За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 32 642
  • 754
# 210
Благодаря ти, Пепчо!  bouquet
Непременно ще пробвам следващия път, че имаче много време ми отнема!
Виж целия пост
# 211
Подкрепям мнението на marchеva14 за зехтина. В нас върви доста като количество и предимно го взимаме в тенекии.
Виж целия пост
# 212
И ние купуваме основно зехтин в тенекии от 3 литра. Никога не го държа в хладилник.
Виж целия пост
# 213
Колко време да ври телешко месо в тенджера под налягане?
Виж целия пост
# 214
Колко време да ври телешко месо в тенджера под налягане?
Зависи коя част е колко е телешко...но някъде 45-60 минути на слаб огън.
Виж целия пост
# 215
Сега, не се хилете, моля - има ли някакъв чалъм при направата на шопската салата? Все ми става една такава никаква... То вярно, че и зеленчуците не ги бива това лято, но все пак?
Виж целия пост
# 216
Скрит текст:
Сега, не се хилете, моля - има ли някакъв чалъм при направата на шопската салата? Все ми става една такава никаква... То вярно, че и зеленчуците не ги бива това лято, но все пак?

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/07/blog-post_18.html
Виж целия пост
# 217
Сега, не се хилете, моля - има ли някакъв чалъм при направата на шопската салата? Все ми става една такава никаква... То вярно, че и зеленчуците не ги бива това лято, но все пак?

Разни рецепти има за шопската, но като студентка в София ядях у хазяйката салата, която тя наричаше шопска. Само сурови зеленчуци и сирене, на мен ми беше адски вкусна и досега така я правя. Нарязвам лук на филийки, посолявам леко и смачквам с ръка, да стане на пръчици/тънки резенчета. Добавям нарязан магданоз, режа сурова пиперка, краставици, домати. Посолявам и леко разбърквам. Отгоре натрошавам сирене, маслини слагам и поливам със зехтин или олио, каквото имам. За мен е много даже вкусно. Верно, че и зеленчуците са домашни, но и с купени така правя. Понякога режа и авокадо в нея, това си е моя измишльотина /принос в шопската!:)/, защото много го обичам, ами, според мен, чудесно се връзва с останалите зеленчуци. Ето такива стават:

Скрит текст:














Виж целия пост
# 218
В Балкантурист шопската салата всичко беше нарязано на дребно и сиренето настъргано на дребното ренде. Така ми е най-любима. И чушката да е зелена и сурова
Виж целия пост
# 219
Здравейте Flowers Hibiscus

За закуска утре искам да изпека маймунски хляб. Идеята ми е да омеся тестото довечера, да престои в хладилника и да го изпека утре сутринта. Въпросът е как ще е най-добре да постъпя:
1.омесеното тесто да го оставя да почива неоформено и да го оформя, овкуся и подредя във формата на сутринта;
2.оформеното овкусено тесто  да почива в хладилника направо във формата или
3. тестото ще превтаса и няма да е ок утре сутринта?

Виж целия пост
# 220
1. Остави да се отпусне, оформи и т н
Виж целия пост
# 221
Ще правя кекс по тази рецепта
https://cooks-and-bakes.com/вид-ястие/десерти/кексове/най-лесният-кекс-с-кайсии
Не разбрах олиото се маже под хартията за печене ли? В неделя логиката ми почива активно  Embarassed Щом като има хартия, защо трябва да се маже ...
Виж целия пост
# 222
Ще правя кекс по тази рецепта
https://cooks-and-bakes.com/вид-ястие/десерти/кексове/най-лесният-кекс-с-кайсии
Не разбрах олиото се маже под хартията за печене ли? В неделя логиката ми почива активно  Embarassed Щом като има хартия, защо трябва да се маже ...

И аз мисля, че не е необходимо да се маже с олио, след като има хартия отгоре.
Виж целия пост
# 223
Ще правя кекс по тази рецепта
https://cooks-and-bakes.com/вид-ястие/десерти/кексове/най-лесният-кекс-с-кайсии
Не разбрах олиото се маже под хартията за печене ли? В неделя логиката ми почива активно  Embarassed Щом като има хартия, защо трябва да се маже ...

За да се захване хартията, да не шава.
Виж целия пост
# 224
Благодаря и на двете ви!  И двата отговора ми минаха през главата, но предпочетох да не рискувам и намазах отдолу с олио. Получи се доста добре, но е топъл и не съм го нарязала още. Направих го със смокини и наръсих кафява захар отгоре, стана като с мед  Laughing
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия