Помощ при компютърни проблеми или повреди на домакински уреди

  • 93 382
  • 603
# 15
Здравейте! Имам следният проблем: на мейла някои от писмата са на "маймуница". С Windows 7 съм. Не всички писма, само някои. Декодирам текста с една онлайн програма за декодиране, но искам в самия мейл да се чете добре, а не само текста да се декодира. Предварително благодаря за евентуален отговор. Приятна вечер!
Виж целия пост
# 16
Здравейте. По всяка вероятност се касае за проблем с шрифтовете . fonts. Просто текста който получавате е с "модерни" шрифтове от Уин. 8-10. Каквото и да се предприеме проблемът ви няма да се анулира напълно. Все пак може да намалите броя , като добавите повече фонтове. Ето и линк към безплатни такива :
http://www.abstractfonts.com/language/9/Cyrillic
Едни ще сработят , други не.
Виж целия пост
# 17
Здравейте. По всяка вероятност се касае за проблем с шрифтовете . fonts. Просто текста който получавате е с "модерни" шрифтове от Уин. 8-10. Каквото и да се предприеме проблемът ви няма да се анулира напълно. Все пак може да намалите броя , като добавите повече фонтове. Ето и линк към безплатни такива :
http://www.abstractfonts.com/language/9/Cyrillic
Едни ще сработят , други не.

Благодаря за бързия отговор. Ще опитам. Приятна почивка!
Виж целия пост
# 18
Здравейте, малко по-подробно ще обесня- лаптопа ми е Lenovo G500, Intel Core i3, закупен е доста отдавна, но не ми е създавал никакви проблеми, като дори не е преинсталиран досега, скоростта на работа е изключителна и всичко, но Windows 7 ми изтече януари(не знам дали това е свързано) преди около месец и половина се появи същия проблем, но точно преди да реша да го занеса на специалист тъй като не намерих подходяща информация в интернет реших да пробвам и се включи и оправи...Всъщност проблема ще ви го прикача като снимки, има ли начин аз сама да си го оправя и дали мога да продължа да използвам стария ми Windows, защото 10 не ми е много удобен, а също и вземете отново предвид, че това и миналия път се появи и след два дни когато пробвах случайно да го включа се включи без проблем и го ползвах месец и отново, но сега вече окончателно се предаде.. И с какво е свързан този проблем, също защо нямам опция за избиране.Съжалявам за подробността и дано съм се изразила правилно, че да ме разберете- накратко това сама дали мога да го оправя, дали мога да продължа да използвам 7-цата и колко би ми струвала поправка в случай, че не мога да се справя, Благодаря предварително Simple Smile

Виж целия пост
# 19
Здравейте , със сигурност това ,че е изтекъл срока на Уин 7 не е проблем, просто няма да има упдейти за него. Така че на последният ви въпрос : да може да използвате Уин 7 колкото искате.
По всяка вроятност просто е дошло време за преинсталация. При такъв проблем е задължително да имате инсталационен Уиндоус на флашка или диск /ако имате дисково устройство на лаптопа/.
Как да заредите инстлационен Уин през USB : https://www.youtube.com/watch?v=1Di-5JpD4og
По същият начин може да зредите и от диск , просто около 46 секунда от филмчето , сменете от USB на каквото име ви покаже компютъра за дисково устройство.
 На същото място би следвало да има изписан ред с името на хард диска. Последното го споменавам , тъй като ако липсва , то има хардуерен проблем и вече е за сервиз.
Ако нямате инстлационен Уин за УСБ то в не безизвестен сайт започващ с "З" има колкто искате такива Simple Smile
Ако все пак всичко се провали то преинсталацията е 20 лева във всеки нормален сервиз.
Ако има хардуерен проблем с хард диска..... само на място в сервиз може да кажат колко и за кога.
Виж целия пост
# 20
Много странно, от вчера съм със същия проблем - Lenovo G510. Изгледах маса трабълшуут клипчета, но нищо не сработи. В BIOS не разпознава хард.
Виж целия пост
# 21
Идеята на Биос е ,че е независим от каквито и да е било оперативни програми. Тоест това си е оперативната програма на Леново за техният си компютър. Всяка марка си има собствен Биос. Освен да се пробвате да упдаейтнете самия биос ако въобще има такава опция.
https://support.lenovo.com/bg/en/troubleshoot/lpt000453
Ако го няма там :
1. Изгорял хард
2. Някакъв малоумен упдейт на Леново
Виж целия пост
# 22
Здравейте! Когато свържа лаптопа ми с телевизора с HDMI кабел звукът се чува през лаптопа, не през телевизора. Лаптопът показва в sound mixer-a в таскбара, че ползва колонките на телевизора, но това реално не е така. Като свържем лаптопа на моя приятел няма такъв проблем. Когато пък се свържа с телевизора през wifi и cast-на монитора има и картина и звук. Само че тогава пък много често като гледам филм ми накъсва картината на телевизора и по някое време изобщо спира (докато на самия лаптоп всичко продължава да си тече гладко). Искам някак ако може да реша проблема или с връзката през HDMI, или с cast-ването през wifi. Лаптопът е Lenovo с Windows 10 Home. Ако трябват още подробности ще напиша.
Виж целия пост
# 23
Здравейте . По всяка вероятност става въпрос за стари драйвери. По надолу ви давам линк към кратко филмче от къде и как да ги ъпдейтнете , до последна версия. Би следвало да станат нещатата. моля ви обърнете внимание ,че трябва да се ъпдейтнат и драйвера на звуковата карта така и драйвера на самият кабел. Ако това не помогне пишете пак , има начин да получа достъп до лаптопа временно за да погледна. А иначе за Wifi според мен се касае за слаб сигнал стигащ до телевизора.
Това филмче е за това как да си ъпдейтнете драйверите :
https://www.youtube.com/watch?v=kJ8e_zjWCFE
Това е как по принцип се нагласяват нещата когато искате да свържете чрез HDMI , компютър и телевизор :
https://www.youtube.com/watch?v=XGAFr86TX14
Виж целия пост
# 24
Благодаря за отговора. Ще изгледам клипчетата и ще опитам. Но искам да попитам, някъде четох, че може самата видео карта да не поддържа звук през hdmi. Това възможно ли е да е причина за проблема?
Виж целия пост
# 25
Не , това са стари поколения компютри. Щом лаптопа е с Уин 10 , то със сигурност картата поддържа всички необходими портове. Просто проблеми като вашият , се разрешават доста трудно без да седиш зад самата маишна, в момента е малко .. "познай от три пъти". Все пак съм дал решение на най вероятният проблем да се надяваме ,че ще се получи.
Виж целия пост
# 26
Много благодаря! С uninstall device се оправи Simple Smile Направо се бях отчаяла от този лаптоп!
Виж целия пост
# 27
Здравейте, наложи се да работя от вкъщи и "боцнах" допълнителна клавиатура за улеснение. От тогава клавиатурата на лаптопа ми се бъгна.... половината букви в момента са числа и не мога да го оправя... Идеи за справяне с проблема?
Виж целия пост
# 28
Здравейте , моля ви махнете допълнителната клавиатура , рестартирайте лаптопа и ми кажете дали клавиатурата му се нормализира. За да знам в каква насока може да е проблема.
Виж целия пост
# 29
Здравейте , по всяка вероятност , драйверите са се "омешали". Моля ви махнете допълнителната клавиатура и отидете на "Device manager" , след това намерете меню "Keyboards". В менюто трябва да има списък с една или две клавиартури. изтриите ги и рестартирайте. Така лаптопа ще си инсталира наново "чист" драйвер. След това повторете по горните стъпки и новият драйвер трябва да се натисне с дясно копче и да го упдейтнете . Примерно :
Standard PS/2 Keyboard ---> Update driver. Би следвало да помогне. Ако не ,пишете пак моля.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия