За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 72 471
  • 753
# 30
Здравейте,имам голям проблем.Темата може да я има някъде но аз неможах да я намеря.Та проблема ми е печката и тези гадни вентилатори.На печката имам копче с градуси,таймер и копче за режим на печене.Та копчето с режимите е с печене за отгоре и отдолу без вентилатор-само този режим разбирам.Другите са с линия отдолу и стрелки нагоре,линия отгоре и стрелки надолу,две линии и стрелки посредата.Мъчих се да печа сладкиш с какао и мляко надигна се изгоря а в средата остана суров,пекох пита отгоре изгоря а отдолу не беше чула хахахахха.Пекох отдолу и отгоре защото другите режими не ги знам за какво са.В книгата всичко е на немски.Дано сте ме разбрали хахахахаха.Сладкиша който правих го пекох на 180 макар че ми казаха да печа на 250.
А какъв е въпроса?  newsm78
Виж целия пост
# 31
Vanja77 благодаря, значи като за трети ден изглежда добре  Simple Smile


Здравейте,имам голям проблем.Темата може да я има някъде но аз неможах да я намеря.Та проблема ми е печката и тези гадни вентилатори.На печката имам копче с градуси,таймер и копче за режим на печене.Та копчето с режимите е с печене за отгоре и отдолу без вентилатор-само този режим разбирам.Другите са с линия отдолу и стрелки нагоре,линия отгоре и стрелки надолу,две линии и стрелки посредата.Мъчих се да печа сладкиш с какао и мляко надигна се изгоря а в средата остана суров,пекох пита отгоре изгоря а отдолу не беше чула хахахахха.Пекох отдолу и отгоре защото другите режими не ги знам за какво са.В книгата всичко е на немски.Дано сте ме разбрали хахахахаха.Сладкиша който правих го пекох на 180 макар че ми казаха да печа на 250.

Какъв модел е печката? Можеш ли да прикачиш снимка на копчетата?
Виж целия пост
# 32
Въпроса ми е за тези режими,и на трите режима със стрелките се включва вентилатор.АЗ на старата печка десертите ги пекох първо отдолу после отгоре,а тук няма такъв вариант да печа само отдолу или отгоре.Вие как печете десерти,баници,пити,с вентилатор или без,явно тази печка без вентилатор неможе да пече тестени неща.
В момента несъм вкъщи и немога да ви покажа копчетата.
Виж целия пост
# 33
При печене с вентилатор с пече на температура с 20 градуса по-ниска отколкото без вентилатор.
250 градуса за сладкиш ми се вижда абсурдна температура
Виж целия пост
# 34
При печене с вентилатор с пече на температура с 20 градуса по-ниска отколкото без вентилатор.
250 градуса за сладкиш ми се вижда абсурдна температура

Да именно заради това пекох на 180.Сладкишът се наду,след това спадна изгоря а като боцках беше суров.Комшииката ми каза че е заради киселото мляко с което съм го направила,но и дори реване като правих   пак се наду и изведнъж спадна и остана глетав отвътре.
Виж целия пост
# 35
Зависи от фурната - моята няма опция за печене без вентилатор. Градусите и са до 250.  Мъфини,  кексове, баници, пити и сие си пека на 180. Пиле - на 180-200....няма значение.  Пица - на 220.
Така че при мен правилото за 20 градуса надолу заради вентилатора не важат.
Но така с кръгчета и стрелкички може само да гадаем каква е фурната ти и какви са функциите и. Виж в Интернет, напиши модела на фурната - предполагам ще има упътване за ползване на Бг.
Виж целия пост
# 36
Да ще потърся,ако не утре ще кача снимка Simple Smile
Виж целия пост
# 37
Здравейте,имам голям проблем.Темата може да я има някъде но аз неможах да я намеря.Та проблема ми е печката и тези гадни вентилатори.На печката имам копче с градуси,таймер и копче за режим на печене.Та копчето с режимите е с печене за отгоре и отдолу без вентилатор-само този режим разбирам.Другите са с линия отдолу и стрелки нагоре,линия отгоре и стрелки надолу,две линии и стрелки посредата.Мъчих се да печа сладкиш с какао и мляко надигна се изгоря а в средата остана суров,пекох пита отгоре изгоря а отдолу не беше чула хахахахха.Пекох отдолу и отгоре защото другите режими не ги знам за какво са.В книгата всичко е на немски.Дано сте ме разбрали хахахахаха.Сладкиша който правих го пекох на 180 макар че ми казаха да печа на 250.
Разбирам, че имаш всички функции, и  с вентилатор и без него. Копчето с градуси е ясно. Имаш функция стрелка и  долна черта = на вентилатор  горен и обратното , и  две линии = без вентилатор.  Така аз го разбирам.  Peace На 250 градуса е абсурд да печеш, освен хляб. Сладкиши общо се печат на 160-170 градуса., но има и такива които са на 150 , а има и като целувки/макарон - на 90 градуса. 
Благодаря за темата!  bouquet
Виж целия пост
# 38
Здравейте,имам голям проблем.Темата може да я има някъде но аз неможах да я намеря.Та проблема ми е печката и тези гадни вентилатори.На печката имам копче с градуси,таймер и копче за режим на печене.Та копчето с режимите е с печене за отгоре и отдолу без вентилатор-само този режим разбирам.Другите са с линия отдолу и стрелки нагоре,линия отгоре и стрелки надолу,две линии и стрелки посредата.Мъчих се да печа сладкиш с какао и мляко надигна се изгоря а в средата остана суров,пекох пита отгоре изгоря а отдолу не беше чула хахахахха.Пекох отдолу и отгоре защото другите режими не ги знам за какво са.В книгата всичко е на немски.Дано сте ме разбрали хахахахаха.Сладкиша който правих го пекох на 180 макар че ми казаха да печа на 250.
Разбирам, че имаш всички функции, и  с вентилатор и без него. Копчето с градуси е ясно. Имаш функция стрелка и  долна черта = на вентилатор  горен и обратното , и  две линии = без вентилатор.  Така аз го разбирам.  Peace На 250 градуса е абсурд да печеш, освен хляб. Сладкиши общо се печат на 160-170 градуса., но има и такива които са на 150 , а има и като целувки/макарон - на 90 градуса. 
Благодаря за темата!  bouquet
да черта отдолу със стрелки нагоре и обратно да го разбирам като да пече само отдолу или само отгоре но с вентилатор,има и една с две черти отгоре и отдолу и посредата стрелки.Един път пекох питка с последния режим и питката изсъхна отгоре а отдолу беше напълно сурова.Ужас е с тези вентилатори кога ще й свикна на тази печка,само се излагам пред свекъра хахахаха.Моя само ме хвалеше какви кексове какви пити права,а свекъра яде само глетави неща от мен хахаххахахахха
Виж целия пост
# 39
Печи на 160-170 с вентилатор.Кекса се изпича, но за малко по-дълго време, не изсъхва.Проверявай с клечка и не отваряй фурната често.
Виж целия пост
# 40
Благодаря за темата! bouquet
Днес милото се прибира от Германия и съм решила да му направя пържоли с бира. Доста ги хвалят, особено, че ставали изключително крехки. Пробвал ли ги е някой?

Дано не съм закъсняла с отговора. Приготвих ги по тази рецепта и вече все нея  ползвам.
http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%B8%D1%80%D0%B0
Виж целия пост
# 41
Здравейте, кулинари!  bouquet

Дали мога да замразя сладък салам?
Виж целия пост
# 42
Дороти, Пепчо, Лабрекс, благодаря за отзивчивостта! bouquet Направих пържолите, изядохме ги. Можеха и по-крехки да са, но и така бива, щом само с вилица ги разкъсвах. Аз направих сборна рецепта. Към рецептата на Дороти (само че при моята бирата е 300 мл.) добавих гъби и малко брашно (от Лабрекс), както и две триъгълничета топено сирене (от мен Mr. Green). Получи се вкусно сосче.
Виж целия пост
# 43
Някой знае ли къде в София се продават Такос ? Бях взимала ът Лидл през испанската седмица , но сега няма , обиколих всички големи маркети и не открих smile3511
Ти питките ли търсиш или полуфабрикатите такос, които пускат в Лидл?
Питки има и в Била и в Кауфланд и в Хит. А тези замразените такоси, май само в Лидл ги пускат през мексиканската седмица
Търся тези такос сетове, които са в кутия  .  Ако някой има рецепта за такива хрупкави такоси да я даде.
Виж целия пост
# 44
Някой знае ли къде в София се продават Такос ? Бях взимала ът Лидл през испанската седмица , но сега няма , обиколих всички големи маркети и не открих smile3511
Ти питките ли търсиш или полуфабрикатите такос, които пускат в Лидл?
Питки има и в Била и в Кауфланд и в Хит. А тези замразените такоси, май само в Лидл ги пускат през мексиканската седмица
Търся тези такос сетове, които са в кутия  .  Ако някой има рецепта за такива хрупкави такоси да я даде.
https://www.bonapeti.bg/recepti/pileshki-takos/
http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpab … 13&name=Takos
Питки - в Хит, Била и Кауфланд със сигурност има


Аз имам една питанка, която не ми е супер важда и спешна, но просто ми е интересно защо. Та, напоследък често срещам в рецепти, в които има бакпулвер и сода за хляб. Аз обикновено замествам изцяло с бакпулвер и ми се получават добре нещата, но защо всъщност се използват и двете?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия