15-минутни ястия - идеи и рецепти - 2

  • 185 441
  • 753
# 60
Записвам се да следя, нямам време за манджи по 45 мин. - 1 час.
Виж целия пост
# 61
Да споделя как аз приготвям ориза на фурна, но на мен ми отнема поне 20 мин.

Накисвам от предната вечер ориза. Загрявам тиган на силна степен, изсипвам изплакнатия ориз, слагам малко мазнина, подправки, ако ползвам и доливам почти веднага малко вода. Като се оцъкли ориза, добавям останалата вода (4:1). Намалявам котлона и варя около 10 минути. Оризът не трябва да хруска. През това време включвам на горен реотан фурната. Слагам тигана /моят може да се пъха във фурна/, може и да се пресипе в тава, и оставям още няколко минути във фурната, докато си хване коричка Peace

Всякакви добавки са по желание Wink
Виж целия пост
# 62
Галче,това с „оцъклянето” ме побърка,точно вечеряхме ....щях да се задавя от смях Joy Joy Joy
Виж целия пост
# 63
Галче,това с „оцъклянето” ме побърка,точно вечеряхме ....щях да се задавя от смях Joy Joy Joy

ха-ха, не се бях замисляла, ние така му казваме, как е официалният термин Laughing
Виж целия пост
# 64
Включвам фурната да загрее, приз това време задушавам броколи за 5 мин. и за още толкова правя сос Бешамел. Слагам в малки гювечета( може и йенаглас или тавичка)броколи с топено сирене и заливам сфс соса. Може отгое кашкавал и пека до розово.

Купувам Одрински кори и ги нарязвам на тънки ивици, както са си сгънанти... Приготям смес от пр. мляко , яйца и ги потапям ивиците. Налагам в тефлонов тиган с малко олио,  поръсвам със силене или спанак и още ред кори и ги пека на умерен котлон под капак. После обръщавм отдругия край. Стават за 5-10 мин.  и има вкус на къпана баница.
Виж целия пост
# 65
Днес за обяд-пилешки филенца с майонеза и горчица на фурна,с кашкавал отгоре (аз добавих пармезан и малко чесън на прах от мен).Много бързи -около 20 мин.
Месото ми беше повече -бон филе.
http://cookingtwentyfourseven.blogspot.bg/2015/06/blog-post_95.html?m=1
Виж целия пост
# 66
Довечера ще засека точното време, но смятам, че ще се вместя в 15-20 минути с

МИШ-МАШ

имам опечени и обелени чушки, буркан домати, нарязани на парчета. Само ще запържа доматите и чушките в тигана, ще разбъркам няколко яйца и накрая ще натроша сирене.
Виж целия пост
# 67
Днес за обяд-пилешки филенца с майонеза и горчица на фурна,с кашкавал отгоре (аз добавих пармезан и малко чесън на прах от мен).Много бързи -около 20 мин.
Месото ми беше повече -бон филе.
http://cookingtwentyfourseven.blogspot.bg/2015/06/blog-post_95.html?m=1
Това ще се пробва!  Simple Smile

Миш-маш правя с пресни чушки аз, та не губя време в печене и белене и без това.
Виж целия пост
# 68
Имам буркани сгърстени домати за сос за пица или спагети. Много обичам да изсипя един такъв буркан в тигана, с лъжица да направя място, където да чукна яйца и да оставя това нещо за 5-7 минути на котлона докато се забулят яйчицата.
Виж целия пост
# 69
Здравейте! Аз като нямам много време приготвям следните спагети: в тиган за кратко запържвам лук,чушки и моркови нарязани на тънко,понякога добавям и парченца пилешко,слагам соев сос,а в друга тенджера сварявам паста (оризови спагети,нормални или дори от полуфабрикатените),накрая смесвам всичко,добавям малко зехтин и соев сос и готово! Simple Smile
Виж целия пост
# 70
Снощи правих една вариация на чили кон карне, но с пилешко. Не е точно за 15 минути, но максимум 30 минути ми отне. Запържих пилешко бонфиле, нарязано на малки парченца, с малко лук. Сложих доматено пюре, чесън и подправки на вкус, изсипах една консерва, смесени царевица и червен боб, да покъкри малко и е готово. Отгоре поръсих с малко чедър. Ние го предпочитаме със сосче, като ако е по-гъсто, може да се сложи и в питка.
Виж целия пост
# 71
scrye,много добра идея за пилешкото в Чили кон карне Hug
паста с риба тон в 2 варианта на сос
Бял-запържват се скилидки чесън в зехтин,слага се разбита с малко водичка/мляко кофичка заквасена сметана (може и течна).Като клокне се намаля/изключва котлона и се разбърква с отцедени 2 консерви риба тон на парченца.Поръсва се с черен пипер и босилек по желание.Смесва се със спагетите,може да се настърже пармезан.

Доматен-запържват се скилидки чесън в зехтин,добавя се една кутийка доматено пюре,ако искате повече сос,разреждате с водичка.Като поври малко слагате отцедени две консерви риба тон на парченца и изключвате.За подпарвки-малко пресен босилек.Много подхождат каперси и зелени маслинки,нарязани в сосчето
Печени филийки с риба тон
Консерва или две риба тон в зехтин (ако е в собствен сос се прибавя допълнително)се намачква и разбърква със ситно нарязан зелен лук и се намазва на филийки,поръсват се с малко кашкавал и се запичат на грил.Може и малко доматено пюре да се сложи в сместа.
Виж целия пост
# 72
днес за вечеря , свинско месо за готвене метнах в тигана с мазнина, нарязах едно моркоевче и главичка лук, малко чесън, малко домат от консерва ; докато се задушаваха, направих салатка - 20 мин точно
Виж целия пост
# 73
От мен идея, спестяваща време. Когато готвя ориз, слагам двойно по-голямо количество от това, което ми трябва. Обръщам ориза в мазнина на котлона, докато стане прозрачен и наливам една чаша вода. Когато поеме водата, свалям от котлона и отделям половината в съд, подходящ за фризера. Другата половина си я готвя за момента. Замразената част във фризера е чудесен спасител за моменти, в които нямам време. Кипвам нужното количество вода или бульон и изсипвам замразения полуготов ориз. Готов е за 10-на минути.
Виж целия пост
# 74
Пилешко/свинско по панагюрски
Пилешко филе/обезкостено бутче без кожа или крехко свинско се нарязва на хапки.Загрява се мазнина в дълбока тенджерка и месото се запържва от всички страни.През това време кофичка гъсто кисело мляко се разбърква с едно 'саламче'извара-около 250-300гр и се разпределя в голяма чиния.Отгоре се слага топлото изпържено месце.Залива се със запържен в масло червен пипер.
Рецептата е от списание ,по оригинал е със свинско,но на мен ми се струва много тежко и го приготвих с пилешко филе.Много бърза рецепта,за 20 мин.


Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия