Палачинки

  • 17 478
  • 45
# 15
Аз ги правя по тази рецепта, в двойно количество:
2 яйца
2 чаени чаши прясно мляко
Щипка сол, може и малко захар ако ще са само със сладък пълнеж
2 чаени чаши пълнозърнесто брашно от лимец. С това брашно са божествени като структура и с неповторим аромат, след първия опит с лимец повече на бяло брашно не съм се връщала.
Тесто с гъстотата на боза. Понеже зависи от размера на яйцата и хогроскопичността на брашното, с малко допълнително брашно или мляко се коригира до такава гъстота. За моя размер тиган един черпак за супа на един пръст от върха е за тънка палачинка. Като ги пека, намазвам с малко масло докато ги слагам една върху друга, но може и без това.
Детето постоянно, даже и в момента иска палачинки. След малко запретвам ръкави да направя и да има и за нея за закуска, ако успея да спася няколко бройки.
Виж целия пост
# 16
И още една рецепта за палачнки от френски шеф сладкар .  Laughing

....и  рецепта за прословутите палачинки ''Сюзет''
Виж целия пост
# 17
И аз днес съм в търсене на рецепти за палачинки. Но аз търся да са без мляко. Някой знае ли хубави рецепти? Може да са с кисело мляко или неживотинско, само не прясно. В интернет има хиляди рецепти, но ми се иска някоя вече изпробвана и одобрена.
Аз правя постни палачинки заради дъщеря ми, не трябва да яде яйца и пр.мляко.
600 мл вода
2 ч.л. захар
1 щипка сол
1/2 ч.л. сода
около 3 ч.ч. брашно
5 с.л. олио
Разбърквам добре и преценявам дали се налага още вода или брашно, за да се получи тесто като боза.
Пека по стандартния начин - загрят тиган, мажа с олио, после всяка палачинка намазвам леко с масло. Излизат около 14-15 стандартни палачинки. Много се харесват вкъщи!
Виж целия пост
# 18
Аз ги правя с кисело мляко. С прясно не ми харесват.
 Иначе в общи линии ги правя така :
3 яйца, една голяма чаша к. мляко + 100 грама вода. Ванилия, малко сода, сол и захар. Брашното е на око, колкото ми се стори, че е достатъчно гъсто. Иначе вече не ги правя с бяло брашно, а с пълнозърнесто или смеска от ръжено, пълнозърнесто и царевично.
Понякога слагам овесени трици и семена от коприва. Може и овесени ядки.
Почти винаги ги ям намазани с мед, сирене и ги поръсвам със смлени сурови семена.
Ако нямам мед, може и някакво сладко.
Виж целия пост
# 19
Класическите си ги правя така:
1 литър мляко , 5 яйца , брашно за гъстота колкото боза , щипка сол и щипка захар Simple Smile
Иначе много обичам тази рецепта и стават супер бързо: http://recepti.gotvach.bg/r-2764-%D0%9F%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%87% … D0%B0%D0%B1%D0%B0
Виж целия пост
# 20
http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D0%BD%D0%BA%D0%B8
По тази рецепта ги ядем вкъщи в огромни количества Mr. GreenОт 1 доза излизат 10 големички палачинки.Разликата е само,че аз бъркам с миксер,оставям в хладилника сместа за час поне и като ги правя всяка готова палачинка мажа с масло Heart Eyes
Виж целия пост
# 21
Палачинките на баба ми
2 яйца
1ч.ч брашно
2ч.ч прясно мляко
2с.л.олио

Виж целия пост
# 22
Моята рецепта е следната:
3-4 яйца
1 кофичка кисело мляко с 1 ч.л сода бикарбонат
1 кофичка вода
брашно колкото поеме до гъстота на боза
Стават много вкусни, палачинки с прясно мляко не ми харесват, защото са жилави.
Пържа в тиган с малко масло.
Виж целия пост
# 23
Палачинките стават жилави,ако няма малко мазнина в самото тесто.

Весела,твоите палачинки май са подобни на американските?Малко по-дебели?
Виж целия пост
# 24
Не, не са като американските. Тяхните имат и захар. Аз ги правя тънки, понякога даже прекалявам с това да са тънки и стават много хрупкави. Ако са и с домашни яйца са просто да си оближеш пръстите.
Виж целия пост
# 25
ТРИ яйца за палачинки е просто абсурдно. Shocked

Слагам не повече от ЕДНО яйце на 4-5 чаши течност (мляко+вода+олио). Зареждам ги в каната на блендера, сол и захар на вкус. Брашно добавям на няколко пъти като добре разбивам между тях. До гъстота на боза. Това е.
Виж целия пост
# 26
Не си ги опитвала затова ти е абсурдно.
Виж целия пост
# 27
Не си ги опитвала затова ти е абсурдно.

Няма абсолютно никаква разлика във вкуса- чисто разхищение на продукти.
Виж целия пост
# 28
Пффф, ми то, без мляко, без яйца...без брашно дали ще става? Rolling Eyes
Виж целия пост
# 29
Не си ги опитвала затова ти е абсурдно.

Няма абсолютно никаква разлика във вкуса- чисто разхищение на продукти.
Аз слагам 4 - 5  Joy hahaha
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия