Машина за хляб - 65 тема

  • 43 764
  • 739
# 120
Здравейте,
С бърз преглед в търсачката не успях да намеря отговор на въпроса си, за това се обръщам към вас. Та въпроса е: чудя се между покупка на хлебопекарна с автоматичен диспенсър( ако искам хляба да стане от тези със семенцата отгоре) и такъв без. При този модел без такъв диспенсър възможно ли е да се направи такъв хляб ?
Виж целия пост
# 121
това, което прави диспенсъра, можеш да го направиш ти на ръка.
ако не ти се занимава с подобна операция е друг въпрос.  Laughing
Виж целия пост
# 122
Не знам дали биха и залепнали семенцата върху хляба ако са само така пуснати отгоре в даден момент. Аз когато съм искала да направя такъв, отварях и мажех с четка набързо с нещо, ако ще и само вода да е, та тогава ръсех. Даже ако са по-едри, лекичко с ръка попритисках да залепнат, не чак да смачкам втасалия вече хляб де.
Предполагам че това отговаря на въпроса дали става и без автоматичен диспенсър.
Виж целия пост
# 123
Автоматичният диспенсър се включва по време на месенето и каквото сложиш вътре, после ще е включено в хляба, няма да е като поръска отгоре. За да са поръсени семената отгоре, трябва това да стане след последното размесване. Не знам има ли машини, на които тогава да се включва автоматичен диспенсър.
Виж целия пост
# 124
Благодаря за отговорите! Simple Smile
Виж целия пост
# 125
А да попитам един умен въпрос Grinning От къде си взимате сухо мляко за рецептите, защото никъде не намирам и ако може снимка как изглежда горе долу
Виж целия пост
# 126
А да попитам един умен въпрос Grinning От къде си взимате сухо мляко за рецептите, защото никъде не намирам и ако може снимка как изглежда горе долу
В "Кауфланд" има сухо мляко в отдел "Млека", в "Метро" също,  а предполагам и в другите магазини ще го има, както и в аптеките.
Метро:


Кауфланд:
Виж целия пост
# 127
А защо ползвате сухо вместо прясно?@
Виж целия пост
# 128
А защо ползвате сухо вместо прясно?@

защото така пишело по рецепта.Smile

пп. справих се с новата версия.
Виж целия пост
# 129
Навремето,  като бях още начинаеща съм правила рецептите със сухо мляко. После с прясно и с кисело, а сега с вода, че вече не консумирам млечни. Винаги става чудесен хляб.
Виж целия пост
# 130
Отскоро имам хлебопекарна Горение, но изобщо не ми се получава хляба. Не се надига и остава глетав. Изпробвах всички рецепти от книжката и не, и не. Слагам на най-дългата програма, после пускам и само допичане и пак отвътре е суров, а коричката чупи зъби. Пробвах с по-малко вода и с повече брашно, с мая, с бакпулвер, нищо не става. Ще изпробвам някоя от вашите рецепти, дано се получи нещо, защото вече се отчайвам.
Виж целия пост
# 131
Аз пък де похваля с моята рецепта, която много си ни харесва и ако на машинката само замесим тестото, ъ после запечем във фурната, става точно като едновремешния хляб от фурната! Blush
Виж целия пост
# 132
Отскоро имам хлебопекарна Горение, но изобщо не ми се получава хляба. Не се надига и остава глетав. Изпробвах всички рецепти от книжката и не, и не. Слагам на най-дългата програма, после пускам и само допичане и пак отвътре е суров, а коричката чупи зъби. Пробвах с по-малко вода и с повече брашно, с мая, с бакпулвер, нищо не става. Ще изпробвам някоя от вашите рецепти, дано се получи нещо, защото вече се отчайвам.
Нагласяш ли програмата според размера хляб? И аз съм с Горение и всичко ми се получава, рецептите от тяхната книжка са ми омръзнали, особено царевичният хляб 😄
Виж целия пост
# 133
Отскоро имам хлебопекарна Горение, но изобщо не ми се получава хляба. Не се надига и остава глетав. Изпробвах всички рецепти от книжката и не, и не. Слагам на най-дългата програма, после пускам и само допичане и пак отвътре е суров, а коричката чупи зъби. Пробвах с по-малко вода и с повече брашно, с мая, с бакпулвер, нищо не става. Ще изпробвам някоя от вашите рецепти, дано се получи нещо, защото вече се отчайвам.
Нагласяш ли програмата според размера хляб? И аз съм с Горение и всичко ми се получава, рецептите от тяхната книжка са ми омръзнали, особено царевичният хляб 😄

Да, и винаги го пека на Dark.
Виж целия пост
# 134
Отскоро имам хлебопекарна Горение, но изобщо не ми се получава хляба. Не се надига и остава глетав. Изпробвах всички рецепти от книжката и не, и не. Слагам на най-дългата програма, после пускам и само допичане и пак отвътре е суров, а коричката чупи зъби. Пробвах с по-малко вода и с повече брашно, с мая, с бакпулвер, нищо не става. Ще изпробвам някоя от вашите рецепти, дано се получи нещо, защото вече се отчайвам.

Повече от година съм с Горение, а 9 години преди това бях с Мулинекс. Още като видях рецептите в книжката на Горение, реших, че не са удачни /вече не помня защо, но след като 9 години не съм купувала хляб, мога да преценя пропорциите на една рецепта/. През тази една година пак не съм купувала хляб. Пека на втората степен от четири възможни и хлябът е чудесен. Използвам изпитани рецепти през годините и нито една от книжката на Горение.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия