за бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 66 332
  • 738
# 705
Искам да направя торта, но нямам време и условия. Затова мисля да направя блатове от сладкиша с майонеза и крем маскарпоне, пудра захар и бита сладкарска сметана. Тежък ли ще е кремът за този блат? Ще стане ли достатъчно сочна тортата? Или да сиропирам леко? Идея за друг крем, ако този ви се струва неподходящ?
Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 706
Искам да направя торта, но нямам време и условия. Затова мисля да направя блатове от сладкиша с майонеза и крем маскарпоне, пудра захар и бита сладкарска сметана. Тежък ли ще е кремът за този блат? Ще стане ли достатъчно сочна тортата? Или да сиропирам леко? Идея за друг крем, ако този ви се струва неподходящ?
Благодаря предварително!
Виж тук тортата на Лабрекс от майонезения сладкиш
http://m.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=297129.msg14 … 15999#msg14715999
Според мен и с крема от маскарпоне ще стане вкусна,аз бих добавила някакъв плод-ягоди например или череши от компот.Сладкиша е сочен ,не мисля че има нужда от напояване.
Виж целия пост
# 707
според мен крем от маскарпоне и бита сметана ще му дойде тежък - сладкиша си е достатъчно тежък. Крем със заквасена сметана и плодове ще му пасне по-добре  Peace
Виж целия пост
# 708
Да, ягоди смятах да сложа!
Благодаря! Може наистина да го направя с крема сирене и заквасена сметана крема! Вече се чувствам една идея по-уверена как ще ми се получи!  bouquet
Виж целия пост
# 709
Правила съм този сладкиш като торта и ползвах крема на Лабрекс (крем сирене, сметана и пудинг). Получи се много добре.
Виж целия пост
# 710
Така реших да направя и аз! Само този пудинг във всеки супермаркет ли го има? Във Фантастико например дали има и лесно ли ще го разпозная?  Embarassed
Виж целия пост
# 711
Така реших да направя и аз! Само този пудинг във всеки супермаркет ли го има? Във Фантастико например дали има и лесно ли ще го разпозная?  Embarassed
Има го във Фантастико,Била,Кауфланд .
Ето картинка-крем Оле без варене на др.Йоткер
http://www.oetker.bg/bg-bg/produkti/krem-ole/krem-ole-vanilija.html
Има и с шоколад.
Виж целия пост
# 712
Много благодаря на всички!  Blush Hug
Виж целия пост
# 713
Може ли съвет, направих ето този кекс с ягоди, стана много вкусен, но е малко сух за моя вкус. Някакви идеи какво да му сложа отгоре? Просто сметана, някакъв шоколад или някакви идеи да имате?
http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=2579-sladkish-s-iagodi

Между другото моите ягоди потънаха надолу, как се задържат отгоре?
Виж целия пост
# 714
Пак направих чийзкейк и пак ми залепна бисквитената основа и е много ронлива.Ползвах форма за торта с ринг,дъното е стъклено.Блатът е бисквити с масло.Защо така залепва?
Виж целия пост
# 715
Какво мога да направя с водата, в която сварих леблебията за хумус?
Виж целия пост
# 716
От нея стават много вкусни целувки,но ще трябва да я редуцираш да стане по-гъста .Като изстине се разбива с миксер докато побелее и се сгъсти като белтъци,прибавя се и пудра захар.
Виж целия пост
# 717
Пак направих чийзкейк и пак ми залепна бисквитената основа и е много ронлива.Ползвах форма за торта с ринг,дъното е стъклено.Блатът е бисквити с масло.Защо така залепва?
Колко е съотношението между бисквити и масло? Аз слагам 125гр., но понякога, ако бисквитите са по-голямо количество или маслото е малко става ронлива основата.
Виж целия пост
# 718
300гр бисквити и 125гр масло
Виж целия пост
# 719
~ 230 г.  какаови бисквити (Роден край с какао, големия пакет, все забравям да видя колко грама е точно  )
100 г. едро смлени ядки (орехи, или лешник)
100 г. масло
1 яйце 

Това слагам, ако пека блата. Ако не го пека - 3-4 с.л. прясно мляко.
Ако не го пека - слагам на дъното свежо фолио -точно в стъклена форма тогава, че е по-голяма. 
Ако го пека - хартия за печене.
Така съм сигурна, че не залепва, лесно се вади от формата и премества в чинията целия
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия