15-минутни ястия - идеи и рецепти - 2

  • 185 072
  • 753
# 540
Не става така, идеално ми се получава на мен Simple Smile
Виж целия пост
# 541
andi-di В Кауфланд ги има меките бишкоти и по кварталните магазинчета.
Виж целия пост
# 542
Аз правя бисквитена торта с маскарпоне и заквасена сметана и сладко от боровинки. Но става мноооооооого тежка. Лятото ще пробвам и аз с кисело мляко.
Виж целия пост
# 543
Лабрекс има НЕВЕРОЯТНИ рецепти за торти с кисело мляко. Блатовете ѝ съм заменяла с бишкоти, бисквити...... но плънките имат любопитни вкусове и съчетания.
Виж целия пост
# 544
Моята най-бърза, а на лакомниците любима, е точно торта с бишкоти и кисело мляко. Само слагам захар и някакъв плод в средата. Остъргват тавата всеки път.
Виж целия пост
# 545
Правих веднъж бисквитена и веднъж бишкотена торта с кисело мляко, макар че "торта" е силно казано за моите десерти. ММ ги хареса, а дъщеря ми предпочете само биксвити.
Виж целия пост
# 546
Бисквитената с кисело мляко ми киселее, колкото и пудра захар да слагам.
За това я правя със заквасена сметана и пудра захар или маскарпоне и пудра захар.
Виж целия пост
# 547
И стотина грама настърган бял шоколад охохох Grinning И аз предпочитам със заквасена сметана.
Виж целия пост
# 548
Пиле по алжирски

Нарязва се пилешко на хапки и се посолява. Нарязва се глава лук и се посипва отгоре. Слага се черен пипер. Намазва се с една майонеза и се запича откачало под флио. Не се слага вода.

Пълнени хлебчета



Хляб със сирена, лук и кашкавал


Виж целия пост
# 549
Не мога да не споделя тук това, че откакто открих качамака го правя през вечер.Какви 15 минути - става точно за 5, като естествено топля водата в електрическа кана. Качамака ври 2-3 минути, през това време запържвам в смес от малко масло и олио с  червен пипер. Отгоре натрошавам сирене - и воала. А като за глезотийка може да се настърже и кашкавал.
Виж целия пост
# 550
Не мога да не споделя тук това, че откакто открих качамака го правя през вечер.Какви 15 минути - става точно за 5, като естествено топля водата в електрическа кана. Качамака ври 2-3 минути, през това време запържвам в смес от малко масло и олио с  червен пипер. Отгоре натрошавам сирене - и воала. А като за глезотийка може да се настърже и кашкавал.

А нямаш ли после болки в стомаха, след като ядеш почти сурово брашно?
Виж целия пост
# 551
Проблеми нямам. Даже не мога да си обясня притеснението Ви. Та качамака  е царевичен грис.
Виж целия пост
# 552
Май са различни видове, попадала съм и аз на пакети с грис за качамак, дали не пишече изрично Качамах на тях, с надпис че се готви 2 минути. Не вярвам да го напишат ако ще остане сурово след това. Попадала съм и на рецепти за качамак дето ме отказват само като ги чета, пише че трябва сума време да се вари и бърка.
По тази логика и пуканките трябва да са почти сурови, те не искат по-дълга обработка, а пък не са...
Виж целия пост
# 553
Точно така. Грисът за качамак вече е предварително обработен и 2-3 минути са му достатъчни. За разнообразие, пробвайте качамака със сос за спагети. Идеята я откраднах от италианската полента. Много ми хареса.
Виж целия пост
# 554
Много обичам качамак и мисля тези дни и аз да правя
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия