За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 32 551
  • 754
# 195
Моля, за изпитана рецепта за сладко от зрели смокини. Майка ми правеше страхотно,но много връткава работа. Първо белеше смокините, после ги киснеше във варно мляко, измиваше, слагаше вътре ядка орех или бадем и вареше. Търся някакъв по-бърз и сполучлив вариант.
Виж целия пост
# 196
Скрит текст:
Моля, за изпитана рецепта за сладко от зрели смокини. Майка ми правеше страхотно,но много връткава работа. Първо белеше смокините, после ги киснеше във варно мляко, измиваше, слагаше вътре ядка орех или бадем и вареше. Търся някакъв по-бърз и сполучлив вариант.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/09/blog-post_3.html
Виж целия пост
# 197
Моля, за изпитана рецепта за сладко от зрели смокини. Майка ми правеше страхотно,но много връткава работа. Първо белеше смокините, после ги киснеше във варно мляко, измиваше, слагаше вътре ядка орех или бадем и вареше. Търся някакъв по-бърз и сполучлив вариант.

И още един вариант: СЛАДКО ОТ СМОКИНИ С АЛКОХОЛ И ЛИМОНОВ СОК
Виж целия пост
# 198
решила съм да правя ликьор - водка, плодове, захар - но искам захарта да е възможно най-малко . Спряла съм се на меки малки добре узрели джанки и на узрели сливи. Но смятам да слагам по 300, 500г захар макс на литър. Не искам да става сладко, по-скоро кисело да стои. Ще се получи ли? И в какви съдове да го съхранявам докато 'се готви'? Туршиени големи буркани ще свършат ли работа?
Виж целия пост
# 199
Майка ми си залива вишните за вишновка и там не помня от какво друго си прави ликьор в трилитрови стъклени буркани.
Виж целия пост
# 200
dalina_50, най-бързото, лесно и вкусно (за мен) сладко от смокини се прави по следния начин: вечерта смокините се белят и се слагат в тава на 1 ред, най-много 1 ред и половина, ако мога така да се изразя, т.е. слагат се смокини и там, където се образуват вдлъбнатини от смокините на първия ред. Ръсят се със захар, не мога да кажа точни пропорции, аз слагам много малко захар, защото смокините са си много сладки, но приблизително 250-300 гр. захар на 1 кг. смокини (може би). На сутринта се слагат във фурната да се пекат. Аз го събирам в буркани, докато е още топло и обръщам буркана с капачката надолу. Това е. Проядох от това сладко на 20+ години, преди това не исках и да чуя за сладко от смокини, а при нас са като плевели смокините, навсякъде си растат сами.
Виж целия пост
# 201
Благодаря на всички ,които се отзоваха с рецепти. Правих тази вечер 1 доза,нещо не съм очарована. Сиропът се получи много течен, а плодовете са сварени. И печено сладко съм правила. rovaru ,колко време печеш горе долу доза от 1 кг смокини.
Виж целия пост
# 202
Съжалявам, не мога да отговоря на този въпрос. Първо, защото никога не съм правила с толкова малко смокини. Второ, не засичам време. Предполагам, че за около 1 час, на умерена фурна, трябва да е готово. Вече не го правя, но съм го правила: капвате върху порцеланова чинийка от сладкото и когато изстине не трябва да се стича, тогава е готово.
Виж целия пост
# 203
Направих глупава грешка - отворих един пакет gingernuts и сега не мога да се запрЪ. Потърсих рецепти в нета, но ми излизат все с канела, а те са без. Намерих на английски с вариращи количества брашно и сироп от царевица. Това глюкоза ли е и ако не, с какво да го заместя? Някой правил ли е и има ли изпитана рецепта? Знам, че звучат коледно, но така готино леко налютяват... 
Виж целия пост
# 204
Рецепта за кьопооу в буркани за зимата знаете ли момичета?
Виж целия пост
# 205
Имам отворена  3 литрова метална туба зехтин....сега се замислих, че преди години мама държеше тубата със зехтина в хладилника 🙄....та как се съхранява за по-дълго време отворен зехтин?
П.п дано не ми се смеете много 😆
Виж целия пост
# 206
Когато купувам в тенекия зехтин, го пресипвам в стъклени бутилки и ги държа в хладилника.Ако е хубав, ще се втвърди постепенно, но да не му се стряскаш-изваждаш и като се постопли в стаята се втечнява.На година ползвам 5 л.и все така го съхранявам.
Виж целия пост
# 207
Здравейте,

Имам следния въпрос:

Може ли да се сварят агнешки дребулийки /черавца, дробове, шкембе/ в тенджера под налягане?

Притеснявам се да пробвам, защото много пяна излиза при варенето им и ме е страх да не стане беля?
Виж целия пост
# 208
сложи да ги вариш, отпени ги и тогава затваряй.
Виж целия пост
# 209
Имам отворена  3 литрова метална туба зехтин....сега се замислих, че преди години мама държеше тубата със зехтина в хладилника 🙄....та как се съхранява за по-дълго време отворен зехтин?
П.п дано не ми се смеете много 😆
Ползвам основно зехтин, било за салати, било за готвене,  не го държа в хладилник, олиото също не държа там, а на стайна температура, пресипвам си от тенекията в бутилка и така до следващото. Не е необходимо да се държи в хладилник, нищо му няма
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия