за бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 66 401
  • 738
# 675
Търся рецепти за пастети, разядки и кремове за мазане върху препечени филийки. Не съм ограничена откъм вуд на продукти, приемам всякакви комбинации.

Също така търся рецепта за млечен крем за мазане с лук.

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/06/blog-post_25.html

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/03/blog-post_2131.html

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/02/blog-post_2702.html

Виж целия пост
# 676
http://mykitchentakeover.blogspot.bg/2016/11/the-way-cookie-crumbles.html - още едни бързи, лесни и вкусни сладки.
Излиза ми на английски,а и грамажите ме затрудняват! Някой да помогне, моля.
Виж целия пост
# 677
http://mykitchentakeover.blogspot.bg/2016/11/the-way-cookie-crumbles.html - още едни бързи, лесни и вкусни сладки.
Излиза ми на английски,а и грамажите ме затрудняват! Някой да помогне, моля.
125 г масло на стайна температура
1 яйце
4 с.л. меласа
4 с.л. пудра захар
1 ч.л. лимонов сок
Половин чаша кокосови стърготини
Ванилия
Щипка сол
1 ч.л. сода
Един шоколад нарязан
Брашно (първо 4 с.л. и после още няколко с.л. , докато стане нелепкащо тесто, отделящо се от стената на купата)

Виж целия пост
# 678
С малко закъснение за брашната- Дивела купувам от Т Маркет, в Метро също го продават, мяркала съм го и в Била, но там май не е от постояния им асортимент.
Това брашно също купувам напоследък
http://shop.dobrev-cheese.com/bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83% … D0%B8%D0%BF-1150/
Виж целия пост
# 679
Здравейте,

забърках тестото за тези сладки, но сега видях, че няма набухвател. Ще станат ли така или нещо да добавя?

http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%B5%D0%BB%D0%B0

Благодаря предварително.

Марчева, благодаря за лимоновите бисквитки. Чудни станаха  Hug
Ева, бисквитките наистина са чудесни, радвам се, че ти харесаха.  chef
Тези които си посочила, нямат нито масло нито набухвател , ами почти нищо си нямат Крайно диетични са за мен. Не ми харесват.
zari65, това брашно наистина ме заинтригува. Виждам, че се продава в Добрев, а аз толкова често от там минавам и никога не съм го забелязала. Освен за изброеното за какво се ползва, ти за друг вид сладкиши ползваш ли го??
Виж целия пост
# 680
marchеva14
Купувала съм и аз от това брашно, но го ползвах само за пица.

Да попитам и аз, имах два кокосови ореха и реших, че ще правя млако. Начупи ги ММ, почистих и пасирах с вода. Отцедих и налях в бутилки...обаче, това мляко има ужасно силна миризма на масло...за вкус изобщо не коментирам, доста гадничко е. Приготвих обаче една тайландска манджа и там имаше мирис, но само докато се готвеше. После вкусово без проблем.
Отделените сътрготини суших доста на 50градуса и прибрах в една кутия...и те миришат много, според свекърва ми на масло, според мен на гранясало такова...днес ги изхвърлих...дано ми се измирише шкафа само ooooh!
Обаче така ли трябва да е, не помня купешкото кокосово мляко в консерви да е миришело така?
За кокосовите стърготини пък съвсем...там миризмата е страхотна, а тук едно миризливо...
Виж целия пост
# 681
marchеva14
Купувала съм и аз от това брашно, но го ползвах само за пица.
.........
Обаче така ли трябва да е, не помня купешкото кокосово мляко в консерви да е миришело така?
За кокосовите стърготини пък съвсем...там миризмата е страхотна, а тук едно миризливо...

Наистина има не много добър аромат. Пробвала съм, на мен не ми харесва. Вероятно си има някаква технология купешкото , `щото то ми харесва, ама пък не много. Стои ми някак си блудкаво, а в сладкиши  си е прекрасно.
Виж целия пост
# 682
Привет, тази вечер ще правя скариди варени в бира, колко сол да сложа на 1 кг скариди? 🤔
Виж целия пост
# 683
Привет, тази вечер ще правя скариди варени в бира, колко сол да сложа на 1 кг скариди? 🤔

Аз слагам на 0.5 килограм, 1 малка чаена лъжичка, значи би трябвало да е добре с 2 чаени лъжички на килограм, ако обичате солено
Виж целия пост
# 684
Много е тази сол.Ще се пресолят яко Naughty нека е по-малко,а ще си добави на който му е безсолно.
Как ги правиш с бира?
Може ли рецептата
Виж целия пост
# 685
Много е тази сол.Ще се пресолят яко Naughty нека е по-малко,а ще си добави на който му е безсолно.
Как ги правиш с бира?
Може ли рецептата


Малката чаена лъжичка е наистина много малка, като за кафе, така че не e много.  Аз винаги се ръководя от този принцип за всички продукти. Аз казвам ако обичат солено, Доли! Въпрос на вкус, aнгличаните почти не изпозлват сол дори и за неделното телешко печено, но аз го намирам за безвкусно така.
Виж целия пост
# 686
Да,въпрос на вкус е Peace
Аз понеже не обичам много солено и внимавам колко слагам.
А морските продукти,като скариди,миди,октоподи си имат някаква соленост и трябва да се внимава...
Напоследък често приготвям октопод и ми е мн вкусен без никаква сол
Виж целия пост
# 687
Ако във формата за торта сложа фолио, вместо хартия за печене, да очаквам ли изненади при печенето на блата? / Намирам се на село и с това разполагам ./  Благодаря.
Виж целия пост
# 688
ще залепне фолиото,но ако го намажеш с мазнина може и да се получи
Виж целия пост
# 689
Ако във формата за торта сложа фолио, вместо хартия за печене, да очаквам ли изненади при печенето на блата? / Намирам се на село и с това разполагам ./  Благодаря.

Просто я намазни и набрашни.  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия