2 яйца
2 чаени чаши прясно мляко
Щипка сол, може и малко захар ако ще са само със сладък пълнеж
2 чаени чаши пълнозърнесто брашно от лимец. С това брашно са божествени като структура и с неповторим аромат, след първия опит с лимец повече на бяло брашно не съм се връщала.
Тесто с гъстотата на боза. Понеже зависи от размера на яйцата и хогроскопичността на брашното, с малко допълнително брашно или мляко се коригира до такава гъстота. За моя размер тиган един черпак за супа на един пръст от върха е за тънка палачинка. Като ги пека, намазвам с малко масло докато ги слагам една върху друга, но може и без това.
Детето постоянно, даже и в момента иска палачинки. След малко запретвам ръкави да направя и да има и за нея за закуска, ако успея да спася няколко бройки.