Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Коледа 2019

  • 15 053
  • 310
# 270
Утре щяло да вали, идеално ще е за правене на бисквитки. Мисля да направя тиквените, отдавна са ми в главата, но с брашно от лимец. Може и с бадемово брашно, не знам, има време до утре, ще докладвам, ще снимам, ако стават за снимка.
Виж целия пост
# 271
Само за информация, в Метро маслото Президент от 500 гр. е намалено на 11,99 лв. Но имайте предвид, че това от килограм си е на редовна цена. Взех и едно италианско. 400 гр. за 6.89 лв. Сега ще го пробвам и ще кажа става ли.
Виж целия пост
# 272
Взех био масло от Лидл. Ухае много хубаво, а е и на добра цена сега - около 4.50.
Виж целия пост
# 273
Био Маслото от Лидъл го ползвам редовно, пека на малкото с него и готвя - доволна съм от него.
Виж целия пост
# 274
Днес ходих в Икеа и съвсем случайно намерих марципан там. И то на щанда с коледните украси и формичките за курабийки.

Би ли споделила какво количество и на каква цена е ?
Виж целия пост
# 275
Яренце, не трябва да са сухи, печи ги по-малко.
Днес бяха с по-приятна консистенция, явно съм бързала снощи. 😃 Много се харесаха (и вече изчезнаха)- двойна или тройна доза ще правя за празниците. Колко време може да стои тестото в хладилник? А фризер? 🤔

Тази година мисля да заложа на количеството за сметка на разнообразието, но поне да е нещо изпитано. 😊
Виж целия пост
# 276
............ Колко време може да стои тестото в хладилник? А фризер? 🤔

В хладилник до 3 - 5 дни, а във фризер повече от 6 месеца.

Мира ли търсеше как да се справи с бадемовата паста...може и някоя друга прекрасница да беше, няма значение. Бадемова паста съм работила по рецепта на Ана Олсън , а на нея не мога да не се доверя. Не помня кога съм я работила, но сега си качих рецептата в блога и се сетих, ама кой да помни,   виж дали ще ти свърши работа, аз бих се доверила напълно.

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_591.html
Виж целия пост
# 277
Би ли споделила какво количество и на каква цена е ?
Ето го, 2 евро струва:


Но аз съм в Испания. Сега прегледах и българския сайт на Икеа - няма го там.
Виж целия пост
# 278
И Дрезденският щолен, готов за опаковане. Не само изглежда дълъг, а е наистина много дълъг. Това го отчитам като моя грешка. Спокойно можех да разделя тестото на 2 и да направя 2 щолена. И понеже е дълъг, успях леко да го пречупя в единия край, но съвсем малко. То се вижда къде се е разпукал. Поне за друг път ще знам. Ухае страхотно. Blush
Виж целия пост
# 279
Яренце, за твърдите напукани сладки има лек. От този форум съм научила да слагам резени ябълка в кутията със сладки и те омекват. Като внимаваш как поставяш резените, с кората към сладките и срязаното да не се допира до сладките. Сменяш тези резени след няколко дена и поставяш нови. Така имаш топящи се в устата топки. Joy
Аз винаги слагам на топките, меденките и линцерите, нищо че линцерите ги слепвам с мармалад/конфитюр и те омекват от това, но по-бавно.
Лулумба, и при мен често по-дългите се чупят и затова си купих от Метро алуминиеви форми за еднократна употреба около педя дълги и 5 пръста широки(пека щолени и козунак) хем се изпичат хубаво и не се трошат.
Виж целия пост
# 280
Да, това с форми за еднократна употреба е добра идея. Ще знам за друг път. Оленка, Hug
Не знам защо така се плашех от щолените. Все си представях правенето като голяма сложнотия. А не било така.
Понеже ми остана масло, мисля днес да направя половин доза меденки на Джули. Половин, че нали моите поискаха много различни видове. Ще правя по половинки.
Виж целия пост
# 281
И Дрезденският щолен, готов за опаковане. Не само изглежда дълъг, а е наистина много дълъг. Това го отчитам като моя грешка. Спокойно можех да разделя тестото на 2 ...............
Мммм... браво!  chef Дълъг, голям, тежък , наистина ухае страхотно и на вкус е разкошен, обичам щолен. Това че се е спукал...не му пречи. Готова си.  Simple Smile
Виж целия пост
# 282
Моят щолен тази година ще е с квас, другата събота мисля да го правя. И традиционният английски пудинг тогава. С това щв поставя началото на коледната работилничка. Имам рецепта за едни интересни двойно  шококадово-карамелени барчета, заинтригуваха ме, ще ги пробвам тази година.
Виж целия пост
# 283
Пробвах рецептата за  немските полумесеци с пудинг.
Определено ще я включа  в списъка с коледни лакомства. Доста наподобяват ванилените рохлички, само орехите липсват и текстурата не е толкова пърхава. Иначе много лесно се работи с тестото и дори не беше нужно да ги слагам в хладилник да се стяга. Омесих ги изцяло на ръка, без миксер и после много лесно ги оформих. Пекох 12 минути, извадих ги лесно, не се чупят и ги поръсих с пудра захар и ванилия. От дозата изкарах около 35 бройки, но може и повечко, ако са по-дребни. Ако нямате орехи и време, са добра алтернатива на рохличките, но не са толкова съвършени. Ще се престраша и една снимка да пусна, но хич не се старах да ги оформям този път.
Скрит текст:
Виж целия пост
# 284
Пробвах рецептата за  немските полумесеци с пудинг.
Определено ще я включа  в списъка с коледни лакомства. Доста наподобяват ванилените рохлички, ======
Много ми допаднаха, сподели, моля ти се, как ги приготви, ама с подробности, какъв пудинг - за варене или студен, ....обичам да имам всякакви подробности,  за да не се чудя кое как да правя. Много ти благодаря.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия