За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 32 516
  • 754
# 705
Преди време някой беше питал за черен ориз,но не обърнах внимание. Сега обаче купих две кутийки и се чудя как да го направя? Дайте идеи и тънкости,освен накисването от предната вечер? 🤗
Виж целия пост
# 706
панирани скариди замразени на Vici (от билла) - направо е готово за ядене (и след това плюване) или се прави още нещо (пържене?)?
Виж целия пост
# 707
към тортоправещите: имам поръчка за гараш. от десетилетия не съм правила Wink чудя се коя рецепта да избера - оригиналната или на шератон и наистина ли има видима разлика? моля който е правил и двете да сподели.
това някой да е правил?
http://www.menumag.bg/recepta/kokosovi-myfini
Виж целия пост
# 708
панирани скариди замразени на Vici (от билла) - направо е готово за ядене (и след това плюване) или се прави още нещо (пържене?)?

Пържат се в мазнина на тиган или фритюрник .
Виж целия пост
# 709
към тортоправещите: имам поръчка за гараш. от десетилетия не съм правила Wink чудя се коя рецепта да избера - оригиналната или на шератон и наистина ли има видима разлика? моля който е правил .............

Ще ти пусна два вида, ти си избери, едната е подобна на Гараш и е много лесна, другата си е точно Гараш

https://recepti.gotvach.bg/r-82571-Оригинална_торта_Гараш_от_1885_г. - сметаната е заквасена

https://recepti.gotvach.bg/r-9356-Шоколадова_торта_тип_Гараш
Виж целия пост
# 710
Кремчетата пудинг на д-р Йоткер може ли да се ползват за торти?
Купих някакво май ново страчиатела.Дали ще стане за торта или си е за директно хапване?
Виж целия пост
# 711
към тортоправещите: имам поръчка за гараш. от десетилетия не съм правила Wink чудя се коя рецепта да избера - оригиналната или на шератон и наистина ли има видима разлика? моля който е правил .............

Ще ти пусна два вида, ти си избери, едната е подобна на Гараш и е много лесна, другата си е точно Гараш

https://recepti.gotvach.bg/r-82571-Оригинална_торта_Гараш_от_1885_г. - сметаната е заквасена

https://recepti.gotvach.bg/r-9356-Шоколадова_торта_тип_Гараш


рецептите ги имам,  но се колебая м/у първата и шератонската, нещо такова
http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2014/12/garash-cake.html
Виж целия пост
# 712

рецептите ги имам,  но се колебая м/у първата и шератонската, нещо такова
http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2014/12/garash-cake.html
[/quote]
Ам` чи те са еднакви, хвърлих бързо едно оЧо... ми не видях разлика. Захваща едната и действаш.
Виж целия пост
# 713
основно при блатовете - едните са без брашно и с повече орехи. ся аз не мисля, че ще има грандиозна разлика във вкуса честно казано, но не ми се правят двете, за да сравнявам /и ям по-скоро;-)/.
я кажете, наистина ли беше толкова вкусна тази торта или не помня добре? че не съм яла от повече от 10 г.

чакай и друго да те питам в твоята рецепта - пише да не се разбива на твърд сняг, но да се разтопи захарта. а тя се топи бавно, как да стане?
Виж целия пост
# 714
Скрит текст:
към тортоправещите: имам поръчка за гараш. от десетилетия не съм правила Wink чудя се коя рецепта да избера - оригиналната или на шератон и наистина ли има видима разлика? моля който е правил и двете да сподели.
това някой да е правил?
http://www.menumag.bg/recepta/kokosovi-myfini

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_2921.html

Виж целия пост
# 715
Кремчетата пудинг на д-р Йоткер може ли да се ползват за торти?
Купих някакво май ново страчиатела.Дали ще стане за торта или си е за директно хапване?

Не си разваляй тортата с него. Два пъти правих, но не го одобрих (вярно, че вторият път уж мерих млякото, но се получи гъсто и имаше отвратителен вкус). А има опасност да ти се втечни като режеш от тортата. Ако хапна една-две лъжички от купичката, след това избива течност отгоре.
Виж целия пост
# 716
Искам да направя пица с блат от карфиол. Моля, за изпробвана рецепта!
Виж целия пост
# 717
Искам да направя пица с блат от карфиол. Моля, за изпробвана рецепта!

Фалшива пица от карфиол
Виж целия пост
# 718
основно при блатовете - едните са без брашно и с повече орехи. ся аз не мисля, че ще има грандиозна разлика във вкуса честно казано, но не ми се правят двете, за да сравнявам /и ям по-скоро;-)/.
я кажете, наистина ли беше толкова вкусна тази торта или не помня добре? че не съм яла от повече от 10 г.

чакай и друго да те питам в твоята рецепта - пише да не се разбива на твърд сняг, но да се разтопи захарта. а тя се топи бавно, как да стане?
Тортата е много хубава, фина, сега ако не ти харесва толкова шоколад...как се топи захарта при разбиване, захарта трябва да е фина
Виж целия пост
# 719
Аз правих за Нова година торта "Гараш" по оригиналната рецепта на Марчева. Много ми хареса, вкусът е като на тортата от едно време. На мен ми харесваше и преди тази торта.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия