Ако си врял и кипял в правенето на сладко, спечели със ЗАХИРА

  • 6 312
  • 177
# 120
Оставям плодовете да престоят със захар и след това на бавен огън.
Виж целия пост
# 121
Слагам в сладкото орехи.Сладко от зелени смокини с орехи.
Виж целия пост
# 122
Покривам плодовете със захар и ги оставям да престоят така една нощ. На следващия ден варя на слаб огън и бъркам непрекъснато, а готовото сладко сипвам горещо в сухи бурканчета.
Виж целия пост
# 123
Когато приготвям сладко, го правя със захарен сироп, защото по този начин плодовете се запазват цели.
Продукти:  1 кг вишни, 1 кг захар, 3 ч.ч. – около 600 мл вода, 1 ч.л. лимонена киселина.
Начин на приготвяне: От водата и захарта се приготвя захарен сироп – вари се до сгъстяване на сиропа (около 30 минути на бавен огън). Маха се от огъня, слагат се измитите и почистени плодове.Оставят се да постоят около 10 минути в захарния сироп, след което отново се слага на огъня. Бърка се и се обира непрекъснато пяната. Вари се до получаване на необходимата гъстота (капка от сладкото върху чинийка да не се разлива). 4–5 минути преди да се свали от огъня, се прибавя 1 ч.л. лимонена киселина. Пълни се в  бурканчета, които се обръщат обратно с капачките надолу. Аз не заварявам бурканчетата, моята баба даже не ги затваряше с капачки, а слагаше хартия отгоре.
Виж целия пост
# 124
Както повечето дами и аз оставям плодовете със захарта поне 10-12 часа и после варя на слаб котлон. Мойта скъпа баба ме посъветва да го пека, та следващото ще е печено сладко. Наскоро правих сладко от сини сливи със захар Захира и като добавка при сливите сложих два ананаса на парченца.Стана уникално! Миналата година беше с орехчета, също много ни хареса!
Виж целия пост
# 125
Правя захарен сироп. Един килограм и половина захар заливам с 300 мл вряща вода. Бъркам докато захарта се разтвори и сиропа кипне. След това слагам почистените, подсушени и нарязани плодове /общо 2 кг/. Варя на силен огън  10 мин. след завиране на сиропа. Махам с решетъчна лъжица появилата се пяна. Отнемам от огъня сладкото и оставям напълно да изстине. Повторям същата процедура още три - четири пъти, като всеки път варя плодовете в сиропа 5 мин. след завирането на течността.
Виж целия пост
# 126
Едно от любимите сладка вкъщи е от тиквички.
1 кг тиквички нарязани на кубчета с 1 кг захар се оставят да престоят около час. Така тиквичките си отпускат сока. Варят се на слаб огън. "Тайната" е в овкусяването. Когато сладкото е почти готово, се добавя кутийка разтопен локум, 5 листа индрише и пакетче ванилия. Преди да се свали от огъня се добавя малка кафена лъжичка лимонена киселина.
Виж целия пост
# 127
Плодовете наръсвам със захар и оставям цяла нощ в хладилника. Варя на слаб огън и отпенвам. Още горещо сипвам в бурканчета и ги обръщам.
Виж целия пост
# 128
Оставям плодовете със захарта една нощ да престоят и варя на следващия ден на слаб огън.
Виж целия пост
# 129
Оставям плодовете през ноща да престоят със захарта е тенджера под капак в хладилника. Сутринта събирам пяна, ако има. Варя на бавен огън в сока от плодовете, преди да сваля от огъня слагам малко лимонов сок.
Виж целия пост
# 130
Поръсвам нарязаните плодове със захар и ги оставям да престоят цяла нощ в хладилника.На другия ден ги варя на бавен огън .
Виж целия пост
# 131
Залагаме на качествени и вкусни  плодове. Поръсвам ги със захар от вечерта и варя сладкото на бавен огън.
Виж целия пост
# 132
Филе от сьомга с марината от зехтин, мед, лимон, горчица, черен пипер и малко соев сос. Запечено на фурна в бяло вино, гарнирано със сос от овче мляко, заквасена сметана, черен пипер и лимон. 😍 Извинявам се за лошото качество на снимката.
Виж целия пост
# 133
Покривам плодовете със захар и ги оставям да престоят така една нощ в хладилника.
Виж целия пост
# 134
Филе от сьомга с марината от зехтин, мед, лимон, горчица, черен пипер и малко соев сос. Запечено на фурна в бяло вино, гарнирано със сос от овче мляко, заквасена сметана, черен пипер и лимон. 😍 Извинявам се за лошото качество на снимката.

Алиша, много вкусно сладко правиш, тъкмо като за мен Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия