За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори - Коледно-новогодишна :)

  • 40 722
  • 739
# 375
Аз слагам 1 чаена лъжичка канела в орехите, 2 ванилии в сиропа.
+ 1  и не само това, а още нарязан портокал на четвъртини с кората,, канела пръчка и няколко розички карамфил,  и 60 г глюкоза, ако не е налична 1 с . л . мед, оставя се за заври на умерен котлон за 8 мин. Охлажда се или не и се залива баклавата. Към орехите + бадеми, може и само с орехи,  канела,   може и смлян карамфил ,задължително галета  около 50 г и това е.
Виж целия пост
# 376
Марчева, защо галетата е задължителна? Преди малко бухнах във фурната една баклава, но не сложих галета.
Виж целия пост
# 377
Постоянно чета за гръцката баклава на Марчева и предупреждението, че маслото било много. Сега го видях колко е. Аз я правя с масло колкото отиде. Мажа всяка кора и слагам смес от много орехи, галета и захар на всяка 2-ра. Тази година правих с 400 гр. кори и отиде около 400 гр. масло, та... това количество не е много, нормално си е.
Там, където съм родена, баклавата се прави за Бъдни вечер и е с олио, пак си е супер. Някой сгорещяват много олиото и го изсипват след като е разрязана. Ох, баклава, всякак я обичам Grinning. Ние имаме още от тази за Коледа, може да я изядем до Великден, нали не се разваля, бързо.
Виж целия пост
# 378
Аз слагам 1 чаена лъжичка канела в орехите, 2 ванилии в сиропа.
+ 1  и не само това, а още нарязан портокал на четвъртини с кората,, канела пръчка и няколко розички карамфил,  и 60 г глюкоза, ако не е налична 1 с . л . мед, оставя се за заври на умерен котлон за 8 мин. Охлажда се или не и се залива баклавата. Към орехите + бадеми, може и само с орехи,  канела,   може и смлян карамфил ,задължително галета  около 50 г и това е.
Аз по Коледа правих вашата гръцка баклава. Чудесна е.
Виж целия пост
# 379
Марчева, защо галетата е задължителна? Преди малко бухнах във фурната една баклава, но не сложих галета.
За разлика от нас гърците винаги добавят в баклавата галета, за да се уплътни плънката, по-хубава е така, но след като не си сложила - добре.

Постоянно чета за гръцката баклава на Марчева и предупреждението, че маслото било много. Сега го видях колко е. Аз я правя с масло колкото отиде. Мажа всяка кора и слагам смес от много орехи, галета и захар на всяка 2-ра. Тази година правих с 400 гр. кори и отиде около 400 гр. масло, та... това количество не е много, нормално си е.
...................
Да, много си точна,  chef  това е маслото за една хубава баклава, но аз винаги предупреждавам, защото като кажа , че моята баклава е с 400 г масло някои направо падат и окончателно се отказват, много им било, ами не е много, защото само този/тази от вас която е приготвила по този начин баклава, с многото масло, се е убедила, че след като се извади от фурната маслото изобщо го няма, изчезва, но за сметка на това има уникален аромат, а и самите гърци/турци ( последните добавят и малко овча лой,  за да е по пръхкава, което аз не харесвам, но това си е мое мнение) навсякъде споделят, че баклава се прави с много масло, това е.

..............
Аз по Коледа правих вашата гръцка баклава. Чудесна е.
Благодаря за доверието, наистина се надявам да ти е харесала!  Simple Smile
Виж целия пост
# 380
С какво мога да сготвя свинското каре ....имам впредвид под формата на манджичка ?
Виж целия пост
# 381
леле много сложни тия баклави, аз моята я правя като  за мързеливи каръци Simple Smile
Виж целия пост
# 382
С какво мога да сготвя свинското каре ....имам впредвид под формата на манджичка ?
От свинско каре тъй като е много чисто месо го ползвам за винен кебап, за попска яхния, ако си намериш арпаджик, има по магазините, за руладини във винен сос, немска е рецептата, за виенски шницели, друго...да кажат другите, че не се сещам.

леле много сложни тия баклави, аз моята я правя като  за мързеливи каръци Simple Smile
Стига ,де това не е вярно, по-лесно от баклава няма. Редиш, заливаш и си готова.  Wink
Виж целия пост
# 383
"Стига ,де това не е вярно, по-лесно от баклава няма. Редиш, заливаш и си готова.  "
е да де ,ама аз моята съм я направила като за бавно развиващи се Simple Smile, има рецепти с яйца, галета, брашно и какво ли още не Simple Smile аз мажа корите с масло, мятам плънка и после заливам с гореща вода със захар Simple Smile
И в момента си хапвам от нея и не мога да спра....направо в сладка кома ще изпадна от лакомия
Виж целия пост
# 384
Здравейте,
Дайте идея какво мога да направя със замразени плодове годжи бери Flowers Hibiscus
Виж целия пост
# 385
Да се слагат по малко в смути.
Знам,че с тях не бива да се прекалява,по 10-15бр на ден най-много.
Виж целия пост
# 386
"Стига ,де това не е вярно, по-лесно от баклава няма. Редиш, заливаш и си готова.  "
е да де ,ама аз моята съм я направила като за бавно развиващи се Simple Smile, има рецепти с яйца, галета, брашно и какво ли още не Simple Smile  аз мажа корите с масло, мятам плънка и после заливам с гореща вода със захар Simple Smile
И в момента си хапвам от нея и не мога да спра....направо в сладка кома ще изпадна от лакомия
Събуди интерес у мен, подай рецептата да я прегледам , благодаря ти.
Виж целия пост
# 387
Не знаех, че трябва по малко Sad
Не ми харесаха пресни, смути никой не пие...
А ми е жал да ги хвърля.
Виж целия пост
# 388
Слагай ги в чай.
Полезен е за бъбреци,богат на вит.С...
Виж целия пост
# 389
Да ги посваря ли?
Чудесна идея, благодаря!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия