За консервирането...или как да си приготвим зимнина! 4-та Тема

  • 99 028
  • 732
# 690
Някой правил ли е пълнени чушки със сирене в буркан?
Виж целия пост
# 691
Някой правил ли е пълнени чушки със сирене в буркан?

Майка правеше нещо май смляно от чушки и.........може би още нещо newsm78 със сирене. Помня, че едно лято решиха с нейна приятелка, че не си струвало сиренето да заема място в буркана, по-добре да сложели от чушките, а сирене можело да се добави,като се отвори бурканчето. Дано се включи някой, дето по-помни от мен или точно знае за какво става въпрос. Grinning   bouquet

Потърсих в нета и попаднах на това: Печени пиперки със сирене, май това правеше и майка.

Рецептата на ninfil

И още една.

Виж целия пост
# 692
Да, ние също, по-скоро баба ми, правеше печени чушки със сирене в буркан /нещо като манджа/. Сега свекървата прави, но не виждам смисъл от това, след като сирене има по всяко време на годината. А и сирене престояло в буркан, не ми беше вкусно нещо  Thinking
Виж целия пост
# 693
Някой правил ли е пълнени чушки със сирене в буркан?

ПАСТЕТ ОТ ЧУШКИ И СИРЕНЕ

За предпочитане 5 кг. червени камби/ако има/, защото са по месести, иначе червени чушки. Пекат се, изчистват се, смилат се в машинката за месо, слагат се в тава на огъня с олио, на око беше при нас.  Поизпържваме около  1/2 час, прибавяме 1 кг. натрошено сирене. Ние за спояване на сместта сложихме 1 майонезено бурканче лютеница. разбъркваш го, може да сложиш черен пипер/ ние не сложихме/. Още топла сместа напълнихме в бурканчета и завихме. Нещо разкошно. Във фейсбука има снимки, по кулинарните групи. Има и рецепти.
Виж целия пост
# 694
Някой правил ли е пълнени чушки със сирене в буркан?
Аз правих миналата година едини малки чушки пълни със сирене, чесън и малко магданоз.
Но вече не си спомням как. Бях питала за рецепта тук в темата.
Спомням си, че сложих и оцет-не знам защо, но не ми допадна вкуса. Удряха ми на кисела туршия(кисело и сирене не върви).
Грешката беше моя!
Виж целия пост
# 695
Здравейте,попаднах на един сайт с интересни рецепти за туршииhttp://www.znam.bg/com/action/showArticle?encID=367&article= … D1%88%D0%B8%D0%B8  Hug
Виж целия пост
# 696
Тази година искам да сложа туршия в бидонче на балкона. Рецептите, които намирам, са все за сурова туршия, само с вода и сол, а аз я обичам леко сладка. Някой има ли рецепта, която да е подходяща за бидон, но да съдържа захар? И дали сега е подходящ момента, или се слага по към края на есента?
Виж целия пост
# 697
Някой правил ли е пълнени чушки със сирене в буркан?
Аз правих миналата година едини малки чушки пълни със сирене, чесън и малко магданоз.
Но вече не си спомням как. Бях питала за рецепта тук в темата.
Спомням си, че сложих и оцет-не знам защо, но не ми допадна вкуса. Удряха ми на кисела туршия(кисело и сирене не върви).
Грешката беше моя!

да, нещо такова търся, но не с оцет. Малки чушки пълнени със сирене.
Виж целия пост
# 698
Фукла,  рано е за тази трушия,  обещават затопляне.
Ей тази  (сладникава е) трушия свеки я прави в бидончета или кофи http://pep-4o.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html но държи на студено място и притиска отгоре.
Виж целия пост
# 699
Тази година искам да сложа туршия в бидонче на балкона. Рецептите, които намирам, са все за сурова туршия, само с вода и сол, а аз я обичам леко сладка. Някой има ли рецепта, която да е подходяща за бидон, но да съдържа захар? И дали сега е подходящ момента, или се слага по към края на есента?
Не съм от най-старите във форума и е нормално да не ми се доверявате много,но ако пробвате това,което ще ви предложа,никак няма да съжалявате! Обещавам! newsm10

5кг.зеленчуци,предимно зелени домати се нарязват за консумация.
МАРИНАТА:1каф.чаша мед,1каф.чаша захар,1каф.чаша сол,1каф.чаша олио,0.500гр.оцет,0.600гр.вода,бахар,даф.лист- след като заври сместа,се заливат зеленчуците и след 2-3 дни е готова за консумация. Прибавя се и 1 глава чесън –белени скилидки.


Прави се в дълбок леген или бидон, каквото имате. Няма да издържи дълго.(ще бъде изядена)

Виж целия пост
# 700
Много ви благодаря, пеп4о и midkoo!
Виж целия пост
# 701
Не съм от най-старите във форума и е нормално да не ми се доверявате много,но ако пробвате това,което ще ви предложа,никак няма да съжалявате! Обещавам!... 

Потвърждавам, че рецептата е добра, но  направих малка промяна - увеличих количеството на водата, защото за нашия вкус концентрацията на марината ми се стори голяма.
Виж целия пост
# 702

да, нещо такова търся, но не с оцет. Малки чушки пълнени със сирене.

Гледах сега рецепта с крема сирене.
Чушленцата се бланшират кратко в солена вода и се отцеждат.
Пълнят се с пастет от крема сирене и малко чесън и се заливат със зехтин.
Значи, нещо подобно и с обикновенно сирене.
Виж целия пост
# 703
А количеството марината (дори и да се увеличи водата), дали е достатъчно за 5 кг. зеленчуци? Или и те ще си пуснат сок и трябва да се разбърква?
Виж целия пост
# 704
Зеленчуците също си пущат сок след като ги залееш с врялата марината,на втория ден и се покриват с марината. Може да ги поразбъркваш , ако искаш. Хубаво е да има из вътре карфиолче, пиперки върхарки, някоя камбичка, кервис за аромат, абе каквото намерите.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия