За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори - Коледно-новогодишна :)

  • 40 622
  • 739
# 495
Според мен тефал актифрай е по-добрия вариант, защото има бъркалка, която разбърква продуктите докато се готви, което е много удобно. Иначе като цяло храната приготвена в такъв тип фритюрници за мен е много вкусна и моят тефал го ползвам с кеф.
Виж целия пост
# 496
Благодаря
Виж целия пост
# 497
Според мен тефал актифрай е по-добрия вариант, защото има бъркалка, която разбърква продуктите докато се готви, което е много удобно. Иначе като цяло храната приготвена в такъв тип фритюрници за мен е много вкусна и моят тефал го ползвам с кеф.
Но Филипс е с кошница и въздухът циркулира навсякъде около продуктите
Виж целия пост
# 498
с горещ циркулиращ въздух се получават пържени картофи ли ?
Виж целия пост
# 499
И 1 лъжица олио. При това много по-добри от печени във фурната, не мазни като пържени в поне литър олио
 най-добри са Ако са бланширани предварително.
Пържените кюфтета и меса също са много добри и остават сочни не изсъхват.
Във форума има тема за тези уреди и много рецепти за тях
Виж целия пост
# 500
Лейди, благодаря за рецептата за пататника. Никога не бях правила. Стана много вкусен. Само че ми се видя много сухо и сложих 2 яйца. С  около 600 гр картофи. Достатъчно за двама.
Виж целия пост
# 501
А как успявате да запазите цвета на различни дипове и разядки с авокадо? Аз като направя и докато сложа масата примерно и то почерняло. Добавям лимонов сок и пак ми потъмнява. МНого е вкусно, но много бързо оксидира. Има ли някаква тънкост?
Виж целия пост
# 502
А как успявате да запазите цвета на различни дипове и разядки с авокадо? Аз като направя и докато сложа масата примерно и то почерняло. Добавям лимонов сок и пак ми потъмнява. МНого е вкусно, но много бързо оксидира. Има ли някаква тънкост?

vici75, ти ме хвърли в размисъл!? Никога не ми е почернявало авокадо, не знаех, че почернява. Най-често си го правя на салатката със зехтин, черен пипер, соев сос и лимонов сок. Оставям да престои час-два, че и повече, когато имам време, като нямам - приготвям и сервирам. А последното, което правих, беше майонезата от авокадо, понеже набърках повече, стоя два дена в хладилника и цветът изобщо не се промени. Да не би от някаква друга съставка да почернява, идея си нямам.....
Виж целия пост
# 503
Авокадената майонеза я правя много често и наблюденията ми са,че когато ползвам гладкото като сорт,винаги ми потъмнява,без значение колко лимон съм сложила.От скоро съм фен на грапавото и ...то не потъмнява?!?
Виж целия пост
# 504
имаше някакъв трик да се оставя костилката на авокадото в дипа, за да не си променя цвета и да остава свежо
Виж целия пост
# 505
labrex, и ти ме хвърли в размисъл Simple Smile Значи докато го срежа на две и да речем отида до баня или боклук да хвърля или нещо друго из нас да правя и е почерняло. Оня ден направих като крем, уж ще шприцовам върху сварени белтъци. Еми черно стана, излагация. Добре, че за нас го правих, не за пред хора. Чудна работа. Абе гледам ви аз разядките и твоята майонеза гледах, но такова нещо не мога да докарам на цвят. Моето за 15-20 мин става все едно от изгнили авокадота съм мачкала. А толкова много неща има с авокадо. Може и от сорта да е. Аз до сега от калпавия сорт съм нацелвала. Но пък гладки не съм виждала.
Виж целия пост
# 506
vici75, освен наистина да е от сорт някакъв и да не съм попадала на такъв! Simple Smile Е, поне, ако ми се случи, няма да се чудя! Peace
Виж целия пост
# 507
Скрит текст:
labrex, и ти ме хвърли в размисъл Simple Smile Значи докато го срежа на две и да речем отида до баня или боклук да хвърля или нещо друго из нас да правя и е почерняло. Оня ден направих като крем, уж ще шприцовам върху сварени белтъци. Еми черно стана, излагация. Добре, че за нас го правих, не за пред хора. Чудна работа. Абе гледам ви аз разядките и твоята майонеза гледах, но такова нещо не мога да докарам на цвят. Моето за 15-20 мин става все едно от изгнили авокадота съм мачкала. А толкова много неща има с авокадо. Може и от сорта да е. Аз до сега от калпавия сорт съм нацелвала. Но пък гладки не съм виждала.
Скрит текст:
Много интересно е това което пишеш, до момента, тази вечер също забърках едно гуакамоле набързо, никога не ми е почернявало, ама никога. В момента има останала част от него и е в хладилник и си е абсолютно същия цвят какъвто си беше, зеленикав... хм...
Виж целия пост
# 508
Ще ви снимам някой път по нататък, че сега ми е ядовито още и авокадо да не видя скоро Simple Smile
Виж целия пост
# 509
И на мен гладкото авокадо ми е потъмнявало, но дали всички видове гладко, не знам. Може би е от сорта.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия