Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

КАКВО НИ КАЗВАТ ЗВЕЗДИТЕ ТАЗИ СЕДМИЦА 5

  • 21 333
  • 367
# 225
И аз имам въпрос, може да е много лаишки, но се чудя...
Нали всеки знак си има противоположен? Напр. Козирог -Рак, Водолей - Лъв, Овен -Дева и т.н
Какво става, ако Слъчевият ми знак е противоположен на Луната ми или Слънцето ми е точна противоположност на АС ми?

Значи си родена около залез Слънце,  приблизително около денят, в който се е случило пълнолуние, по него време. Луната в една рождена карта, е този астрологичен фактор, който може да опише какви са емоционалните потребности, нужди на всеки един човек. Към какво е отворено неговото съзнание. Какво го вълнува. Кое го прави щастлив и му създава усещане за комфорт. Слънцето в рождената карта  по знак, дом е олицетворение на типа мотивация на човек, а тези на Луната, представляват по какъв тази мотивация намира място в неговата обективна реалност.

А актуалното новолуние в Близнаци предполага изясняване чрез някакъв тип комуникация. Евентуално с хора от чужбина, пребиващи в други градове. Може да предлага нова информация, комуникация, общуване, които затварят една страница, глава с участието на някакви взаимоотношения, приятелски отношения, за да отворят друга по-различна/и. Скрити нишани.

Смятам, че предстоящото новолуние в Близнаци, е добър повод за повече информация  за това, на което астрологично са олицетворение фазите на Луната.


Пускам един преводен текст от Д.Ръдиар
Дейн Ръдиар – Лунный цикл. Ключ к пониманию личности

Интересно е да се отбележи, че диска на Луната и Слънцето в небето изглеждат с почти еднаква големина. Това е възможно благодарение на факта, че огромната разлика във фактическата им маса почти точно се компенсира от отдалечеността им спрямо Земята. Луната е значително по-малка, но пък е по-близо до Земята и затова се създава впечатление, че тя има същия размер какъвто има и Слънцето. Този факт създава предпоставките за наличието на пълни затъмнения както на Слънцето така и на Луната.
В тази връзка като обективно съпоставяне тези два източника са почти еднакви, но като характер и качества са съвършено различни. Слънцето е ослепително в своя блясък и топлината му е източник на енергия,  която е необходима за растеж и развитие. Светът на Луната е далечен и студен. Той напомня за отразена лампа в огледало. Нейната светлина е достатъчна за да ни даде представа за обектите наоколо, но тя не им придава топлината както го прави самата лампа.
Не можем да гледаме Слънцето директно, защото това може да причини слепота, но можем да се отнесем с благодарност към животворната му енергия, а ако е в нашите възможности и да му подражаваме и да станем източник на лъчезарна, творческа активност и присъствие.
Луната е възможно да се наблюдава дори и когато е пълна. Някои народи са смятали, че това е свързано с определена опасност. Със своя хладен диск тя представлява отразената по-слаба светлина и форма на Слънцето. Тя придава обективност на слънчевата активност, прави я разбираема, превръща я в нещо, което може да се анализира. Следователно Луната също така е символ на човешкия интелект, доколкото функция на интелекта e обективизацията и анализа на слънчевата изява на духа в човек. За да се направи подобен анализ,  то той не трябва да  е под формата на директна “комуникация”  лице в лице, за да не се стигне до “ослепяване”. Необходимо е да се разгледа “отстрани” и то от много ъгли и “гледни точки”, всяка от които представлява част от някаква фаза на общото състояние на духа.


“Лунният път” следва да се разглежда като непряк път на духовно израстване. Това е естествения ход  на нещата възможен в дуалния свят, който функционира само чрез подобно противопоставяне. Подобно надграждане и последователност на фазите, представлява постепенното разгръщане и осъзнаване на реалността. След като бъде достигнато възможно най-пълното разкритие, настъпва период на освобождение и разпространение на това, което е постигнато дотогава,  докато “празната” (или объркана) душа или разум постененно не започне нов съзидателен цикъл и така цикъл след цикъл, образ след образ. Тези “образи” на реалността представляват духовно-слънчева еманация на “идея-семенце”. Един френски философ ги е нарекъл idees-forces, защото те подобно на семенца съдържат в себе си и архетипния модел на бъдещия организъм и енергията, която е провокирана от топлите лъчи на Слънцето и напоена с вода, трансформира този архетип в реален жив организъм. Така погледнато тези идеи са проводник на духовната сфера и се случват тогава, когато съществува подобна потребност. Тя символично казано се заражда в земния организъм или конкретния човек до три дни преди новолунието (т.нар. балсамична луна), а слънчевия заряд възниква при новолуние – “в най-тъмния час” на лунния период. След това са необходими две седмици на транзитиращата Луна и на слънчевата идея-семенце или образ да се развие в лунното лоно на “разума” (или психоменталната сфера) и в резулат при пълнолуние да “поникне”. Вследствие на това личностната потребност  постига удовлетворение и завършеност.

Когато говорим за лунен цикъл или за какъвто и да е цикъл и взаимовръзка, ние винаги предполагаме, че в основата стои Земята. От такава гледна точка дуализмът  на слънчево-лунния цикъл в действителност се получава от тройната взаимовръзка: Слънце – Луна – Земя. Основният фактор в  него не е  нито Слънцето – огнено, лъчезарно, спомагащо за развитието на семенцата, също така не е и Луната – студена, обективна, строяща концепции. В действителност този фактор е Земята,  необходима за цикличното взаимодействие между активността на Слънцето и Луната. Луната представлява посредник между Слънцето и Земята. Ако използваме съвременната психологическа терминология може да кажем, че Луната е анима, която служи като свързващо звено между съзнателното его на човек и всеобхватната цялост на духа – Бог вътре в нас.

Лунният цикъл – цикъл от фазите на Луната. Тези фази са под формата на различни аспекти, които Луната периодически има спрямо наблюдаващия от гледна точка на  Земята. Те представляват изменения не в самата Луна, а промяна в ъгловото съотношение на Луната спрямо Слънцето с център Земята.

Взаимовръзката на Луна и Слънце протича вълнобразно, съгласно увеличаването и намаляването на светлината на Луната или от отдалечаването й съответно приближаването й от и към Слънцето.
Цикълът започва с новолуние, когато Луната се губи в лъчите на Слънцето. В по-късната част на деня на западната страна на небето след залеза на Слънцето се появява тънкия сърп на Луната. При първата четвърт Луната става полукръгла и по време на залеза се издига към зенита. Зодиакалното разстояние между двете светила продължава да се увеличава и следствие на това Луната започва да изглежда все по-кръгла и ярка дотогава, докато изгревът на Луната на изток не съвпадне със залеза на Слънцето на запад. Лъчите на залязващото Слънце минават по повърхността на Земята, за да се отразят в лунното огледало. Поради факта, че Луната е най-отдалечена от Слънцето, но е разположена с лице към него, тя действително е “равна” на Слънцето. След като е предала своя “подарък” на Земята, Луната постепенно губи своята яркост като забавя своето движение за да се приближи към Слънцето, жадуваща за неговия блясък. Във фазата последна четвърт, Луната е видима в зенита по време на изгрева на Слънцето. Всяка нощ тя започва да да изгрява все по-късно и  три дни преди края на цикъла изгрява, когато зората започва да украсява източната част на небето. В следващите дни тя не се вижда, защото се губи в нарастващата яркост на Слънцето.

... и от "Медицинска астрология" на Лариса Назарова:
Месечната периодика е свързана с лунния цикъл и със смяната на фазите на Луната.
От гледна точка на биоритмите най-важни са два периода от по 14,5 дни: периодът на растяща луна (от новолуние до пълнолуние) и този на намаляваща Луна (от пълнолуние до новолуние). При новолуние нашите биоритми практически са на нула. От втория лунен ден започва подем на биоритмите, който достига своя максимум при пълнолуние. При пълнолуние човек се намира в пика на физическата си активност, но на вътрешно ниво се наблюдава някаква емоционална затормозеност. След това следва спад на биоритмите
Виж целия пост
# 226
Добре де, не ми става ясно сега, заблуди в любовта и т н, а кога периода ще стане подходящ за това?
"Заблуди в любовта" това е негативната страна на квадрата ретро Венера в Близнаци и Нептун в Риби.Но има и нещо друго - при указания за кармично обвързване в наталната карта ,такива периоди са много силни за създаване на дълготрайни връзки. Единият партньор се "лепва" за другия и така цял живот.Да не забравяме ,че Нептун е чистата любов,която не иска отплата. Считам,че когато Венера навлезе в Рак, Дева, в Скорпион или Стрелец и направи съответните аспекти  със същия този Нептун нещата ще се изяснят.Разбира се,че трябва да се оценява цялата транзитна картина ,а не само един аспект. Иначе самият транзитен квадрат Венера/Нептун е от 24.04 до 31.05.2020 и след това се повтаря за кратко 21.07 до 02.08.2020 ,като отчитам плюс/минус 5гр. от точния аспект.
Виж целия пост
# 227
Аз съм родена с опозиция на Луна в Овен и Слънце във Везни. Това означава ли, че съм родена при пълнолуние? Ще си позволя да прикача картата
Скрит текст:
Виж целия пост
# 228
Аз съм родена с опозиция на Луна в Овен и Слънце във Везни. Това означава ли, че съм родена при пълнолуние? Ще си позволя да прикача картата
Скрит текст:

Да, по Пълнолуние, но зависи и от точните им градуси! Колкото по-точна е опозицията, толкова по-голяма близост до Пълнолунната фаза има при теб. Лично аз картата ти не я виждам.

Накратичко за днес, че имах импулс да драсна няколко реда:  Днес следобяд, точно в 16.44 ч., СЛЪНЦЕТО ще направи своя ингрес от Телец в Близнаци и ще насити пролетната атмосфера с повече динамика и активност. Телецът е малко бавен, плавен и муден, за разлика от Близнаците, които са ефирни, въздушни, жизнерадостни и подскачащи от място на място. Ще има наплив от идеи, из пространството ще циркулират на воля свежест и воля за пътешествия, учене на нови неща и интензивно общуване с другите хора. Някак ще се събудим окончателно от зимния сън или от пролетната умора. Ще кипим от енергия, ще се чувстваме в тон със зеленината наоколо, с все по-топлото време. Е, ЛУНАТА все повече намалява и се доближава до Новолунната фаза след 2 дни, но пък вече транзитира в уютния за нея комфортен и земен знак Телец. Благо ни е на душата, спокойно, търпеливо. Бурите по Овен отминаха. Добре ни е, дори леко лежерно, бих казала. С предчувствие за Новото. А за да дойде то, нали знаете? Проправяме му път. Разчистваме пространството за него. Освобождаваме се от всичко ненужно, излишно, старо. Сега е моментът за това. Продайте или подарете. После ще дишате по-чист въздух, ще ви е подредено и просторно. Вътрешният мир зависи и от външната среда, направете я удобна за вас, лека, нежна, приятна, чиста, красива. Да бъде Пролет в душите ви! 🏜
Виж целия пост
# 229
vihrogonche, сложила съм я в скрит текст картата.

Sun   Opposition   Moon   4°13
Виж целия пост
# 230
Добре де, не ми става ясно сега, заблуди в любовта и т н, а кога периода ще стане подходящ за това?
"Заблуди в любовта" това е негативната страна на квадрата ретро Венера в Близнаци и Нептун в Риби.Но има и нещо друго - при указания за кармично обвързване в наталната карта ,такива периоди са много силни за създаване на дълготрайни връзки. Единият партньор се "лепва" за другия и така цял живот.Да не забравяме ,че Нептун е чистата любов,която не иска отплата. Считам,че когато Венера навлезе в Рак, Дева, в Скорпион или Стрелец и направи съответните аспекти  със същия този Нептун нещата ще се изяснят.Разбира се,че трябва да се оценява цялата транзитна картина ,а не само един аспект. Иначе самият транзитен квадрат Венера/Нептун е от 24.04 до 31.05.2020 и след това се повтаря за кратко 21.07 до 02.08.2020 ,като отчитам плюс/минус 5гр. от точния аспект.

Сигурно въпросът ми не е за тук, но след като прочетох това имам въпрос по отношение на една карта? Моля, който има желание да каже тук Венера как е поставена, т.е . има ли данни за кармично обвързване?
При този човек наблюдавам много съществено раздвижване по отношение на парите/финансите, точно след като Венера обърна своя ход. Освен това рожденият ден съвпада с Новолунието.Simple Smile Това как се тълкува?

Скрит текст:

Сега видях и нещо друго. Новолунието в 7-ми дом ли е?
Виж целия пост
# 231
За кармично обвързване се гледат много неща и този въпрос се отнася към кармична астрология.
Предстоящото Новолуние във 2-ри гр. на Близнаци за тази карта е в 10-ти дом.
Виж целия пост
# 232
Не знам кой транзит говори за сънища, но последните няколко дни се случват неща, свързани със съня ми от предната вечер, а по принцип нямам някакви пророчески таланти. Чак ме страх да заспя...
Виж целия пост
# 233
Не знам кой транзит говори за сънища, но последните няколко дни се случват неща, свързани със съня ми от предната вечер, а по принцип нямам някакви пророчески таланти. Чак ме страх да заспя...
Аз бих заложила на Нептун, усилва интуицията, на пример транзитен Меркурий към Нептун.
Виж целия пост
# 234
Аз малко странен въпрос имам,но може ли транзит от определена планета да влия лошо върху съня.От близо две седмици спя лошо,все сънувам нещо и се будя.В тоя период отчетох и два дена,в които имаше много силна луна-мисля,че беше в Скорпион тогава.Едната нощ се събудих и светлината направо режеща и проникваща през пердето..

През кой от твоите домове минава транзитният Марс?
Виж целия пост
# 235
Аз съм родена с опозиция на Луна в Овен и Слънце във Везни. Това означава ли, че съм родена при пълнолуние? Ще си позволя да прикача картата
Скрит текст:


Родена сте преди Лунно затъмнение.
Виж целия пост
# 236
Аз съм родена с опозиция на Луна в Овен и Слънце във Везни. Това означава ли, че съм родена при пълнолуние? Ще си позволя да прикача картата
Скрит текст:


Родена сте преди Лунно затъмнение.
Благодаря, това добре ли е? Как ми се отразява?
Виж целия пост
# 237
Esmee ,транзитен Марс в 11 дом
Виж целия пост
# 238
Слънце в Близнаци
Слънцето на 20 май влезе в Близнаци при Луна в Телец в сходящ съвпад съвпад с Уран. Лунна фаза - последна четвърт. Близнаци е на върха на девети дом в ингресната карта.

Луната е този астрологичен фактор, който може да опише какви са емоционалните потребности, нужди на всеки един човек. Към какво е отворено неговото съзнание. Какво го вълнува. Кое го прави щастлив и му създава усещане за комфорт.

Луна в Телец е щастлива, когато прави, изгражда, строи, създава нещо, което и носи усещане за  стабилност, сигурност, спокойствие. Има практическа приложимост. Близо е до естественото, природата. Занимава се, прави и майстори нещо, което трябва да се пипне, което провокира тактилните й усещания. Табиетлийска Луна.
С управител ретроградна Венера в Близнаци се ревизира и полагат основите на нова по-различна комуникационна, информационна среда. Небходимост от нови идеи, с нова концепция.
... с Уран в Телец се бунтува срещу всичко това, с което е свикнала и което е обичайно за нея. Съзира смисъл, нов хоризонт посредством общуване. Предполага неочаквани обрати. В ингресната карта изгрява Везни, Венера е ретроградна в съвпад с Меркурий. Актуална може да е преоценката през призмата на комуникация, общуване с други хора, взаимоотношенията.


Новолуние в Близнаци
А актуалното новолуние в Близнаци предполага изясняване чрез някакъв тип комуникация. Евентуално с хора от чужбина, пребиващи в други градове. Може да предлага нова информация, комуникация, общуване, които затварят една страница, глава с участието на някакви взаимоотношения, приятелски отношения, за да отворят друга по-различна/и. Скрити нишани.
Виж целия пост
# 239
Момичета, какво мислите за това, Венера ми е ретроградна във втори дом, ЛЗ ще попадне във осми дом и сега продавам имот, за който близо две години не можеше да се намери купувач. Парите не са добри, но целта е да се освободя от имота. В същото време Юпитер и Плутон /партньорствата при мен/ са в квадратура. Доста неочаквани проблеми излезнаха с договора и с документите.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия