За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 64 616
  • 737
# 390
Замразена манатарка... колко време й трябва да е готова в супа?!?
Предполагам, че преди това си я запържила заедно с наситнен лук, морков, след това водата и докато се сготвят зеленчуците.
Виж целия пост
# 391
Замразена манатарка... колко време й трябва да е готова в супа?!?
Предполагам, че преди това си я запържила заедно с наситнен лук, морков, след това водата и докато се сготвят зеленчуците.
Благодаря! Друг път задушавам гъбите в мазнина и малко вода... днес я нацамбутих в тенджерата без да го правя... свариха се, само парченцата от пънчето са по-хрупкави, но това не е проблем... Wink
Виж целия пост
# 392
При мен стана беля. Събота сутрин заминаваме с ММ. Малко след като сме тръгнали е имало някаква електр авария и бушоните са се изгасили. Съответно се прибираме преди половин час.....ясна ви е картинката.
В КАМЕРАТА имах 2 свински джолана и домашна наденица и сланина и едно разчленено домашно пиле.
Какъв е най-добрият вариант за действие. Да ги сваря и замразя или пак да ги замразявам... /джолана още е замръзнал в средата, но останалите неща са напълно размразени/
Виж целия пост
# 393
При мен стана беля. Събота сутрин заминаваме с ММ. Малко след като сме тръгнали е имало някаква електр авария и бушоните са се изгасили. Съответно се прибираме преди половин час.....ясна ви е картинката.
В КАМЕРАТА имах 2 свински джолана и домашна наденица и сланина и едно разчленено домашно пиле.
Какъв е най-добрият вариант за действие. Да ги сваря и замразя или пак да ги замразявам... /джолана още е замръзнал в средата, но останалите неща са напълно размразени/
Повторно замразяване е по-добре след варене или печене.
Виж целия пост
# 394
При мен стана беля. Събота сутрин заминаваме с ММ. Малко след като сме тръгнали е имало някаква електр авария и бушоните са се изгасили. Съответно се прибираме преди половин час.....ясна ви е картинката.
В КАМЕРАТА имах 2 свински джолана и домашна наденица и сланина и едно разчленено домашно пиле.
Какъв е най-добрият вариант за действие. Да ги сваря и замразя или пак да ги замразявам... /джолана още е замръзнал в средата, но останалите неща са напълно размразени/

Може да ги сготвиш и да ги затвориш в буркани.
Виж целия пост
# 395
Взех по-голямо количество домашно масло, мога ли да съхранявам част от него във фризера?
Виж целия пост
# 396
Взех по-голямо количество домашно масло, мога ли да съхранявам част от него във фризера?
Може.
Виж целия пост
# 397
При мен стана беля. Събота сутрин заминаваме с ММ. Малко след като сме тръгнали е имало някаква електр авария и бушоните са се изгасили. Съответно се прибираме преди половин час.....ясна ви е картинката.
В КАМЕРАТА имах 2 свински джолана и домашна наденица и сланина и едно разчленено домашно пиле.
Какъв е най-добрият вариант за действие. Да ги сваря и замразя или пак да ги замразявам... /джолана още е замръзнал в средата, но останалите неща са напълно размразени/
След като джолана все още е замръзнал в средата можеш обратно да го замразиш, не е проблем, бъди сигурна, другите меса можеш да ги кипнеш и да ги замразиш. Това е.
Виж целия пост
# 398
Пържих и не солих. Супер сттана
а с кво ряза?с белачката ли?
Виж целия пост
# 399
Пържих и не солих. Супер сттана
а с кво ряза?с белачката ли?
Да. Станаха чудни!
Виж целия пост
# 400
Знае ли някой защо при тази рецепта за втасването на тесто за кори се слага вода? Каква трябва да е водата студена или хладка?
https://www.tastemade.com/shows/just-eat-life/crisp-apple-strudel
Виж целия пост
# 401
Топла, 37 38*, тестото втасва, или отпуска глутена си, ако е без мая
Виж целия пост
# 402
Знае ли някой защо при тази рецепта за втасването на тесто за кори се слага вода? Каква трябва да е водата студена или хладка?
https://www.tastemade.com/shows/just-eat-life/crisp-apple-strudel

Това не е вода, а олио.
Виж целия пост
# 403
Знае ли някой защо при тази рецепта за втасването на тесто за кори се слага вода? Каква трябва да е водата студена или хладка?
https://www.tastemade.com/shows/just-eat-life/crisp-apple-strudel

Това не е вода, а олио.
Разбира се, че е олио. Аз слушах и тя казва поставете в  oil.  Поставя се в олиото задължително, това не е вода!! Така тестото става изключително еластично. Такава рецепта, подобна, съм приготвяла точно за банички, бяха сръбски банички. При приготвянето им ми се видя необяснимо , но  се получи прекрасен резултат,  точно е олио/мазнина.!!
Виж целия пост
# 404
Grinning вярно олио и аз изгледах сега клипа. Тъкмо снощи говорихме с девойката ми за къпана пита и си казах какво съвпадение и тук
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия