде "вип пача" Laughing Джолан с уши. Мисля, че ще се получи добре. Иначе най-разпространените по заведенията са леко подварени, после изпечени на скарата. Подправят се със соев сос и лук.
Виж целия пост
# 6
Та кажете някоя рецепта, ще се опитам да направя.  bouquet
Ето няколко рецепти от гуруто на мръвките- Пеп4о.
http://pep-4o.blogspot.bg/2010/01/blog-post_5334.html
Виж целия пост
# 7
Благодаря за темата! Срещу нас има кръчма и там предлагат агнешки чревца в масло, мммм вкуснотия. в къщи не се наемам да правя.

Е такова нещо искам да ям на заведение,но в Пловдив все още не съм попаднала да се предлага #Cussing out
Виж целия пост
# 8
В момента готвя пача от свински уши. Crazy Като се сварят ги нарязвам, сгъстявам бульона, слагам чесън, лют пипер, оцет.Мммммм, няма такава вкусотия!Планирам ги от няколко дни за петък,заради чесъна. Wink
Понякога ги слагам в малки купички и те си се втвърдяват там/желират се/. После си ги режем на хапки.

Ще направя и аз този уикенд,моля да кажете само как се сгъстява булъона?
Виж целия пост
# 9
Моята рецепта за Пача "деЛукс":
две-три крачета, две-три уши, джолан, няколко езика.

Сваряват се, докато месото се отдели от крачетата и джолана. Обезкостява се, а езиците се обелват, докато са топли. Нарязва се всичко на парченца. (Варя ги със зърна черен пипер, дафиноф лист и сол).

После прецеждам бульона и насипвам в купички, намокрени с вода и с подредени на дъното моркови и кисели краставици. Желира се и може да се реже, а ако се стопли, може да се яде като супа, с чесън и оцет.
Виж целия пост
# 10
Морковите варени,от туршия или сурови?
Виж целия пост
# 11
С моркови от туршия е най- вкусно. Peace
Виж целия пост
# 12
Преди години имахме село и там баба отглеждаше прасе. Съответно като се заколи Гошко си спомням, че след като се опърли прасето още навън в барбекюто мятаха ушаците и ги хапваха , придружени с кана червено вино. Simple Smile
Мъжът ми също ги хапва, купува си вакуумирани  пакетчета, вътре мисля са сварени. Тях не ги ям, но от месарския магазин купувам крачета, ушета и правя желирана пача с повечко чесън и топла пача. Не е нищо особено, но ми навява топли спомени и въпреки чесъна си хапвам.
Виж целия пост
# 13
Моята рецепта за Пача "деЛукс":
две-три крачета, две-три уши, джолан, няколко езика.

Сваряват се, докато месото се отдели от крачетата и джолана. Обезкостява се, а езиците се обелват, докато са топли. Нарязва се всичко на парченца. (Варя ги със зърна черен пипер, дафиноф лист и сол).

Този номер с беленето на езици ми е най-труден. Та топли ги пробвах, та студени - мъка.
Виж целия пост
# 14
Моята рецепта за Пача "деЛукс":
две-три крачета, две-три уши, джолан, няколко езика.

Сваряват се, докато месото се отдели от крачетата и джолана. Обезкостява се, а езиците се обелват, докато са топли. Нарязва се всичко на парченца. (Варя ги със зърна черен пипер, дафиноф лист и сол).

Този номер с беленето на езици ми е най-труден. Та топли ги пробвах, та студени - мъка.

Пробвай този номер и ще видиш как с едно движение пада цялата ципа: след изключването на котлона вадиш веднага езика и го слагаш под течаща студена вода за 10 секунди. Това е.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия