За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 72 436
  • 753
# 15
Някой знае ли къде в София се продават Такос ? Бях взимала ът Лидл през испанската седмица , но сега няма , обиколих всички големи маркети и не открих smile3511
Ти питките ли търсиш или полуфабрикатите такос, които пускат в Лидл?
Питки има и в Била и в Кауфланд и в Хит. А тези замразените такоси, май само в Лидл ги пускат през мексиканската седмица
Виж целия пост
# 16
 bouquet

ще взема да пробвам и аз рибни кИфтета
Виж целия пост
# 17
Моите предпочитания са на фирма Сторко.
Ха, мерси. Че даже него избрах (не че беше голям избор, ако изключим Бондюел заради по-високата цена).
Виж целия пост
# 18
Вчера смених закваската за киселото мляко и не е станало, та въпроса ми е ако го загрея пак и сложа друга дали ще стане?
Виж целия пост
# 19
Благодаря за темата! bouquet
Днес милото се прибира от Германия и съм решила да му направя пържоли с бира. Доста ги хвалят, особено, че ставали изключително крехки. Пробвал ли ги е някой?
Виж целия пост
# 20
като ги печеш под фолио - да. Много често слагам при печено месо бира и вода - равни части.
Виж целия пост
# 21
Благодаря за темата! bouquet
Днес милото се прибира от Германия и съм решила да му направя пържоли с бира. Доста ги хвалят, особено, че ставали изключително крехки. Пробвал ли ги е някой?

Тези СВИНСКИ ПЪРЖОЛИ С ГЪБИ И БИРА ПО НЕМСКА РЕЦЕПТА правя, стават наистина крехки и много вкусни, приятели, които са ги опитвали, все ми подхвърлят пак да ги поканя на немските пържолки. Simple Smile Peace
Виж целия пост
# 22
Печеното пиле с бира си е класика  Heart Eyes
Червените меса пека с вино.
Да ви кажа за лимоновите спагети- няма да е това гарнитурата за рибата, но пък са страшно вкусни. Сега си направих малко за проба.
Виж целия пост
# 23
Полезна тема.  bouquet И аз мъфините с олио най-ги харесвам, току що извадих поредните от фурната.  Grinning А за месото и бирата - няма да грешиш, така става крехко и вкусно.  Peace
Виж целия пост
# 24
Искам да направя пържени пилешки филенца в корнфлейкс - какъв точно корнфлейкс да ползвам, ако може конкретна марка да кажете?
Виж целия пост
# 25
Искам да направя пържени пилешки филенца в корнфлейкс - какъв точно корнфлейкс да ползвам, ако може конкретна марка да кажете?
Конкретна марка не знам, но аз ползвам  такъв за панировка

Виж целия пост
# 26
Искам да направя пържени пилешки филенца в корнфлейкс - какъв точно корнфлейкс да ползвам, ако може конкретна марка да кажете?
Какъвто и да е. Просто гледай да е натурален, тоест без захар.
Аз купувам от магазинската марка на Кауфланд или Била
Виж целия пост
# 27
За пръв път ще правя хляб с квас, та реших сама да си захвана. Вече трети ден слагам по лъжичка брашно в бурканчето, а то все бълбука. Четох, че трябвало около 5 дни да го храня, но въпроса ми е как ще разбера дали е станал квасът готов за употреба?
Виж целия пост
# 28
За пръв път ще правя хляб с квас, та реших сама да си захвана. Вече трети ден слагам по лъжичка брашно в бурканчето, а то все бълбука. Четох, че трябвало около 5 дни да го храня, но въпроса ми е как ще разбера дали е станал квасът готов за употреба?

Трябва да започне да увеличава обема си след захранването (двойно, че и тройно). Закваската е пълна с мехурчета. Ето тук можеш да погледнеш за по-подробна информация.  Peace

Последно направих Картофена фокача без месене.
Виж целия пост
# 29
Здравейте,имам голям проблем.Темата може да я има някъде но аз неможах да я намеря.Та проблема ми е печката и тези гадни вентилатори.На печката имам копче с градуси,таймер и копче за режим на печене.Та копчето с режимите е с печене за отгоре и отдолу без вентилатор-само този режим разбирам.Другите са с линия отдолу и стрелки нагоре,линия отгоре и стрелки надолу,две линии и стрелки посредата.Мъчих се да печа сладкиш с какао и мляко надигна се изгоря а в средата остана суров,пекох пита отгоре изгоря а отдолу не беше чула хахахахха.Пекох отдолу и отгоре защото другите режими не ги знам за какво са.В книгата всичко е на немски.Дано сте ме разбрали хахахахаха.Сладкиша който правих го пекох на 180 макар че ми казаха да печа на 250.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия