Кремвиршки

  • 33 634
  • 88
1пакет суха мая, 1ч.л.сода, 1с.л.кисело мляко,2яйца, 1ч.л., 1щипка захар, 1/2ч.ч. олио, брашно окло 1кг, 700мл. вода.
От двете яйца се заделя единия жълтък.Содата се разбърква с киселото мляко и от всички останали продукти се замесва меко тесто и се оставя да втаса.След това се късат средни по големина топчета, натискат се леко с длан и с точилка се разточват на ленти с големина по желание.В единия край на лентата се слага парче кремвирш(аз режа един на средата и го разделям на две по дебелина) и парче кашкавал(кашкавала да не е много, че при печенето изтича).Завива се на руло, слага се в тава и се намазва с жълъка, в който е добавено малко олио и щипка сол.Пече се на около 180градуса.Пускам снимка за да имате поне бегла представа на вид какво представляват, като фотограф хич ме няма.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=13689&photo=23
 Стават меки и вкусни.На мъжа ми и детето вече са им любими.Ако на някой нещо не му е ясно, ще обяснявам с удоволствие!
Виж целия пост
# 1
Много благодаря за рецептата  Heart Eyes
Виж целия пост
# 2
Страхотно звучи,ще я опитам задължително!  bouquet
Виж целия пост
# 3
Мерсииииии  smile3525
Точно така изглеждащи съм ги яла много отдавна и сега с удоволствие ще ги направя.
Виж целия пост
# 4
Днес ги направих станаха- супеер! Много благодаря за рецептата. Влиза в нашето меню!
Виж целия пост
# 5
Ще ги пробвам със сигурност.Изглеждат много вкусни. newsm10
Виж целия пост
# 6
Аз ги правя с готово тесто и с кремвички(кренввиш с кашкавал)само дето тестото го разточвам на гълга лента и увивам около кремвиша Peace
Виж целия пост
# 7
Биляна, разгледах ти снимките - потекоха ми лигите!  Grinning

Сладкишът Негърче сложен ли е за изпълнение - изглежда много вкусен.  Heart Eyes

Ако вече си давала рецептата, дай линка към нея, плийз!  Flutter

Виж целия пост
# 8
СУПЕР  !
Виж целия пост
# 9
michel , много се радвам, че са ти харесали.
 Киса , "Негърчето" е много лесно за изпълнение, а и много вкусно.Пускам ти рецептата:
  За тестото:
1 кофичка кисело мляко
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. ч. захар
1/2 ч. ч. олио
2 1/2 ч. ч. брашно
2 с. л. какао
1 ч. л. канела

За заливката:
125 гр. масло
1 с. л. какао
7 с. л. вода
1 ч. ч. пудра захар (може и кристална)


 
ПРИГОТВЯНЕ:
Тестото се приготвя като всички продукти се объркват добре (най-лесно става с вилица) в изброената последователност - разбъркват се най-напред киселото мляко със содата, добавя се захарта и т. н. Сместта се изсипва в подходяща тавичка и се пече в предварително загрята на 180 - 200 градуса фурна. Проверява се дали е готово с клечка за зъби (ако по клечката не остава сурово тесто, значи е готово). Оставя се да изстине, нарязва се на парчета и се залива с горещата заливка. Заливката се приготвя като в огнеупорна купа се поставят съставките за нея и се завират на котлона около 3 минути или докато се разтопи захарта, ако използваме кристална.
Виж целия пост
# 10
Биляна, мерси за рецептата, изглежда лесна, като я направя  ще кажа как е станало.  Wink
Виж целия пост
# 11
сега изкарах 1вата тава с кренвиршките.Ами станаха жестоки.
Абе Биляна,започнах с милинките миналата неделя,тази направих кренвиршки,то май ще се науча много добре да се справям с тестените наща.Аз преди казвах,че само сладкиши ми се удават да правя,ама с тези твои рецепти каква стана тя.....
Сега за следващата неделя ще чакам друга рецепта за тестени неща.Давай нещо че моите отсега ме питат какво ще бъде за следващата неделя... Laughing
Виж целия пост
# 12
сега изкарах 1вата тава с кренвиршките.Ами станаха жестоки.
Абе Биляна,започнах с милинките миналата неделя,тази направих кренвиршки,то май ще се науча много добре да се справям с тестените наща.Аз преди казвах,че само сладкиши ми се удават да правя,ама с тези твои рецепти каква стана тя.....
Сега за следващата неделя ще чакам друга рецепта за тестени неща.Давай нещо че моите отсега ме питат какво ще бъде за следващата неделя... Laughing

Тъй, тъй! Готварския напоследък много ме амбицира - ето вчера направих питка Слънце - като за първи път в живота стана доста прилична!
Кекс по рецепта взета от тук също, имам мераци и за още нещица... мдам... Heart Eyes
Виж целия пост
# 13
Тестото за кремвиршките е чудесно! Понеже кренвиршите ми бяха малко, направих една тава с тях, а останалото тесто разточих на кръг, нарязах го като за кифлички и сложих пълнеж от хамбургски салам, гъби /всичкото наситно/, чер пипер, едно яйце. Получи се страхотна вкусотия! Благодаря на Биляна за сполучливите рецепти!  bouquet Сега на ред е "негърчето"! Все си мисля, че това е един сладкиш, който правех преди години, и който се казваше "негърско дупе"!!! Embarassed Да не вземе сега да ви се отяде?!  GrinningПомня, че беше много вкусен.
Виж целия пост
# 14
Все си мисля, че това е един сладкиш, който правех преди години, и който се казваше "негърско дупе"!!! Embarassed Да не вземе сега да ви се отяде?!  GrinningПомня, че беше много вкусен.

Еееее...."негърско дупе"  ooooh!

Как да не го направи човек?!  Mr. Green
Виж целия пост
# 15
Кремвиршките са страхотно вкусни  Peace Благодарско,Билянче!   bouquet
Виж целия пост
# 16
Страхотно звучи,ще я опитам задължително!  bouquet

И аз
Виж целия пост
# 17
Сори за оффа:
Малееееееее Билянче, ти си била страхотен готвач ... Grinning Браво .. Разгледах ти снимките и няма да ти казвам как преглъщах - като неяла от 5 дни ....  Laughing
А тази орехова торта - ще я сънувам направо  Laughing От форума ли е рецептата да пусна една търсачка или е твое произведение?
Виж целия пост
# 18
тъй Simple Smile и аз ги направих кремвиршките   chef
ама с няколко НО-та Simple Smile
вместо кремвирши сложих наденички нарязани
вместо 2 яйца, сложих 3
вместо 700мл вода, сложих 500 мляко и 200 вода
и вместо една щипка сол сложих повечко, че ми се видя безсолно тестото
еми станаха екстра Simple Smile
малко не ги доопекох, ама то вече пусто не издържах, умирах от глад  Crazy
Виж целия пост
# 19
И аз ги направих!  Grinning Супер станаха! Биляна, благодаря за рецептата!   bouquet Само наистина трябва поне 1ч.л. сол, така е малко безсолно тестото, ама пак си е супер.
Виж целия пост
# 20
Сега си спомних, че преди много време майка ми правеше такива кремвиршки - сякаш усещам вкуса им - божествени са! Върна ме в детството! Непремено ще се пробвам сега и аз Simple Smile

И аз разгледах снимките - БИЛЯНА, всико изглежда страхотно1 Поздравления за една истинска кулинарка!
семейството ти са щастливци Wink
  bouquet
Виж целия пост
# 21
1пакет суха мая, 1ч.л.сода, 1с.л.кисело мляко,2яйца, 1щипка сок, 1щипка захар, 1/2ч.ч. олио, брашно окло 1кг, 700мл. вода.
От двете яйца се заделя единия жълтък.Содата се разбърква с киселото мляко и от всички останали продукти се замесва меко тесто и се оставя да втаса.След това се късат средни по големина топчета, натискат се леко с длан и с точилка се разточват на ленти с големина по желание.В единия край на лентата се слага парче кремвирш(аз режа един на средата и го разделям на две по дебелина) и парче кашкавал(кашкавала да не е много, че при печенето изтича).Завива се на руло, слага се в тава и се намазва с жълъка, в който е добавено малко олио и щипка сол.Пече се на около 180градуса.Пускам снимка за да имате поне бегла представа на вид какво представляват, като фотограф хич ме няма.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=13689&photo=23
 Стават меки и вкусни.На мъжа ми и детето вече са им любими.Ако на някой нещо не му е ясно, ще обяснявам с удоволствие!

ще ги пробвам и аз ! интересно ми е как се възприемат тези вкусотии от англичаните -черпили ли сте ги с тях ?
Виж целия пост
# 22
E,как ги направихте бе  #Cussing out Аз ги хвърлих станаха ужасни  smile3518 Нещо не направих както трябва  ooooh!
Виж целия пост
# 23
А на мен ми се получиха от първия път. Да не би маята да ти е била стара? Аз ги правих не със суха, а с тази в малките пакетчета. И страшно ми хареса тестото, ще стане и за други закуски. А може би при печенето нещо не си уцелила фурната? newsm78 Наистина са вкусни и според мен лесни. Опитай пак по-нататък, като ти мине яда. Grinning
Виж целия пост
# 24
Ами и аз мислех от другата мая ама  newsm78 мисля,че много брашно сложих и затова.Но не няма да меся повече  Naughty
Виж целия пост
# 25
Биляна, предлагам като си започнала да дадеш рецептите и на останалите вкусотии. Например торта Трюфел, ромовите сладки и тези аладушки, абе всичко. Огладнях.
Виж целия пост
# 26
аз отскоро меся и много лепкаво ми става тестото и слагам още брашно и накрая стават много тикляви...Какво трябва да направя?
Виж целия пост
# 27
Скоро правих едни кренвиршки по рецепта от Готварство, но нещо тотално беше сбъркано в пропорциите-сложих допълнително почти 2 чаши брашно и тестото пак лепнеше отвратително, не можеше да се работи с него.
Дано тази рецепта да е точна, ще я опитам задължително.
Виж целия пост
# 28
Мами,страхотни сте.Готвенето ми е слабост,рецептите-чудесни и не мога да смогна да направя всичко.На ден по една,две вкусни изненади,няма време за повече,а и в къщи,за мое съжаление,се яде много малко та понякога изхвърлям.Рецептата е много хубава.В следващите дни ще се меси.Благодаря ви.
Виж целия пост
# 29
тикляви...Какво трябва да направя?
vikito, тази дума съм пропуснала да я науча Thinking, но подразбирам, че тестото не става хубаво Simple SmileДори и рецепти с точните грамове се е налагало да коригирам.Някои яйца са по-малки, киселото мляко по-воднисто и за това не винаги се получава.jaklins, брашното винаги се слага постепенно и по малко.Слага се на дъното на съда и тестото се меси докато не се вземе цялото брашно.След това се преценява дали има нужда от още.Моето винаги го оставям по-меко(т.е. леко да лепне), защото се точи по-хубаво.След като откъсна част от него на плота на който ще точа слагам брашно.Поръсвам тестото и отгоре с брашно за да не залепва точилката.Но човек се учи от опита си.Първия път може да не стане идеалното тесто, но следващият ще е успешен!
  max-mama , надявам се да ти харесат!
 sladur4e*2 , аз готварска книга няма да издавам за да преписвам всички рецепти!Но тези които искаш ти са от форума.Ще ти помогне търсачката за тази цел.
 
Виж целия пост
# 30
Биляна, а би ли дала рецептата за хапките с топено сирене - много вкусно ми изглеждат!  Hug
Виж целия пост
# 31
Кашкавалки, кремвиршки...Потекоха ми лигите! Laughing
Виж целия пост
# 32
И аз ги правя само, че с готово тесто. Наистина в къщи ги обожаваме  eat
Виж целия пост
# 33
моите кремвиршки ги направих с бутер тесто, за по-лесно Mr. Green
Виж целия пост
# 34
На снимката се отваря сладкиш Негърче  Crossing Arms
Виж целия пост
# 35
На снимката се отваря сладкиш Негърче  Crossing Arms
Отвори на стр.6 втората снимка.
Виж целия пост
# 36
Биляна, а може ли да дадеш рецептата за картофените кифли?  Praynig
Предварително благодаря!
Виж целия пост
# 37
 hahaha Аз предлагам Ерика да отвори един подфорум за Биляна - онлай съвети от готвач Звездева. Ще отива и на д-р Слънчева  Crazy Ще си имаме цяла плеяда небесни специалисти  hahaha
Виж целия пост
# 38
А горе-долу колко кренвирши трябват?
Виж целия пост
# 39
Ооо,тези крмвиршки съм ги правила,и са превъзходни!!!!всъщност всичко ,което Биляна дава е страхотно!!! Hug
Виж целия пост
# 40
breeze,не трябват много,не се сещам добре,но около 4-най много 5.Понеже нали кренвирша се реже първо на 2,после по дължина на 4 равни части,и не заминават много кренвирши.Все пак зависи,ако ги правиш по големи,или по малки,но мисля,че 5 са напълно достатъчни Peace
Виж целия пост
# 41
Браво Биляна! Отдавна се каня да направя кремвиршки, но тия дни ще ги спретна, но имам питане за едно сладичко нещо от албума ти. Снимката е между масления сладкиш със сини сливи и една питка. Не е кръстена снимката, но ме интересува какво е, що е това нещо.
Виж целия пост
# 42
 smile3501 Биляна! Станаха супер!
Виж целия пост
# 43
А горе-долу колко кренвирши трябват?
два-три, зависи колко броя ще правиш
Виж целия пост
# 44
Били, направих ги Simple Smile  и без това днес ми бе ден за мноооого кифли и калцонета - тестото обаче нарязах на ивици и завих така


http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=977.msg11552;topicseen#new




Виж целия пост
# 45
Благодаря за отговорите, ще ги пробвам задължително!
Виж целия пост
# 46
Вчера ги направих. Да ви кажа честно, останах малко разочарована. Тестото е като  на хляб и е доста безсолно. Имах друга представа за кремвиршките-да са пухкави и мекички, а не съм претенциозна. Е, хапваме ги още, но определено биха били по-добри, ако се направят с тестото на "Крокодила". Sunglasses
Виж целия пост
# 47
И аз искам да помоля за рецептата за картофени кифли
Виж целия пост
# 48
Ето ги и моите кремвиршки. Бяха много вкусни, но тестото ми беше някак сипкаво  newsm78 Само 20 минути оставих тестото да втасва, дали не е заради това?
Добавих им кисели краставички и топено сирене и много ми допаднаха.

Виж целия пост
# 49
Мисля, че не е от втасването, защото моите втасваха в машината ми за хляб, а е от самото тесто. Според мен това е хлебно тесто - по -твърдо, по-сипкаво, като за хляб. Rolling Eyes
Виж целия пост
# 50
ето ги и моите http://progroup.org/cpg133/albums/userpics/10003/kifli1.jpg, но вътре добавих и лютеничка и кисели краставички...
Виж целия пост
# 51
Да се отчета и аз с моите кренвиршки. Станаха чудесни. И аз като някои от вас им добавих и кисела краставичка.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=101773&photo=23
Виж целия пост
# 52

  marulka_s, Това е питката!


                                     Картофени кифлички
     250гр. сварени и пресовани картофи;250гр.краве масло;100гр. настърган кашкавал;250гр.брашно, яйце за намазване.
 Маслото се разбива на пяна, прибавят се пресованите картофи, настърганият кашкавал и беашното.Всичко се смесва много добре и се разточва на кора, дебела около 1/2см.Реже се на сектори, които се навиват на кифлички, намазват се с разбитото яйце и се пекат в умерена фурна с намаслена тава.
   На мен не ми харесаха много, доста мазни стават.
 
   tilieva, хапките са от бутер тесто.
 Много се радвам за всички на които са им харесали кремвиршките.
 На тези които не са им харесали, не знам какво да кажа WinkТестото става меко, освен, ако не се прекали с брашното.А за солта в началото на темата момичетата са уточнили, че слагат повечко сол.
Виж целия пост
# 53
Станаха страхотни,но и аз сложих още малко сол.Като разгледах снимките,които са многоооо  хубави,се подсетих откога не съм правила реване!Благодаря за идеите!  bouquet
Виж целия пост
# 54
Ето ги и моите кремвиршки.

http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=3546&AlbumId=85897 … p;PhotoId=3969391

За тестото - когато преседяха една нощ в найлонов плик, защото не се доизядоха - станаха масло , супер.....
Виж целия пост
# 55
Еееее, Льонеберя, ама изглеждат страхотно............... Прати ми 2-3 в колетче....... Embarassed
Виж целия пост
# 56
Направих креНвиршките с тестото за крокодила и станаха мнооооооого вкусни. Препоръчвам.

П.С. Вкусни, вкусни, ама на вид ги бях докарала като кифли  Laughing Blush
Виж целия пост
# 57
Пфу, как се изкушавам да ги направя тези апетитки Heart Eyes  Тези дни и аз ще се разпиша Heart Eyes
Биби, аз искам да помоля за рецептата ти за милинки. Blush
Виж целия пост
# 58
Бейб , заповядай Heart Eyes
Виж целия пост
# 59
Аз пък да кажа, че се казват креНвиршки  Crossing Arms

Правих ги отдавна, супер стават за гости, за бирено мезе, за закуска  Peace

Маре, за сефте виждам твои снимки на нещо за ядене  Grinning Heart Eyes
Виж целия пост
# 60
изглежда многооооо вкусно.ще ги приготвя тази вечер,очакваите и моите снимки скоро Mr. Green
Виж целия пост
# 61

Маре, за сефте виждам твои снимки на нещо за ядене  Grinning Heart Eyes

Как бе, има още няколко снимки на мои творения  Joy Joy Joy

П.С. Джистока снимка имаш  Laughing
Виж целия пост
# 62




Виж целия пост
# 63
И милинките съм правила на Биляна!!!!!И те супер Peace
Виж целия пост
# 64
Ох, боже, тези кренвиршки...направо ми текат лигите. Утре ще ги направя, то се е видяло   Crossing Arms


п.п Откъде мога да си купя точилка ?  Crazy

Виж целия пост
# 65
Ох, харесах си тези медно-орехови пури
Билянка ще ми дадеш ли рецептата, моля  Heart Eyes
Виж целия пост
# 66
doniboni , това са страхотни сладки, препоръчвам ги!
             продукти:250гр. брашно, 1 яйце, 125гр. маргарин, 65гр. захар, 1пакетче ванилова захар (сложих една ванилия), 100гр. орехови ядки, 100гр. стафиди, 1или 2 с.л. ром, 4 с.л. мед, 1 яйце, прясно мляко.
 Разделяме тънко разточеното тесто на правоъгълници, ореховите ядки и стафиди накълцваме грубо, добавяме рома и меда.Разбиваме яйцето с малко прясно мляко и с тази смес намазваме нарязаните парчета, разпределяме върху тях ореховата маса и завиваме правоъгълниците откъм тясната им страна.Нареждаме ги в намаслена тава, намазваме ги с остатъка от разбитото яйце и мляко и ги печем на средна температура до златистожълто.
Виж целия пост
# 67
Аз пак да питам, че предния път не съм обяснила явно правилно, това нещо ме впечатли и го сънувам.
Какво е и ако може рецетичката?  Blush

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=1040220
Виж целия пост
# 68
Аз пак да питам, че предния път не съм обяснила явно правилно, това нещо ме впечатли и го сънувам.
Какво е и ако може рецетичката?  Blush

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=1040220

Моля за рецептата и аз  Praynig
Виж целия пост
# 69
Аз не съм разбрала ConfusedТова са едни страхотни пасти, но не се сещам от къде взех рецептата.Обещавам да я потърся и ще ви я напиша.
Виж целия пост
# 70
                   шоколадови пасти:
    Продукти:8 яйца, 200гр. захар, 150гр. брашно, 40гр. какао.За сиропа150гр. захар, 1ч.ч. вода.За крема250гр. масло, 300гр. захар, 2 белтъка, 1ч.ч. прясно мляко, 2 пакетчета ванилия, 100гр.шоколад, 100гр. орехови ядки.
 Яйцата се разбиват със захарта.Прибавя се брашното, смесено с какаото.Всичко се разбърква добре и тестото се изсипва в правоъгълна или четвъртита тавичка, намазана с масло и поръсена с брашно.Пече се в умерена фурна.
        Приготвя се кремът.Белтъците се разбиват на сняг и внимателно се разбъркват с млякото.Прибавя се захарта и сместа се вари на тих огън, като се разбърква непрекъсното.Прибавя се настъргания шоколад и се разбърква добре.Кремът се дръпва настрани и се оставя да изстине.
     Маслото се разбива на пяна с ванилията и смлените орехи.Накрая лъжица по лъжица се прибавя шоколадовата смес, като разбиването продължава, докато се получи гладък крем.
     Изпеченият и охладен блат се разрязва на две.Платките се напръскват с горещия сироп(водата и захарта се варят около пет минути).Слепват се с пласт крем.Отгоре се разстила останалия крем и се заглажда.Сладкишът се поръсва с настърган шоколад, смлени орехи и се нарязва на паречта.
     
Виж целия пост
# 71
Благодаря!!!!!!!!!!   bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 72
doniboni , това са страхотни сладки, препоръчвам ги!
             продукти:250гр. брашно, 1 яйце, 125гр. маргарин, 65гр. захар, 1пакетче ванилова захар (сложих една ванилия), 100гр. орехови ядки, 100гр. стафиди, 1или 2 с.л. ром, 4 с.л. мед, 1 яйце, прясно мляко.
 Разделяме тънко разточеното тесто на правоъгълници, ореховите ядки и стафиди накълцваме грубо, добавяме рома и меда.Разбиваме яйцето с малко прясно мляко и с тази смес намазваме нарязаните парчета, разпределяме върху тях ореховата маса и завиваме правоъгълниците откъм тясната им страна.Нареждаме ги в намаслена тава, намазваме ги с остатъка от разбитото яйце и мляко и ги печем на средна температура до златистожълто.


Благодаря   bouquet
Копвам си рецептата незабавно  Heart Eyes Само имам един въпрос: мога ли да заменя маргарина с масло ?
Виж целия пост
# 73
Да, аз ги направих с масло Heart Eyes
Виж целия пост
# 74
.......... като фотограф хич ме няма.

Но, пък като готвач доста те бива Wink
Виж целия пост
# 75
Билянче, направих пастичките.
Станаха вкусни, но ми се струва, че общо 600гр захар е твърде много, предвид, че и шоколад се слага. Аз сложих по-малко захар и пак ми е сладко, но на домашните им е екстра.
Kе станаха обаче толоква хубави като твоите  Cry

Виж целия пост
# 76
Марче, изглеждат страхотно! Peace
Виж целия пост
# 77
Марче, изглеждат страхотно! Peace
Подкрепям Peace Simple Smile
 Марче, ако си говорим честно, твоите са много по-хубави от моите!Крема ми стана рядък и се пързаляха двете части на пастите.А за захарта не знам дали аварията е в мен.Сториха ми се доста сладки, но мъжа ми каза, че с още малко захар биха били още по-хубави....въпрос на вкус.
Виж целия пост
# 78
Благодарско за рецептата на Биляна!
А на Марчета, евала! Направо си факир, как успя да ги направиш така бързо. Сега вече имам сериозно вдъхновение.
Виж целия пост
# 79
Благодарско за рецептата на Биляна!
А на Марчета, евала! Направо си факир, как успя да ги направиш така бързо. Сега вече имам сериозно вдъхновение.

Мерси, не съм факир...просто се прави бързо. За 1 час бях готова  Laughing
Виж целия пост
# 80
Да се похваля и аз Grinning. Току що с тестото за кренвиршките направих тутманик и зелник (по желание на клиентите Mr. Green).Мога да кажа че тестото е супер и е универсално - става за всичко - пици,мекици и каквото се сетите Peace
Благодаря на Биляна за хубавата рецепта  bouquet От албумчето и съм отдавна очарована и скоро смятам да почерпя фамилията с негърчето.
Виж целия пост
# 81
Бибо разгледах ти снимките,ами ти си истинска магьосница в кухнята.Наполовината на това не мога защото ме е страх да го смотам.Можеш ли да ми дадеш рецептата за сиренките с пълнеж,те ми са спомен от детството!
Виж целия пост
# 82
Тази сутрин ги направих за закуска - половин доза и вместо кремвирш, сложих шунка. Станаха много вкусни Peace! Съпругът поръча другия път цяла доза Mr. Green!
Много благодаря на Биляна за вкусната рецепта  bouquet!
Ето ги:
Виж целия пост
# 83
Мале-мале, и как не сте по 200 кила с тези тестени магийки у вас, Биляна, просто незнам  Laughing Shocked ! Огладнях, а сега ядох! Бравос, бравос, отивам да си инвентаризирам продуктите за кашкавалки сутринта. Кремвиршки де, съвсем се обърках от глад, че и тези кашкавалки-милинки изглеждат страхотно  ooooh!. А козунака ти е чудовиЩен, да знаеш ...
Давай рецептата, плийз  Praynig ...
Виж целия пост
# 84
Мале-мале, и как не сте по 200 кила с тези тестени магийки у вас...

Поне при мен тайната е следната - аз изяждам 1-2, останалото съпругът Mr. Green...ама на него не му личи Rolling Eyes.

Снощи забравих - тестото ми се видя безсолно - другия път вместо една щипка сол ще сложа половин чаена лъжичка.
Виж целия пост
# 85


Ето ги и моите красавици ! Станаха страшно вкусни и меки, само заради аромата в кухнята мъжа ми искаше пак да се ожени за мен  Grinning. Тестото е страхотно, и аз обичам да работя с по-меко и при точенето да се добави малко брашно. И аз направих модифицираната рецепта - с 500 мл мляко вместо вода и с 3 яйца, както и цяла ч.л. сол. Още - смених олиото със зехтин, по-меко става тестото и аромата отива на солени кифли. Бих опитала и сладък вариант на това тесто, със захар и кофичка плодово кисело мляко, мисля че ще е супер за локумки или кифли с мармалад. Още веднъж мерси, Били  Peace!
Виж целия пост
# 86
направих ги вече два пъти- батко е възхитен, за тати почти нищо не остана Laughing Благодаря за рецептата
Виж целия пост
# 87
Заплюла съм си ги тези кренвиршки за след постите, обаче имам следния въпрос към Биляна и към другите майсторки, на които им се е получило тестото:
 - рецептата е за 1 кг брашно, 1 пакетче суха мая и 1 с.л.сода. В Бг обаче повечето пакетчета сухи маи са за 1/2 кг брашно - да не би за това на някои да не им е станало тестото или пък содата компенсира по-малкото количество мая? А маята в кой момент я слагате и колко време чакате да втаса? newsm78
Thanks предварително!  bouquet






Виж целия пост
# 88
Още веднъж да кажа, че много се рдвам, че ви е харесала рецептата Simple SmileСамо, че явно темата е била архивирана и не мога да поправя дозата на солта да е около 1ч.л.
 ЕДЕЛВАЙС, слагай едно пакетче суха мая, каквато и да е.Аз си бях донесла от БГ френската мая която е за 1кг.Тестото става еднакво и с английската която е за 0,5кг.
 Слагаш в съд брашното, маята и солта и ги пресяваш през сито.Идеята е да се смесят хубаво и с пресяването в брашното да влезе въздух за да се получи меко и хубаво тесто.След като го пресееш правиш дупка с средата на съда и сипваш останалите продукти.Но трябва предварително да сложиш содата в киселото мляко и да престои докато спре да шупти.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия