Бретарианство/соларно хранене - възможно ли е?

  • 51 166
  • 688
# 375
Лакомия викам на задоволяването на "потребностите",  предизвикани от слюнчене.
Т. Е ако ми замирише яко на пухкав бял хляб или пържола - да си я купя, без да съм гладна - заради слюноотделянето.
Виж целия пост
# 376
И какво лошо има в това да си купиш топъл хляб, защото ти е замирисало?ще ядеш, ще ядеш, пък ще се наядеш и ще ти мине меракът, няма всеки ден да си купуваш топъл хляб или да мислиш как ще минеш покрай хлебарницата да си купиш. Макар аз и така да съм правила, има неща, които не подминавам, пък който иска да го нарича лакомия. Други хич няма да погледна, защото не ги обичам.
Виж целия пост
# 377
При мен със сладкото е точно обратното. Не само че не ми минава меракът, а налитам все повече на сладко, колкото повече го консумирам.
Просто има различни типове хора. Едни ще им замирише на топъл хляб и ще се наядат 1-2пъти с малко, други няма да могат да се спрат и им е нужен малко разум и ограничение.
Виж целия пост
# 378
Лакомията се изразява в количеството погълната храна, а не в качеството й. Да се погълнат 3 кг ягоди на един път си е чиста лакомия, макар и с веган привкус. Simple Smile Лакомията също е проява на психологическо разстройство. Изобщо не опира до слюноотделянето. Аз като съм гладна, дори при вида на морков слюноотделям. Не ми е нужна миризма на прясно изпечен хляб. А когато съм сита, миризмата на вкусна храна ми е просто миризма на вкусна храна и нямам желание да я поглъщам, защото нямам къде да я сложа за момента, не ми е нужна. При психически здравите хора е така. Тъпченето с храна е режим на компенсация поради някаква причина. Отделно от това, в редица преработени храни се влагат химикали (мононатриев глутамат), които имат пристрастяващ ефект и човек ги предпочита отново и отново, както и няма контрол върху количеството и единственото ограничение на един прием остава физическите възможности на стомаха му. Това вече е известно сред не малко хора, но е друга тема.
Виж целия пост
# 379
Анди, ако ми се яде - си купувам.
Но повечето хора си купуват в движение храна - от лакомия.
Или ако си на ресторант - се тъпчеш, за да не се минеш - особено в компания.))

Соул, съгласна съм с теб. Peace
Виж целия пост
# 380
Честно да ти кажа, поне лакомията е обяснима с природните ни дадености. Обаче историята с веганства и подобни си е чисто мъчение, измислено от хората. Когато нещо му е зле може и да мине на глад, ама да си е относително добре и доброволно да се откаже от сума видове храни, вече не ми е нормално. Някак антиприродно е. Така да го кажа, по-добре човек природно да се самоунищожава, по естествен път.
Виж целия пост
# 381
От лакомия страдам и аз пък нека съм била сумарно около 18 години вегетарианец.
Едното няма нищо общо с другото. Не съм се чувствала извисена или с нещо повече от другите когато съм била само веге. Просто вкус и предпочитания.

И сега неусетно се осъзнах, че пак повечето ми храна е такава предимно.
Виж целия пост
# 382
Koварно и погрешно е да вярваш, че можеш да се откажеш от нещо, като търсиш заместителя му, който само го имитира.


Напротив.
Луканката от детството ми няма нищо общо с тази от магазина сега.
Веганската луканка наистина е много добра, вкусна и ти напомня любимите от преди вкусове, но без да е вредна с днешните химикали, овкусители и т.н химии.
Че как са успели да докарат вкуса на луканката от онова време без химикали и овкусители? И при положение, че във веган-луканката няма нищо животинско?
Или като му лепнат на бъркоча етикет "веган" внезапно става магия и тази маса без овкусители и т.н. става с вкуса на луканката от онова време?!?
Виж целия пост
# 383
Глупости. Вегснската луканка се прави от червено цвекло и подправки. Наистина си напомня на вкус истинската.
Виж целия пост
# 384
Екс, ще ме вкараш в приключение. Ламята в мен няма да спи спокойно, ако не провери дали наистина червено цвекло може да има вкус на луканка.
Виж целия пост
# 385
Най трудната част,когато си веган е да станеш сутрин рано ,за да издоиш бадемите! Laughing
Не разбирам защо веганите са ви трън в очите,нито са ви в къщата нито са ви на масата?!

Това е Джорджия Николива,която от години не се храни
https://www.youtube.com/watch?v=zRugykbxPEw

На третата минута,момичето е от Пловдив,може някой да я знае?!
Виж целия пост
# 386
Глупости. Вегснската луканка се прави от червено цвекло и подправки. Наистина си напомня на вкус истинската.
Аха, явно цвеклото има вкус на месо. Simple Smile))))))))))))
Виж целия пост
# 387
Екс, ще ме вкараш в приключение. Ламята в мен няма да спи спокойно, ако не провери дали наистина червено цвекло може да има вкус на луканка.
Ами погледнато реално,то и месото няма вкус на луканка,подправките са тези ,които овкусяват!
Виж целия пост
# 388
Не разбирам защо веганите са ви трън в очите,нито са ви в къщата нито са ви на масата?!
Защото проповядват като малоумни и тийновете им се връзват. Съученичка на сина ми буквално се съсипа, минавайки на веган режим, но междувременно проповядваше и на другите момичета веган идеи. Представям си дъщеря ми да вземе да се върже на пропагандата им.  Stop

За луканката, не само подправките дават вкуса, а основно процесите на ферментация докато се суши месото.
Виж целия пост
# 389
Заинтригува ме тази веганска луканка от червено цвекло. Интересно, дали наистина е с натурални съставки.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия