Вегетарианска тема 9 - какво ще готвим днес

  • 72 196
  • 741
# 120
Да, същото е . ще пробвам. колко време след отваряне може да стои в хладилника?

нямам идея...
Виж целия пост
# 121
Хумуса бързо се разваля. Домашен е лесен за правене с консерва.
Жега, жега, жега. "Готвим" филии и салата.
Виж целия пост
# 122
Аз ферментирам нахута и доста време ми издържа в хладилника Wink А понеже киселее, после няма нужда да му добавя лимон на хумуса Peace
Виж целия пост
# 123
кое ферментираш? - сварен нахут(цял, пасиран) или суров/накиснат?  newsm78

гледах един филм за един индиец, който стана шеф с Мишелин звезди и любимото му ястие било нещо със ферментирала леща. намерих само нещо като палачинки, ще ги пробвам като изядем другото ферментиращо тесто  Joy

днес смятам да оползвотворя един пак чок, нещо в азиатски стил ще спретна.
Виж целия пост
# 124
Ася, накисвам за 24 часа с малко сода. После обилно изплаквам. Сварям по гореописания начин. Слагам в буркан с малко суроватка от млечен кефир, доливам с вода и оставям поне 24 часа на плота. После прибирам в хладилник и поне 2 седмици издържа в хладилник. Повече просто не е оставало hahaha
Виж целия пост
# 125
asyalein, пак сме гледали един и същи филм. Joy
В една индийска готварска книга имам рецепта за Fladen с ориз и някаква леща (Urad Dal). Двете се киснат поотделно една нощ, после се пюрират, пюрето се оставя няколко часа на топло и чак след това се пекат. Плънката е от картофи и индийски подправки. Ако искате мога да я напиша. Аз не съм я правила още, но усещам, че ѝ е дошло времето. Laughing
Виж целия пост
# 126
точно тази рецепта намерих и аз  Joy
ама мисля, че плънката ще да прави цялото ястие. Thinking

вчера направих блини от тесто, ферментирало 3 дена (елда, пълн. пшенично и кефир). към тях люто къри от пак чой и алабаш. отделно имаше мариновани патладжани (дегустация на рецепти за партито) и мариновани чушки.
също зелена салата с парчета ананас.

за днес нямам идеи newsm78
имам няколко гъби, може да ги направя на шницели.
Виж целия пост
# 127
Аз ще имам пица и кьополу днес. За партито се сетих за плато, както предложих с видовете маслинки, но с видове халва на кубчета. При турците има много различни видове халва.
Идеята ми иде от домочадието, което опустоши 2 кутии халва за 0 време, бях ги взела за проба ... и се оказа хит!
Виж целия пост
# 128
(    Risultati immagini per farinata di ceci www.misya.info
Ingredienti Ricetta
250 g di farina di ceci.
700 ml di acqua.
1 pizzico di sale.
q.b. di pepe.
4 cucchiai (40 ml circa) di olio extravergine d'oliva.
3 cucchiai (30 ml circa) di olio di semi di mais.
Farinata di Ceci (Con poco Olio) - My Personal Trainer)

 250г брашно от нахут
700мл вода
Щипка сол
Черен пипер на вкус
3 с.л.олио
Забърква всичко и оставяш да престои 2 часа най-малко. Сипват върху карта в много широка тава(тази на фурната). Става невероятно вкусно.
Виж целия пост
# 129
За партито се сетих за плато, както предложих с видовете маслинки, но с видове халва на кубчета. При турците има много различни видове халва.

толкова сладко не ядат немците... Rolling Eyes
мъжът ми не я яде...
Виж целия пост
# 130
Вярно е. Само с шоколад минава Simple Smile
Виж целия пост
# 131
На мен днес са ми се прияли варени яйца

Ася, мерси за идеята за елда във ферментиралото тесто. Ти къде точно го ферментираш 3 дни? Ще опишеш ли как го правиш Hug
Виж целия пост
# 132
Днес сме на една проста, но любима от детството манджа - прясно зеле с домати Flutter
Виж целия пост
# 133

Ася, мерси за идеята за елда във ферментиралото тесто. Ти къде точно го ферментираш 3 дни? Ще опишеш ли как го правиш Hug

млечен кефир и вода 1:1, брашно от елда и пълн. пшенично 1:1 или 1:2, малко сол.
след 30 мин. престой блините не ставаха добре и го сложих в хладилника, след 3 дена станаха перфектни  Mr. Green
Виж целия пост
# 134
Пресен замразен грах с картоф.
За обяд сладки американски картофи със салата.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия