За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори - Коледно-новогодишна :)

  • 40 618
  • 739
# 705
За първи път ще правя ципура.Моля,за рецепта!Как е най-вкусна?Благодаря!
Виж целия пост
# 706
В къщи я харесваме най-много печена на грил тигана и след това наръсена с пресен девисил.
Виж целия пост
# 707
Един наистина глупав въпрос - лак варите на пара зеленчуци и каква приставка ползвате? Благодаря!
Ползвам ето това
Скрит текст:
Виж целия пост
# 708
+1 за този уред. И не заема място

Ципурата  съвсем простичко така с лимон и зехтин http://pep-4o.blogspot.com/2015/11/blog-post_16.html?m=0
Виж целия пост
# 709
Ей такава решетка ползвам, има ги по всички домашни потреби и не са скъпи, два размера са, но общо взето размерът се напасва спрямо съда донякъде, така че я слагам в която си искам тенджера в зависимост какво правя в момента.

Писали сме едновременно явно, докато търся снимка или поне при мен чак сега ги показа.
Виж целия пост
# 710
Мотат ми се 3 шоколадови Дядо Коледовци...Не искам да ги ям, в момента нямам никакъв апетит към шоколад, иска ми се да ги бухна в някой сладкиш, и да почерпя колежките... Ама в какъв? Имате ли рецепта за много сочен сладкиш, който носи на 250 грама шоколад? Не торта, сладкиш си... Simple Smile
Виж целия пост
# 711
Мотат ми се 3 шоколадови Дядо Коледовци...Не искам да ги ям, в момента нямам никакъв апетит към шоколад, иска ми се да ги бухна в някой сладкиш, и да почерпя колежките... Ама в какъв? Имате ли рецепта за много сочен сладкиш, който носи на 250 грама шоколад? Не торта, сладкиш си... Simple Smile

Правиш кекс (сладкиш) "Зебра" - рецептата е много популярна и я има на много места в интернет (аз лично го правя по рецептата от Веселия готвач), после разтопяваш на водна баня шоколада, може с 2-3 с.л. прясно мляко, и поливаш върху изстиналия кекс, отлежава поне 1 ден, става супер сочен.
Виж целия пост
# 712
Мотат ми се 3 шоколадови Дядо Коледовци...Не искам да ги ям, в момента нямам никакъв апетит към шоколад, иска ми се да ги бухна в някой сладкиш, и да почерпя колежките... Ама в какъв? Имате ли рецепта за много сочен сладкиш, който носи на 250 грама шоколад? Не торта, сладкиш си... Simple Smile

http://lifebitesblog.com/2012/03/%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%81%D0%B8% … 0%BD%D0%B8%D1%81/
Виж целия пост
# 713
чудесни идеи давате, благодаря! Циркът ще е, ако ида да купя още шоколад, за да направя и двете! Simple Smile
Виж целия пост
# 714
Мотат ми се 3 шоколадови Дядо Коледовци...Не искам да ги ям, в момента нямам никакъв апетит към шоколад, иска ми се да ги бухна в някой сладкиш, и да почерпя колежките... Ама в какъв? Имате ли рецепта за много сочен сладкиш, който носи на 250 грама шоколад? Не торта, сладкиш си... Simple Smile
Шоколадов сладкиш с майонеза
https://kitchen-miriams28.blogspot.com/2012/02/blog-post.html?m=1

Трябват 200 грама шоколад (по принцип с черен го правя,но става и с млечен разбира се).В линка има и вариант с крем и си става нещо като тортичка.
Супер е и като отделни кексчета мъфини.
Виж целия пост
# 715
Мотат ми се 3 шоколадови Дядо Коледовци...Не искам да ги ям, в момента нямам никакъв апетит към шоколад, иска ми се да ги бухна в някой сладкиш, и да почерпя колежките... Ама в какъв? Имате ли рецепта за много сочен сладкиш, който носи на 250 грама шоколад? Не торта, сладкиш си... Simple Smile

По-сочен от това здраве му кажи: Браунис с червено цвекло и семена от чиа.
Виж целия пост
# 716
Никога не съм правила брауни.
Рецептата, приложена от Дара, ми хареса и се ентусиазирах да направя. Ще купувам шоколад за целта, та питам с какъв е най-добре. Натурален, кувертюр?
Виж целия пост
# 717
Никога не съм правила брауни.
Рецептата, приложена от Дара, ми хареса и се ентусиазирах да направя. Ще купувам шоколад за целта, та питам с какъв е най-добре. Натурален, кувертюр?
И с двата съм правила, гледай да е с минимум 50-60 % какао.
Виж целия пост
# 718
И все пак. Кое е най?
Виж целия пост
# 719
Аз съм най-доволна от готварския шоколад на Лидл и на Кауфланд.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия