За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори - Коледно-новогодишна :)

  • 40 713
  • 739
# 390
Да,може и с нещо друго,билки...
Първото годжи бери го бях купила преди повече от 10год от китайски магазин и беше точно за чай.Не си спомням по колко се слагаше и как се пиеше,но може напр.по 1с.л. в литър вода.
Виж целия пост
# 391
Марчева,и аз съм като mad_bunny по мързеливата баклава-лесно,бързо и най-много нея ми я харесват "домашните любимци".Тази беше за НГ

Как я правя?Разтапям около 1 и 1/2(поне) от големите пак.масло(250 грамовите).Мажа между всяка кора,на всеки 2-3 кори ръся орехи с канела на око и така до края.Нарязвам я и в прорезите сипвам с лъжичка разстопено масло.Пека до златисто.Изстинала я сиропирам с топъл сироп(3ч.захар,4ч.вода,ванилия,лимонов сок от 1/2 лимон).Като я залея я покривам с по-голяма тава или табла(да се задуши).
Правила съм и с кексовото тесто,но не я харесват...
Виж целия пост
# 392
Моята плънка пък е от пакет смлени чаени бисквити, 2ч.ч. смлени орехи, 1 ч.ч. захар и канела. Мажа всяка кора с масло, а плънка слагам през 3-4 кори. Нарязвам на фигури, заливам с 200 мл. лимонада (газирана вода) и пека. Като изстине, заливам със сироп от 3 ч.ч. захар, 4 ч.ч. вода и сока на 1/2 лимон. Това е баклавата, която се приготвя от много години в семейството ми (майка ми, а сега аз и сестра ми). Моите деца ядоха баклава за пръв път тази година (малкият е роден на Бъдни вечер и вместо баклава, последните 12 години ядяхме торта на Коледа. Малее, като го написах се стреснах. Колко много години не съм я приготвяла.). Приготвих я за 31-ви, а на първи следобяд вече я нямаше.
Виж целия пост
# 393
Привет, кулинарки. Ще готвя кисело зеле със свински ребърца. Дайте ми съвет как да го приготвя - без да обработвам никой продукт направо във фурната ли? Печенето по-дълго време на по-ниски градуси или по-кратко на висока температура? В гювеча или в тава - дали ще има значение? Благодаря и ме извинете за многото въпроси, но тук винаги ми давате добри съвети и много ви харесвам. Лека вечер:)
Виж целия пост
# 394
Намерих тази рецепта е нета но се чудя първо дали ще се получи нещо ...ако някоя от вас я е правила ....
Виж целия пост
# 395
Привет, кулинарки. Ще готвя кисело зеле със свински ребърца. Дайте ми съвет как да го приготвя - без да обработвам никой продукт направо във фурната ли? Печенето по-дълго време на по-ниски градуси или по-кратко на висока температура? В гювеча или в тава - дали ще има значение? Благодаря и ме извинете за многото въпроси, но тук винаги ми давате добри съвети и много ви харесвам. Лека вечер:)
без да обработваш предварително. Вариант в тенджера, или гювеч - едното на котлона, другото във фурната. ПРи всички случаи става по-вкусно в гювеча, но запечената повърхност в края на готвенето е малко. Тавата е сравнително плитък съд, а ще се готви по-дълго време и е удобно да е дълбок.  https://pep-4o.blogspot.com/2013/02/blog-post_17.html - описала съм за гювеч, за тенджера и слоукукър - месото там става мозък.  Месото ти е по избор, щам е ребра - нарязани на удобни за сервиране в порции парчета.
Това  го сготвих преди малко за утре Simple Smile https://pep-4o.blogspot.com/2018/02/blog-post_20.html - ребрата увити в зелев лист. Много са крехки. В тава го правя, заради по-голямата запечена повърхност.
Виж целия пост
# 396
Ако имаш време и възможност... гювеч.
Как ми се прияде Blush
Виж целия пост
# 397
Привет, кулинарки. Ще готвя кисело зеле със свински ребърца. Дайте ми съвет как да го приготвя - без да обработвам никой продукт направо във фурната ли? Печенето по-дълго време на по-ниски градуси или по-кратко на висока температура? В гювеча или в тава - дали ще има значение? Благодаря и ме извинете за многото въпроси, но тук винаги ми давате добри съвети и много ви харесвам. Лека вечер:)
Аз съм за гювеч , всичко сурово, захлупваш и оставяш една нощ на 100 - 120 градуса, къде 6 ч сутринта изключи фурната и отново си легни и си доспи,  Wink готова си. Можеш после само да допечеш да хване хубава коричка, но на 200 градуса за 15-20 мин.

Намерих тази рецепта е нета но се чудя първо дали ще се получи нещо ...ако някоя от вас я е правила ....[-...........
Бих си потърсила по-добра рецепта.
Виж целия пост
# 398
Отново много благодаря. Невероятни сте:bouquetf:
Виж целия пост
# 399
Моля дайте ми идея какво да приготвя с буркан домашни печени червени чушки. Да е нещо бързо, лесно и вкусно.  Blush
Виж целия пост
# 400
Днес, ако успея да се прибера по-раничко, както ми обещаха, иначе утре Grinning, ще готвя точно това. Печени чушки, купувани, без оцет, ще пълня с ориз, става малко трудно и ориза трябва да е почти готов, но много обичам чушки с ориз, а пресните са с мнооого вода. Последният път като пълних направо се свариха. Но чушки само с ориз не за всички е вкусно, а и бързо.
Виж целия пост
# 401
Обелените и нарязани печени чушки, запържвам леко в олио, добавям 2с.л брашно, позапържвам с него и добавям около 500мл прясно мляко. Сол, да поври 10тина мин. Преди сервиране, натрошавам бучка сирене в яхнията. Чушки с млечен сос, така им викаме у дома. Русенската ми леля слагаше и 1 добре разбито яйце в яхнията, минута-две преди да смъкне от котлона....на мен не ми допада и не слагам.

Аз с молба за рецепта за авокадо(гуакамоле или някакъв вкусен дип подходящ за чипс Grinning ) , в гугъл не намерих в проверен сайт. Не съм и яла, та да гоня нещо като вкус и съвсем  не знам коя рецепта да подхвана.
Виж целия пост
# 402
Моля дайте ми идея какво да приготвя с буркан домашни печени червени чушки. Да е нещо бързо, лесно и вкусно.  Blush

Позволявам си да копирам снимка на съфорумка от другата тема (Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - 15) на салата с кисели краставички, нахут, печен пипер, маслини, лук и чесън


Иначе можеш да си направиш катък (цедено мляко, чушки и сирене), салата от варени яйца, майонеза, сирене и чушки. Аз експериментирам и с печени чушки, варени яйца,авокадо и каквото ти харесва друго.Добре ще се вържат и на салата от варени картофи, яйца и кисели краставички.
Виж целия пост
# 403
Моля дайте ми идея какво да приготвя с буркан домашни печени червени чушки. Да е нещо бързо, лесно и вкусно.  Blush
По панагюрски-с кисело мляко,може и сирене да се добави-много бързи и вкусни
http://da-gotvim-s-tillia.blogspot.com/2016/09/blog-post_30.html?m=1
За обяд днес правих тази салат-засищаща и лесна
http://www.cookwithasmile.com/%D1%81%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0% … 1%88%D0%BA%D0%B8/
И тази запеканка е хубава,със сирене и кашкавал
http://www.vkusnoteka.bg/2014/09/ii.html?m=1
Виж целия пост
# 404
Аз правя мързеливи "пълнени" чушки с печените пиперки. Приготвям си плънката и я смесвам с печените чушки нарязани на едро в тавичка. Така запичам и е готово.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия