Разбирасе. Заповяайте.
За 1 средно голям хляб.
За тестото:
• 500гр.брашно
• 1ч.л. захар
• 1ч.л. сол
• 1ч.л.- 5гр. суха(инстантна)мая за хляб
• (аз добавям и 1бр.яйце)
• 300мл.топла вода
За билковата смес:
• 2с.л. зехтин
• 2 скилидки пресован чесън
• 1с.л. пресни нарязани билки – ползвам предимно мащерка, розмарин и босилек )
Тестото омесвам в хлебопекарната на програма за тесто за хляб, тя си включва и процеса втасване,премесвам го леко да не е жилаво , след което го разточвам на правоъгълник с размери прибл.42-24см. Дебелината му трябва да е 6-7мм, нарязва се на 5 ленти по широчина, върху тестото се разпределя билковата смес. Лентите се поставят една върху друга и се нарязват на равни правоъгълни части и се подреждат прави с разреза нагоре във форма за кекс с размери 25-11-7см. Оставят се да втасат 30-40мин. и се пече 10мин.на 200гр. На средно ниво, след което се намазва отгоре с разбит жълтък и малко зехтин и се пече още 20мин. на 1180-190гр.като се наблюдава като се запече достатъчно отгоре се покрива с ал.фолио да не изгори до изпичането му.