За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори - Коледно-новогодишна :)

  • 40 593
  • 739
# 720
За оползотворяване на шоколадите предлагам бързия и много лесен,хрупкав и вкусен десерт от "Бон апети"с начупени солети и фъстъчено масло/не мога да кача линка/
Виж целия пост
# 721
Здравейте, кулинари,
Някой има ли идея с какво може да се замени млякото в тази рецепта:
https://recepti.gotvach.bg/r-81774-Амарант_халва_с_тиква?l=1
Искам да я приготвя за бебе.
Виж целия пост
# 722
Благодаря на всички, записах всички предложения И рецепти, но реших да направя браунитата на Дара и държа да кажа, че рецептата е страхотна! Благодаря много, ще се прави още много пъти!
Виж целия пост
# 723
Обаче при теб изглежда като сладкиш, не като Брауни.  Има суха текстура Може би защото е било в по-голяма тавичка Пробвай другия път да го сложиш в по-малка тавичка и печи по-малко  защото на Брауни сладкиш  това е чара - да бъде сочно
Виж целия пост
# 724
Обаче при теб изглежда като сладкиш, не като Брауни.  Има суха текстура Може би защото е било в по-голяма тавичка Пробвай другия път да го сложиш в по-малка тавичка и печи по-малко  защото на Брауни сладкиш  това е чара - да бъде сочно

Пепчи, да, права си, така изглежда,и не стана вътре мокричък, но не е изобщо сух, много е мек вътре- и в комбинацията с орехите вкусът стана невероятен!
Пекох иначе по указанията, но мойта фурна го раздава много щедро откъмто температури- ще я намаля за да видя дали с "брауни-ефектът" ще се промени и вкусът-макар че той наистина е толкова вкусен, че не знам накъде ще се подобрява! Много  се хареса у дома, а другата половина вече е тук в бюрото и чака кафенцето на почивката  в 10 часа... Simple Smile
Виж целия пост
# 725
пепчо, много вкусни станаха сладките с извара, децата ги одобриха. направих ги с орехи и шоколад. обърках обаче есенцията и сложих горчив бадем. чудесно се върза Wink
иначе аз ползвам шоколад за готвене от лидл - хем е добре като състав, хем е на прилична цена.
Виж целия пост
# 726
Браунито изглежда мноооого добре и аз ще го пробвам.
Някой има ли изптана рецепта за банички на тиган, че ММ иска баница, но не искам да правя цяла тава, а няколко бройки само, колкото за него. Не че е сложно, но гледам някои слагат 1-2 кори една в/у друга сместа, затварят и запичат, но се чудя дали не остават твърде сухи корите вътре.
Виж целия пост
# 727

*DiDora*
При пеп-4о има всичко Simple Smile
http://pep-4o.blogspot.com/2018/12/blog-post_6.html
http://pep-4o.blogspot.com/2015/02/blog-post_28.html
http://pep-4o.blogspot.com/2013/06/blog-post.html
Виж целия пост
# 728
Ала-Бала, едно нещо да не проверя при Пеп-4о и то гледай Joy
Златни сте, и двете Heart
Виж целия пост
# 729
Аз с един такъв странен въпрос. Има ли такова нещо като солени кантучини?  Четох преди малко за сладките  ( и тук с въпрос - защо някои са с масло, а други - без), та оттам ми щукна. И ако има, какво трябва да се сложи вътре , за да се получи като сухар, т.е. сухи зеленчуци, ядки ? Аз, като едно обичащо да преживя особено когато чете  теле, се развълнувах от тези вкусни мисли  Embarassed Не става въпрос за крекери, соленки . Зяпах в Гугъл, но не намерих нищо по въпроса.
Виж целия пост
# 730
А, Пеп4о, Лабрекс и Марчева са страшни... Колко пъти съм "спасявала положението" с техните рецепти и съвети! Изобщо форумните ни кулинарки са най-стабилната,симпатичната и ефективна "кулинарна мафия", за която се сещам. SatisfiedGift Heart

И за да не е спам, да попитам има ли някой рецепта за "Празарник", който да не става сух?
Става въпрос за солен кейк със праз...
Виж целия пост
# 731
Аз с един такъв странен въпрос. Има ли такова нещо като солени кантучини?  Четох преди малко за сладките  ( и тук с въпрос - защо някои са с масло, а други - без), та оттам ми щукна. И ако има, какво трябва да се сложи вътре , за да се получи като сухар, т.е. сухи зеленчуци, ядки ? Аз, като едно обичащо да преживя особено когато чете  теле, се развълнувах от тези вкусни мисли  Embarassed Не става въпрос за крекери, соленки . Зяпах в Гугъл, но не намерих нищо по въпроса.

Мога да ти дам рецепта на италиански. И евентуално да съдействам с превода.
Виж целия пост
# 732
Ако е за солени, ще съм благодарна! Предполагам с Гугъл преводача ще се справя.
Mam4e Bandit , не мафия, а отряд за бързо реагиране или 5-0  Joy
Виж целия пост
# 733
Пепчи, да, права си, така изглежда,и не стана вътре мокричък, но не е изобщо сух, много е мек вътре- и в комбинацията с орехите вкусът стана невероятен!
Пекох иначе по указанията, но мойта фурна го раздава много щедро откъмто температури- ще я намаля за да видя дали с "брауни-ефектът" ще се промени и вкусът-макар че той наистина е толкова вкусен, че не знам накъде ще се подобрява! Много  се хареса у дома, а другата половина вече е тук в бюрото и чака кафенцето на почивката  в 10 часа... Simple Smile
Бандитче, не, че е сух /като текстура/ - вижда се, че е пухкав и мекичък,  но не влажен - това имах предвид. Щом ви е харесал на вкус, пробвай и с по-малко време на печене, няма човек хапвал сочно брауни да не е харесал. Пъок най-малкото ще имаш база за сравнение Simple Smile
Ето ти соления кекс на Ели,  хич не е сух - вместо спанака си задушаваш праз /и не слагаш пресен лук и магданоза/ http://ofisa-na-elidrag.blogspot.com/2012/03/blog-post_18.html Ако обичаш и праз с тесто , пробвай и тази тарта с праз и многолистно тесто https://pep-4o.blogspot.com/2019/01/blog-post_9.html
zenata, радвам се, че си харесала бисквитките Simple Smile Добре, че харесваш бадемовия аромат, аз така обърках последния път есенцията на напуканите сладки, вместо ванилия - бадемова Grinning та една не опитах.
Виж целия пост
# 734
Ако е за солени, ще съм благодарна! Предполагам с Гугъл преводача ще се справя.
Mam4e Bandit , не мафия, а отряд за бързо реагиране или 5-0  Joy

Заповядай: https://www.tortadirose.it/salati/torte-salate/cantucci-salati
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия