Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Развод на 50

  • 4 202
  • 101
# 75
Пирожка, зависи какви са издънките, нямам идея...
Виж целия пост
# 76
Мама се разведе на 45 след 26 години брак. Съжалява, че не го направи по-рано. Буквално разцъфтя и се разхубави. Сега живее нов живот с нов мъж, който буквално я носи на ръце. Коментари имаше ама един живот се живее.
Виж целия пост
# 77

Хората казват, че не е глупак, който прощава и разни други клишета за прошката, но дали е така?!

След това изречение вече се съмнявам дали си на 50 години. Или прекалено дълго си била под психически тормоз, от който не можеш да си подредиш мислите, или не си изобщо на 50.
Да му простиш и да продължиш живота си с него са съвсем различни неща. Ти можеш да му простиш и без да си с него. На себе си обаче как ще простиш? Това помисли. Какво казват хората, как ти се възхищават и т.н.т изобщо не трябва да те интересува.
Виж целия пост
# 78
За прошката - важи само първия път.
Първия път е грешка, втория път е избор!
Виж целия пост
# 79
Малко си като онези със зависимостите, дето отиват при терапевта и заявяват - искам да откажа пороците! На въпроса дали те ще участват активно в процеса, отговорът е - а, не, надявах се вие да помогнете, да ме спасите.
С други думи - оставай при него, или лягай да мреш и това е.
Виж целия пост
# 80
Авторке - раждаме се и умираме сами.
Точно и мъдро клише. След развода ще
имаш шанса да навигираш сама живота си. Отношенията ви са изчерпани.
Майка ти е най - удачния, житейски пример. Вдовица,  успяла сама, въпреки
трагичната развръзка.
Вредното, непълноценно партньорство
е вид присъда и мотив за по - кратки и
обременени старини . Слугинаж за другарчето - егоист, заради
 обществения модел и предрасъдъци.
Излишен мазохизъм. Изборът, дали да
има нов партньор е индивидуален.
Виж целия пост
# 81
Момичета, да задраскаш 28 години не е лесно. Прекарал си целия си съзнателен живот с някого. Не е ли нормално да си уплашен?
Е, защо трябва да ги задраскаш? Запомняш хубавото, но знаеш и лошото. Казваш: Каквото било - било, хващам нов път и напред! А и уплашен си, защото трябва наново да живееш, но не е ли това най-хубавото? Вярно, няма да го има комфорта на познатото зло, но това комфорт ли е? Напред и прави живота какъвто ти харесва! Не търси увереност в другите, в теб трябва да я имаш - това се опитват да ти кажат момичетата! Този живот не е 1000 години, за да прекараме 100 в неудачно съжителство. Приеми грешките, които си направила и се опитай да не ги повтаряш (Може да направиш други Simple Smile, но ще си е твой живота!) Успех!
Виж целия пост
# 82
Стигнах до втора страница, но не ме сдържа да кажа и своето мнение: На 54 г. Преди 8 месеца напуснах семейното гнездо, изнесох се на квартира след 30 г. брак. И мен ме беше страх - правилно ли постъпвам, дали не греша, много ли искам от живота, дали не трябва да си нося "кръста" до края ...и т.н. Трясях се от нерви, не знаех на кой свят се намирам. Чудех се дали да не се върна. Мислех, че са само нерви и ако си бях наела стая в хотел за около седмица, ще се успокоя и всичко ще е наред.
  Сега - не съжалявам за нищо. Не, всъщност съжалявам, че не го направих преди години, когато разбрах, че ММ чудесно си живее сам и няма нужда от грижи и отговорности. Съжалявам за пропилените надежди, че ще се промени, ще се почувства домакин в собствения си дом, че ще се научи да излизаме заедно. ... Съжалявам за скандалите и отровната атмосфера, в която отгледах децата.
  Сега съм сама, но не самотна. И по-добре сама, отколкото зле придружена. Почивам си, не слугувам на съпруг, не се поддавам на манипулации, не изпитвам вина за нищо. Излизам с децата, сама, организирам събирания и празници. Посещавам места, където ми е интересно и не чакам някой да се сети за мен.
  И най- интересното е, че ММ сега се сети да ме ухажва, да ми предлага излизания, екскузии.... Страх го е да не прекъсна всяка връзка с него.
Виж целия пост
# 83
Ами слугинята е избягала...
Виж целия пост
# 84
Авторке, не го оставяй да ти внушава как ще си сама. Ти на практика си била сама много години. В момента е останало само чувство за обвързаност, след много години заедно е нормално да се чувстваш така.Ще се справиш и пак ще си щастлива, дори без мъж до себе си.
Виж целия пост
# 85
Здравей.Аз минах през това, а ти искаш  мнение от такъв човек,за това пиша.
Преди три години си събрах багажа-два куфара и документи и си тръгнах.Преля чашата , не съм го направила в изблик на някаква емоция или недомислие.Просто се изчерпа търпението ми  и силите и нервите .Олекна ми , като го напрвих, толкова ми беше зле с него.Децата ми,също като дъщеря ти , са самостоятелни,живеят в чужбина.Трудно ми беше,нормално.Месеци не можех да спя, не се хранех .Но постепенно се успокоих и възстанових.Преди две години срещнах човека, с когото живея в момента.Щастлива съм, чувствам се пълноценна,обичам и съм обичана.Децата и родителите ми ме подкрепиха,правят го и сега.Сигурна съм ,че най-доброто за мен предстои,щастлива съм и вярвам,че ще е все така занапред.Това е накратко. Така ,че опасенията и страховете ти според мен са неоснователни.Живота ,който водиш не си заслужава.Стискам ти палци,да вземеш правилното за теб решение.
Виж целия пост
# 86
Не се отказвай от взетото решение. Не се обяснявай - дали ще си сама или като майка си ... и т.н. Ти си отделен човек, можеш да оправиш живота си и да не си като майка си. Да може и да има грешки, но те са си твои. Но да напуснеш един манипулатор, това не е грешка.
  Аз, чак като напуснах ММ и като прочетох тук за манипулаторите, осъзнах как ми е била вменявана вината, че само викам, че развалям семейството. Чак когато останах сама, разбрах от какво съм се оттървала.
Виж целия пост
# 87
Е НЕ!!! НЕ мога да повярвам чак... Защо бруталеете толкова бе,,, лягай да мреш!!!!??? В. Т. Ф!!!! И НЕ разбирам, защо е толкова трудно и невероятно за възприемане и схващане това че Пирожка си има някакви хора около нея, които и казват,, браво, евала, възхищавам се...??? Сигурна съм че около всички има хора които лицемерно но за тяхно добро, изкуствено им помпат самочувствието, за да не падат духом. Тия дето убиждат тука, вие от страни няма как да прецените дали някой с Право ви се възхищава на вас. Естествено тайничко си викате,, еха, ма аз съм егати героинята, и ми се възхищават дори. Ма стига толкова, какво е това хапване . И Пирожка не е длъжна да сипва инфо защо се развежда. Може да даде толкова инфо, колкото желае, па вие_ако искате. Пирожке, естествен но че ще оцелееш.всички хора са супер различни, семейни отношения и те супер различни. Ще те преболи и ще си срещнеш и човек. Тук разбирам че има хора, които бруталеят и лаят щото е много лесно на чужд гръб и то през форум, явно имат нужда да разпуснат че нещо не могат в реалността май... Влизат, захапват някой, начешат си пръстите от писане и лягат... Не стрсирайте и убиждайте жена в достатъчно стресова ситуация. Не за това е тука:rage:
Виж целия пост
# 88
Какво е това Убиждане?!? Да не идва от Убида случайно? И на мен ми иде да възкликна Е, НЕ!!! Не!!!
Сори за офа, ама ми боде очите.
По темата -  надявам се авторката да намери верния за нея път, накъдето и да води.
Виж целия пост
# 89
Е, по-кротко, де, по- грамотно очевидно не можеш.
Някъде споделих, че индивиди, като нашата авторка най-силно крещят помогни ми. Пък от себе си - нищо.
Та всекиму, според потребностите. Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия