Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как да разкрием и използваме своя личен потенциал?

  • 35 167
  • 41
# 30
Здравейте дами!

Хубав ли е за вас декември? Стресиращ ли е? Искате ли да свършва вече тази година или успяхте да превърнете лимоните в лимонада?

Имате ли настройката да планирате своите цели за 2021?

Преди да формулираме нещо като цел, то е желание в главата ни. Flowers Leaves

„Искам да съм по-уверена“, „Искам да имам по-хубава работа“, „Искам да се грижа повече за здравето си“ не са цели, не са все още и желания, а са мисли, преминаващи през главата ни обикновено за много кратко, под въздействието на ситуация – например билборд, рекламиращ спортно облекло, новина за проведено проучване за нивото на възнаграждение в даден сектор или репортаж, разказващ за успеха на някого.

За да се превърне мисълта в желание, е необходимо да я конкретизирате за себе си. Dart

Кои са вашите конкретни цели за личностното и професионланото ви развитие през следващата година?

Споделете!

С приятелски поздрав,

Светослава
Виж целия пост
# 31
Аз от известно време си търся работа, но удрям на камък. Най-много да ми се обадят от някой кол център или оутсорсинг фирми, а това не е сфера, в която искам да се развивам. Търся организация, компания или институция със стандартно работно време т.е. не на смени, прилична заплата и възможности за развитие. Това за мен са елементарни неща, но явно са мираж, а и в пандемия са още по-недостижими. Не познавам хора, които биха ми помогнали или препоръчали. А най-лошото е, че не намирам и възможности за кандидатстване. Повечето обяви онлайн са горепосочените кол центрове, ИТ специалисти, може би маркетинг и това е в общи линии. Къде може човек да си намери офисна работа, откъдето да започне? Човек с желание съм, но все пак трябва и да се издържам и заплатата ми е доста важна на този етап.
Виж целия пост
# 32
Здравейте, Soft_Rain,

много хора са във вашето положение сега и това е едно от истинските предизвикателства на 2020, което за съжаление, още по-отчетливо ще се отрази и в 2021 г.

Кои са компаниите в които си предствяте идеалното за вас работно място?

Каква позиция, която отговаря ако не на опита, то на компетенциите ви, си представяте да заемете в някоя от тези компани?

В повече от един отдел ли са възможностите за вас?

Не нужно да пишете тук, но помислете и като си набележете поне 3-4 компании, потърсете контакти в сайтовете и  / или социалите мрежи, седнете и им напиште по един мейл, заедно с автобиографията ви. В това писмо опишете защо точно на тях пишете, с какво можете вие да им бъдете ценен кадър и защо искате и си представяте да сте част от техния екип?

Колкото внимание и време инвестирате в подготовката за комуникацията ви към тях, толкова е по-голям шансът кандидатурата ви да бъде разгледана и без да има в момента отворена позиция. Вероятността да се свържат с вас сега и да станете част от екипа им след няколко месеца е налице.

Пожелавам ви успех!

Светослава


Аз от известно време си търся работа, но удрям на камък. Най-много да ми се обадят от някой кол център или оутсорсинг фирми, а това не е сферь, в която искам да се развивам. Търся организация, компания или институция със стандартно работно време т.е. не на смени, прилична заплата и възможности за развитие. Това за мен са елементарни неща, но явно са мираж, а и в пандемия са още по-недостижими. Не познавам хора, които биха ми помогнали или препоръчали. А най-лошото е, че не намирам и възможности за кандидатстване. Повечето обяви онлайн са горепосочените кол центрове, ИТ специалисти, може би маркетинг и това е в общи линии. Къде може човек да си намери офисна работа, откъдето да започне? Човек с желание съм, но все пак трябва и да се издържам и заплатата ми е доста важна на този етап.
Виж целия пост
# 33
Не съм щастлива от работата си. Но тя ми дава доходи. Иначе няма как да живея. Тъй че търпя и я работя.
Но все пак искам да я сменя, дори искам да е в друга сфера.
Работата е там, че не знам в коя сфера! Колко прозаично! Мечтата ми е неосъществима - няма да ви я кажа, тя си е моя!
Така че трябва да отида пак в същата сфера. Защо да сменям тази рбаота със същата работа в същата сфера! - единственото което мога да спечеля е по-голяма заплата и то с колко? Исках определена сума и никой не се обади след интервютата. Търсене - предлагане, нали!
Иначе, другото са само негативи: пак ще трябва да се доказвам, да се опознаваме с нови колеги, които няма да са нови, а същите познати характери - нали ще е в същата сфера, нищо по-различно няма да намеря, просто обвивките, имената ще са други, но характерите и особняците ще са си все същите
Ако не беше епидемия, щях да продължа с интервютата
Кой друг е същата ситуация на духа?
Виж целия пост
# 34
Здравейте!  Преди няколко месеца писах и друг пост тук, сега отново се обръщам към вас за съвет..
Накратко след завършването на училище, нямах много идея какво ми се прави и не записах нищо в университет. Горе-долу имах някакви колебания, но в последствие едно по едно отпаднаха. Мислех си, че ми се работи нещо творческо, много ми се искаше да се занимавам с кино или дизайн,но в последните месеци малко ми се съсипаха мечтите. Записах курс по графичен дизайн, защото смятах че това е 'мечтаната професия ".  Преди да запиша курса не знаех какво представя работата е тази индустрия, но още след първия месец.. 🙃 Много ми е трудно да го споделя, но вместо това да ми носи щастие и радост, защото съм избрала нещо което наистина смятах, че ще ми хареса, на мен ми носи повече стрес и безпокойство. Миналия месец например трябваше да направим филмов постер и докато не измислих идеята 3 дни не спах и се нервирах. И вече целият този стрес започна супер много да ми тежи. Осъзнах, че имам проблем с вдъхновението и единствено ми харесва да създавам нещо, когато го чувствам от вътре, а не когато трябва да се свърши насила. Може ли да ми дадете някакви техники или съвети как да открия наистина това което ще е най-правилно за мен? Благодаря предварително ❤️
Виж целия пост
# 35
Отделяте ли време за себе си? Ако да, как това ви помага? Ако не, ще бъде ли по-различно качеството ви на живот и кариера, ако отделяхте време за вас самата в делниците?

Виж целия пост
# 36
Здравейте, госпожо Стоянова! Вече съм на 26, а не знам изобщо с какво искам да се занимавам и това ме тревожи дълбоко. По-лошото е, че не мога да кажа в какво съм добра. Интереси имам някакви. Завърших хуманитарна наука, пишех поезия, но до там. Исках да работя в училище, но така и не стана. Въпреки че и това не знам дали е моето. Щях да пробвам. Сега се зачетох в сайт за курсове за Дигитален маркетинг. Изглежда интересно и проспериращо, но и това не знам за мен ли е. Как да го позная? С пробване ли? Накъде да се насоча, за да разбера какво да правя с живота си? Ако имате някакви съвети, ще съм благодарна да ги чуя.
Не искам да работя нещо нискоквалифицирано като сега. Учи ми се, развива ми се, не ми се цикли. Мозъкът ми е творчески настроен, но нямам музикални умения или пък да мога да рисувам. Нямам определена професия, за която съм мечтаела винаги.
Виж целия пост
# 37
Здравейте!
Благодаря за въпроса и темата, която поставяте. Подходящо е наистина да проверите първо и за да не губите ценно време в много опити, е подходящо неща, към които се насочите, да потърсите някой, който вече упражнява тази професия и да поговорите с него/нея.
Може да направите това в социалните мрежи например. Насочване към стажантска програма също ще ви спести време и ще ви даде добра информация "за вас ли" е нещото.
Прилагам и една статия, в която има упражнения, които се надявам да ви бъдат от полза >>> https://www.capital.bg/specialni_izdaniia/mojata_kariera/2019/03 … kogato_porasnesh/

Сърдечни поздрави и успех!
Виж целия пост
# 38
Здравейте , от дете имам мечта да пиша и да се занимавам с мода н, но уча Финанси не знам как да постъпя от страх .Смятам , че съм човек с интересни идеи както и близките ми го казват , измислям интересни теми идеи и това се харесва много и на мен и на познати.
Виж целия пост
# 39
Здравейте, Sara2121,

Благодаря за споделеното. Казвате, че имате страст към писане и мода, а също, че учите Финанси. Проверете как звучи ако не ги противопоставяте, а си кажете - добре, обичам да пиша, обичам модата и уча Финанси. Вижте къде е пресечната точка за вас.
За писането и модата - в днешно време има много начини да тествате хобито в работна среда и без да се втурвате в конкретната професия. Започнете блог. Пишете статии като гост-автор в някое издание или в някой блог.
Ако имате отношение към модата като изкуство, като занаят - една огромна пречка за много дизайнери и хора на изкуството, в това число на словото, е необходимостта им да натрупат повече знания и умения да оценяват, остойностяват и продават това, което правят, за могат да се издържат.
Можете ли да бъдете полезна в това отношение? Кои финансови модели, които познавате от образованието си, могат да бъдат полезни на хората на изкуството?
Надявам се да помислите за възможности, в които дори на добрволни начала, да тествате своите умения по писане и интереса ви към мода, финансите не пречат, даже ще са полезни след време, когато искате да превърнете някое от тези занимания в професия.
Пожелавам ви успех!
Светослава
Виж целия пост
# 40
Здравейте,
В момента имам собствена сладкарница с детски кът в гр. Костинброд.  Обичам работата си, или по - скоро обичам това, че имам нещо собствено и го ръководя. В момента обаче работя сама, 7 дни по 12ч. Имам и 2 малки деца. На ръба съм като цяло. Както и да е. Ще пусна отпуск месец август. Но вътрешно не знам дали искам да продължа. Имам идей, като цяло съм идеен човек, организиран. Попринцип започнах да уча география в СУ, но прекъснх.после започнах Финанси в НБУ, пак прекъснах.ннямам сякаш посока все още. С Какво ми се занимава. Искам да е нещо различно, иновативно, интересно. Просто наистина не знам какво да правя..
Виж целия пост
# 41
Здравейте, Meggle94!

Благодрая Ви за споделеното и моля да ме извините в забавянето на отговора. От написаното разбирам и усещам умората и натоварването, което изпитвате. Често сбъдването на мечтите ни изисква по-голямо вложение на труд, време и други ресурси, които сме предполагали.
Поздравявам ви за отстояването на избора ви - да развивате своята кариера и бизнес. Предполагам, че у дома все пак имате подкрепа за децата, защото работите без почивка.

Имайте предвид, че всеки път, когато казваме ДА на нещо (всяка нова възможност; образование, проект), казваме НЕ на нещо друго – време за нас, с децата или друго, което също е важно. Не пиша това, за да ви съветвам на какво трябва да казвате да и на какво не, а просто като покана да повишите осъзнатостта си за изборите – и времето, което имаме, за да ги следваме.
Няколко въпроса се появяват у мен за Вас:
-   Има ли нещо, което искате да докажете, а още не сте доказали на света?

-   Какво беше първоначалното ви намерение и визия за това, да имате своя сладкарница и как изглеждат сега за вас нещата? Въпреки умората, какво е това, което е важно за вас, по отношение на работата ви?

-   Искате да се занимавате с нещо различно, иновативно, интересно? По какъв начин можете да тръгнете откъдето сте сега - кое във вашето занимание е интересно за вас? Каква иновация предлагате на света с вашия бизнес подход?

-   Какво още можете да предприемете и от каква помощ се нуждаете, за да бъде животът ви тук и сега интересен, иновативен и различен?

Пожелавам ви да успеете да презаредите през август и съм на разположение, ако бихте искали да споделите и имате и допълнителни въпроси!

Сърдечни поздрави,

Светослава


Здравейте,
В момента имам собствена сладкарница с детски кът в гр. Костинброд.  Обичам работата си, или по - скоро обичам това, че имам нещо собствено и го ръководя. В момента обаче работя сама, 7 дни по 12ч. Имам и 2 малки деца. На ръба съм като цяло. Както и да е. Ще пусна отпуск месец август. Но вътрешно не знам дали искам да продължа. Имам идей, като цяло съм идеен човек, организиран. Попринцип започнах да уча география в СУ, но прекъснх.после започнах Финанси в НБУ, пак прекъснах.ннямам сякаш посока все още. С Какво ми се занимава. Искам да е нещо различно, иновативно, интересно. Просто наистина не знам какво да правя..
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия