Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 133

  • 95 003
  • 741
# 735
Честита да ви е новата година момичета, да сте живи и здрави и все така креативни!
Галя K, Браво момиче, много добре ти се е получила даже, те ядовете са нещо нормално особено като за първи път, но удоволствието от радостта която носи после те кара да забравиш за всичко. Продължавай все така   bouquet
мегало, направи ми скри шапката. Аз си мислех че долу-горе съм се справила докато не видях твоите коледни звезди, като истински са , Браво   bouquet
А между другото за ганаша, рекох и аз да пробвам и останах много доволна. Правих го 1:1 с чер шоколад 60% какао и стана супер, покривах с домашен фондан ( оня проблемния за който питах преди, оправи се като го доомесих с глицерин) и нямаше никакви проблеми. Супер си стана , ще го правя и занапред, че не съм много привърженик на масления крем.
Виж целия пост
# 736
Честита Нова година, девойки! Желая на всички ви здраве и много вдъхновение!
Галя K, чудесна първа торта, много добре се е получила  Peace Peace

мегало, невероятни коледнаи звезди...супер реалистични   chef  Heart Eyes

От мен новогодишната торта... тирамису, обгърнато от шоко блатове и обвита с шоколадов ганаш

Виж целия пост
# 737
Момичета, благодаря, че ми отговорихте!   bouquet
teditoS, за всеки случай купих 2 пакета пудинг-ванилия на Др.Йоткер, ако не ми се получи млечния крем ще напълня фунийките с пудинга, но все пак ми се ще да си е обикновен крем.
Tony_st, май проблема ми е в тенджерите, никоя не ми е с достатъчно дебело дънно, ще трябва да пробвам да варя на възможо по-ниска степен.  А на 1 л. прясно мляко колко яйца е най-добре да се сложат или може би само жълтъци? И за друго се сетих, брашното със студено мляко /вода ли се разбива или със топло? До сега само със студено мляко правих, може пък там да ми е грешката....
Виж целия пост
# 738
анджела, аз правя класическия крем на баба ми. разбивам 4 жълтъка с 2 лъжици захар и 4 лъжици брашно (става много гъсто), в млековарка завирам млякото (в което слагам 10 лъжици захар и ванилия), после постепенно сипвам от млякото в сместта, докато се темперира. изсипвам във врящото мляко и бъркам, за минута-две се сгъстява.
Виж целия пост
# 739
Галя К тортата се е получила добре въпреки всичко. Обаче изглежда че крема ти е попил в блатовете . Да не би да си го сложила топъл ?

Мегало прекрасни коледни звезди . Много разкошни и ефектни , типично в твой стил . И клонката отдоло е хубава само че тези листа са на бръшлян или айви а тези които си растат с тези топчета са едни с остри ръбчета по цялото листенце не знам как се наричат.



Само това е леко недостоверно, ако на някой му пука де . Иначе чудна торта . Браво  Heart Eyes

Хулиганче как се получи като вкус, комбинация между тирамису и шоколадов ганаш ?

Момичета как го правите тоя ганаш едно към едно и измазвате с него ? Не е ли много рядък ? Аз го правя 3 части шоколад една част сметана за тази цел.
Виж целия пост
# 740
Дами, имам удоволствието да ви поканя в НОВАТА ТЕМА
Виж целия пост
# 741
Момичета моите "торти" не могат да се сравняват с красотите и професионализма тук. Слагам само снимка на малиновата ми торта от вчера, за да благодаря за съветите и рецептите на van444eto и mishoka  Hug. Вид няма никакъв, но вкуса беше неповторим Simple Smile


Крем със заквасена сметана, филаделфия, бита сметана и малини
Искам да направя и черешова торта (зимата все ми липсват летни плодове и само плодови тори хапвам) Grinning но  Naughty къде се продава така наречената вишновка? Търсих в Карфур и един магазин за алкохол но нямаше Sad какво представлява, има ли вишни вътре в нея както дядовците са ни я правили или е само ликьор? Благодаря ви предварително!!!

Има я ето тук www.vishnovka.bg.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия