За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 7-а тема

  • 94 204
  • 754
# 60
От цялата операция - резултатът е 3 малки бурканчета /2*200 гр и 1 от бебешко пюре/.  Confused Парченцата плод останаха и ще се усещат при ядене. Обърнах ги с капачките надолу, дано се вакуумират.
Ако си го сипала горещо в затоплени буркани, би трябвало да се вакуумират. Ако утре сутринта не са хлътнали капачките, може да завариш 10-тина минути.
Виж целия пост
# 61
Благодаря ти, така ще направя.
Забравих да сложа лимонтозу, проблем ли е?
Виж целия пост
# 62
Аз не слагам, не съм имала проблем.
Виж целия пост
# 63
Благодаря ти. Сложено е вече в бурканите, така че, каквото е станало - такова!  Mr. Green
Виж целия пост
# 64
Направих доволни количества сироп от арония,ако някой се нуждае от рецепта -ще споделя  Wink

Може ли рецептата? Предварително благодаря Simple Smile
Виж целия пост
# 65
От къде купувате желираща захар? Може ли рецепта за сладко с нея? Искам да хвана техниката  Simple Smile И като направите сладкото с нея, заварявате ли бурканите и ако да, колко време?
Виж целия пост
# 66
Направих доволни количества сироп от арония,ако някой се нуждае от рецепта -ще споделя  Wink

Може ли рецептата? Предварително благодаря Simple Smile
Заповядай
     Сироп от арония
Аронията се измива няколко пъти през гевгир,слага се в голяма тенджера и се залива с вода 2-3 пръста над плода.Ако има вишневи листа,се слага едно клонче за аромат.Похлупва се и се вари,докато плодчетата се разпукат и леко омекнат.Течността се прецежда и отново се слага да ври,като се прибавя на 1l.сок-600/700гр.захар и 1пак.лимонена киселина.Пълнят се бутилки с горещия сироп и се оставят да изстинат на капачка.Наздраве!
Виж целия пост
# 67
Значи, обелих и нарязах на ситно прасковите. Доста от тях отидоха в кофата, че всъщност са био /разбирайте с червеи... Mr. Green/, но все пак остана една малка тавичка. Сложих 1/2 кг. захар и се пекат във фурната. Ще видим докъде ще я докарам.  Thinking Mr. Green

двечки сме Simple Smile
аз седя права до фурната и само надничам

 Mr. Green къде, в телефона ли  Wink извинявай, шегувам се.
Скрит текст:
Моят домат е изварен за доматен сос, снощи и днес белих чушките  за лютеницата , замразих ги. Наведнъж ще правя с доматения сос.



стана по-сладко от обикновено Simple Smile
Виж целия пост
# 68
Зависи от самите праскови.
Виж целия пост
# 69
От къде купувате желираща захар? Може ли рецепта за сладко с нея? Искам да хвана техниката  Simple Smile И като направите сладкото с нея, заварявате ли бурканите и ако да, колко време?
Аз купувам желиращата захар от Лидл. Сладкото правя по рецептата от пакета, спазвам я точно. Не заварявам бурканите, сипвам сладкото горещо.
Виж целия пост
# 70
Много благодаря  bouquet
Виж целия пост
# 71
Направих доволни количества сироп от арония,ако някой се нуждае от рецепта -ще споделя  Wink

Може ли рецептата? Предварително благодаря Simple Smile
Заповядай
     Сироп от арония
Аронията се измива няколко пъти през гевгир,слага се в голяма тенджера и се залива с вода 2-3 пръста над плода.Ако има вишневи листа,се слага едно клонче за аромат.Похлупва се и се вари,докато плодчетата се разпукат и леко омекнат.Течността се прецежда и отново се слага да ври,като се прибавя на 1l.сок-600/700гр.захар и 1пак.лимонена киселина.Пълнят се бутилки с горещия сироп и се оставят да изстинат на капачка.Наздраве!
Благодаря Flowers Hibiscus
Виж целия пост
# 72
От къде купувате желираща захар? Може ли рецепта за сладко с нея? Искам да хвана техниката  Simple Smile И като направите сладкото с нея, заварявате ли бурканите и ако да, колко време?
Аз купувам желиращата захар от Лидл. Сладкото правя по рецептата от пакета, спазвам я точно. Не заварявам бурканите, сипвам сладкото горещо.
Има я и в Метро. Рецептата от пакета е добра и съм доволна! Също насипвам сладкото горещо,запечатвам и обръщам бурканчетата.
Виж целия пост
# 73
сладкото от смокини, този път в тавата е готово Simple Smile и от лилави смокини, такива до сега не бях виждала, дори соса на сладкото лилавее





и доматен сос 5-6 бурканчета, по наложителност, че доста домати изостанаха
Виж целия пост
# 74
Пепи, дразниш ме с това сладко  Blush
А доматен сос така и не съм правила за бурканчета...

Аз пък да покажа с какво приключихме уж за това лято. Praynig
Нещо, което много обичаме у нас. Домати с печени чушки за зимата.

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия