За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 8-а тема

  • 55 049
  • 768
# 735
Смачкай плодовете, аз ги натисках с една чаша и ги сложи да съхнат.
За сушенето на пестил мисля ти трябват около 30 часа ( за дехидратация си изисква толкова, а ти точно това правиш)
Виж целия пост
# 736
Слагах да суша,но мухлясаха. Не стана нищо.
За кутии в камерата нямам място. Много е малка и като сложа някакво месо и приключвам с мястото.
О 30 часа няма шанс да се занимавам. Сигурно е дебел слой,за това трябва повече време.
Виж целия пост
# 737
Няма как за 3 часа да се изсуши каквото и да е, дори да е изварявано преди това.
Напосоки погледнах няколко рецепти за пестил - повечето бяха на 100 градуса, поне за 6-7 часа, някои с предварително сгъстяване.
Виж целия пост
# 738
Ама аз никъде не съм написала,че е трябвало за тези 3 часа да се изсуши. Писах,че няма никакви признаци. Питах ориентировъчно колко време ще отнеме,ако някой е правил. На слънце четох,че за 2 дни е готов. Реално няма добавена вода,варих само плодовете,в сока,който те си пуснаха и после пасирах. Не е много течно. Сега го разстлах по-тънко и ще видим какво ще стане.
Благодаря на всички за мненията.
Виж целия пост
# 739
Тънконарязани домати суших на слънце за 5-6 дни. В печката, на някаква програма за сушене ( не знам колко градуса е било)- към 6-7 часа откара
Виж целия пост
# 740
Desitoo, правя така: изпичам, обелвам и смилам 5 кг червени чушки, слагам средно голяма буца сирене и 1 ч. ч. от 200 мл препържено олио (загрявам олиото, пускам вътре залък хляб и като покафенее е готово). Олиото слагам още врящо, чува се цвърчене като го наливам при чушките със сиренето. Така не се налага да пържа всичко. Бъркам, докато чушките поемат олиото, сипвам в бурканчета и варя 15-ина минути.
Сиренето натрошено на ситно ли е? Може ли всичко да се пасира заедно накрая?
Виж целия пост
# 741
Atanasb, да, сиренето е натрошено на дребно. За пасирането на всичко заедно не мога да кажа, не съм правила така, но не виждам защо да не стане. Понякога, като не ми се вади мелачката, пасирам чушките и после слагам натрошеното сирене. Обичаме да усещаме вкуса му Simple Smile Само имай едно наум за солта все пак.
Виж целия пост
# 742
Тъй като нямам мелачка, чушките минах в блендер а сиренето за да е по-едро натроших с уреда (не му знам името Blush ) за мачкане на картофи за пюре.
Виж целия пост
# 743
Аз мисля, че зимнината с чушките точно в това й е чарът - всичко да е по-на едро.
Виж целия пост
# 744
Здравейте! Издирвам изпитана рецепта за мариновани патладжани с червени чушки. Simple Smile
Виж целия пост
# 745
Аз правя по една рецепта с кипване в марината на  нарязани сурови патладжани и червени чушки- това ли те интересува?
Виж целия пост
# 746
Здравейте! Издирвам изпитана рецепта за мариновани патладжани с червени чушки. Simple Smile

Ще ти дам една друга рецепта с патладжани в оцет много вкусна и прекрасна

Обелваш патладжаните и ги нарязваш на шайби колкото дебелината на кутрето, после в брашно и ги пържиш, оставяш ги на салфетка в чиния да се отцедят, после в съд слагаш оцет и ги топиш бързо и от двете страни. След това нарязваш много на ситно чесън, червена прясна чушка и магданоз и ги поръсваш отгоре

Става супер и за разядка и за салата, пробвай  ще ти хареса, уникален вкус
Виж целия пост
# 747
ccvet може ли рецептата !
Виж целия пост
# 748
Аз правя по една рецепта с кипване в марината на  нарязани сурови патладжани и червени чушки- това ли те интересува?
Не съм я прегоряла до сега, хапвала съм я преди време някъде и си спомням, че беше от патладжани и червени чушки, не беше кисела, по скоро сладко кисела, много вкусна и сега ми се ще да приготвя нещо такова за зимата Simple Smile Може ли рецептата, ако има снимка също Simple Smile
Виж целия пост
# 749
Патладжани с червени пиперки
3 кг патладжани
1 кг червени пиперки
 0.600мл олио
0.600мч оцет
4-5 с.л.сол равни
1 непълна ч.ч захар
Чесън
Нарязвате на кубчета патладжаните и ги пускате в студена вода да не почернеят. Нарязвате на парченца чушките. В дълбока тенджера завира маринатата от олио, оцет, сол, захат и пускате зеленчуците за десетина минути. Пълнят се 12-15 конфитюрени буркана като между зеленчуците слагате обелени скилидки чесън. Заварявате за капачка за 10 минути.
Част от маринатата може и да остане , аз я прибирам в хладилник и я ползвам за зеленчукови салати.
Тази година имах повече чушки отколкото патладжани и наруших съотношението , но се получи вкусно и така. Снимка ще приложа довечера, ако не забравя.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия