Палачинки

  • 17 466
  • 45
Добро утро на всички! Колкото и смешно да ви се стори искам съвет от вас как правите палачинки? Каква е пропорцията? Искам да знам понеже живея в Ирландия и всеки път се получават различно. Или са твърде сухи,или прекалено дебели. Вие как правите вашите? Ще съм благодарна да споделите! Хубав ден на всички.
Виж целия пост
# 1
Има ли значение къде по света се правят палачинките?
Както и да е - ето моята рецепта:
3 яйца, 3 ч.ч. прясно мляко, 1 ч.ч. олио, около 2 ч.ч. брашно (добавя се постепенно, ако пък тестото започва да става гъсто, се разрежда с малко вода) - тестото трябва да е с гъстотата на боза, да се разлива добре в тигана.
Успех!
Виж целия пост
# 2
Правя тези с точни пропорции. Страхотни са!
http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/07/blog-post_20.html
Виж целия пост
# 3
Има ли значение къде по света се правят палачинките?
Както и да е - ето моята рецепта:
3 яйца, 3 ч.ч. прясно мляко, 1 ч.ч. олио, около 2 ч.ч. брашно (добавя се постепенно, ако пък тестото започва да става гъсто, се разрежда с малко вода) - тестото трябва да е с гъстотата на боза, да се разлива добре в тигана.
Успех!
Много благодаря ще опитам. И не няма значение. Просто споделям.
Виж целия пост
# 4
Правя тези с точни пропорции. Страхотни са!
http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/07/blog-post_20.html
Много благодаря!
Виж целия пост
# 5
Моята рецепта е:
4 яйца, 2-3 супени лъжици кисело мляко с хлебна сода на върха на лъжичка чаена, 1/2 чаена лъжица сол, 2 1/2 ч.ч. брашно. Обърквам всичко и става като тесто. Добавям 2 1/2 ч.ч. топла вода постепенно, като бъркам, за да не станат бучки и добавям малко олио. При нужда добавям още вода, докато стане с гъстота на боза.
Виж целия пост
# 6
Мотае ми се някъде прочетена пропорция:
1 яйце - 180 г мляко - 60 г брашно. Значи с 2 яйца - около 350 г мляко и 120 г (горе-долу 1 ч.ч.) брашно. Колкото повече яйца - толкова по-рядко може да е тестото, яйцата държат.
Виж целия пост
# 7
В къщи ги правим така:

2 яйца, 1 1/2 ч.ч. мляко, 1/2 ч.ч. вода, брашно на око докато стане, 1 к.л. сол, олио слагам в тигана преди всяка палачинка по 1ч.л.

Съответно за повече количество увеличаваш продуктите.

Виж целия пост
# 8
аз ползвам едно основна правило и винаги стават.
яйцата са с различна големина, затова аз слагам по едно яйце на човек.

у нас сме трима, значи 3яйца. слагам вътре брашно, докато може да поема, т.е. докато е влажно, но трябва да си е тесто и да може да се бърка, малко по-гъсто от кексово тесто.
после по малко добавям мляко до гъстота на боза и накрая малко олио, около 1с.л.

това е.
този начин ми го каза една французойка, рецептата е за френски crepe.
Виж целия пост
# 9
Значи французите първо слагат брашното, а после млякото?

Моята е 2 яйца и 1 ч.ч. мляко. После брашно до гъстотата на кейково тесто и вода - до рядка боза. Може да се увеличава съответно с 4 яйца и 2 чаши мляко и т.н.

От основната доза стават 7-8 тънки палачинки.
Виж целия пост
# 10
6 яйца, 1 л прясно мляко, щипка сол, 1 ч.л. захар, постепенно добавяне на брашно, колкото да се получи смес като гъста боза. Пържат се в малко масло, като се излива черпак (стандартен размер) без един пръст, за да станат тънички и цял черпак за дебели, но те се правят на по-слаб огън. Сместа се бърка периодично, защото брашното се утаява. Ако стават на шуплички при пърженето, значи е гъсто тестото. От половината смес стават 12-14 тънки палачинки.  Peace
Виж целия пост
# 11
Аз знам и рецепта с 8 жълтъка на 1л мляко и сигурно е супер, но ми се струва прекалено.  Mr. Green
Виж целия пост
# 12
И аз днес съм в търсене на рецепти за палачинки. Но аз търся да са без мляко. Някой знае ли хубави рецепти? Може да са с кисело мляко или неживотинско, само не прясно. В интернет има хиляди рецепти, но ми се иска някоя вече изпробвана и одобрена.
Виж целия пост
# 13
Можеш да замениш прясното мляко с вода, но палачинките стават малко по-жилави. Или да смесиш наполовина вода с бира, газирана вода или обикновена лимонада.
Предполагам, че биха станали със соево или кокосово мляко, но кокосът със сигурност ще даде и аромат, така че, ако се хапват и със солен пълнеж може и да не е много подходящ.
Виж целия пост
# 14
Моята рецепта е елементарна, с точни пропорции и няма път, в който да не са се получили и няма човек, който да не ги е харесал.  Grinning :

3 яйца,
1ч.ч.(240) брашно,
1ч.ч прясно мляко,
1/2ч.ч вода(като можеш да ги направиш или 1 и  1/2ч.ч. само вода, респективно - само мляко),
щипка захар, щипка сол, щипка хлебна сода

Сместа става с гъстотата на боза.
(ако обичаш канела, можеш да добавиш 1/2 ч.л. към сместта, стават страхотни!)
Ние ги предпочитаме с пълнозърнесто брашно! Стават уникално вкусни. Пропорциите са същите.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия