Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 19

  • 25 172
  • 749
# 645
Апартаментчето е супер бонбонско за квартира за двойка. Банята наистина е трудна за поддръжка. Но не е някакъв катастрофален минус това. Пералнята е ужасна, но разбирам, че няма място. Не е партер. От снимката с компютъра се вижда лееко таванът на една кола. Но е нисък първи етаж. Което също не е проблем за квартира. Но наемът ще бъде с една идея по-нисък от същата квартира на по-високо и тихо място. За мен най-големият недостатък на този апартамент (дори и за наемател) е липсата на тераса. Малко клаострофобично. И сушилня няма. Трябва да се простира на тоя сушилник, мушнат отстрани до пералнята, и да се разпъва в и без това малкия кухненски бокс. Повечето хора пушат, няма да има къде една цигара да запалят и апартаментът лесно ще се осмърди, а и прането на хората. Не съм наясно с цените в София, но ако не е нещо наистина много на оферта, по-скоро бих пропуснала.
Виж целия пост
# 646
1700 евро на квадрат излиза.....не е хич малко, обаче е почти в центъра, на пешеходно разстояние от Орлов мост. Има освен мазе и таван, който може да се преустрои на още една стая, което също е голям плюс.
Ремонтирано е добре. Аз лично бих отишла да го видя...
Ако човек има парите и е готов да ги даде, не е никак за подценяване, но първият етаж е малко непиятен, особено че е на павирана улица, което ще е нон стоп дрънчене и тропане.
Едва ли ще смъкнат много от цената.....поне в момента. След година, две може и да намалеят цените, не се знае нищо.....
Виж целия пост
# 647
Щом е над абонатната станция, със сигурност е партер, може да е висок партер или нисък, но е партер. Абонатната е в мазето, това е етажът над мазето. Щом е на Иван Асен, за мен съвсем отпада, павирана с много движение.  Това странно разпределение ми говори, че е преустройвано, а според мен никога не е имало балкон, в много от старите сгради партерите са строени без балкони, следващите етажи имат. Ако е вкарван балкон, трегерите се виждат, а тук не се вижда нищо такова.

Направено е да хваща окото, но все пак когато се купува, трябва да се мисли освен за даване под наем и за продаване един ден, а и за собствено ползване, а за мен този не става за друго освен за под наем. Не бих го взела дори и с отстъпка 20 %.
Виж целия пост
# 648
Благодаря за отговорите,посочихте ми много минуси които аз не забелязах. Бих се радвал  някой да сподели ако е видял обява която си струва в този ценови диапазон.
Виж целия пост
# 649
Не си струва според мен парите. Непълноценен е, а с ремонта няма да смъкнат значително цената. Районът е със специфични първи етажи. Ако ще го наследява човек от родителите си - супер е, но ако ще влиза в сделка за него дори при намаляване на цената - не е много разумно да се вземе, освен ако не сте човек, на когото е трудно да се придвижи до по-горен етаж.
Виж целия пост
# 650
Мисля, че е бивше АИР БНБ. Който бизнес май вече умря.
Виж целия пост
# 651
Мисля, че е бивше АИР БНБ. Който бизнес май вече умря.
Румка, какво става със сградите до надлез Надежда? Видях, че все още има скеле на фасадите? Имат ли разрешение за ползване?
Виж целия пост
# 652
Оф, кво да ти кажа.
Едната е добре, по-отатъшната.
Другата обаче е зле, покривът почна да тече и там имам на 12 етаж, и у комшиите тече. И има гаден мирис във входа, трябва да почистят мазетата, ама сега се оправдават с липса на хора заради кризата.
Само това е, което е поправимо.
В онази по-добре сградата, почнаха да чистят етажите с машина, и почистените са чудесни. Ма много се мотаят. Дано се забързат. Ние ги пуснахме пак с обява под наем, но не сме намалили цената, макар че гледам са паднали с 50-100 лв. Но имаме климатици, вградени кухни и прочие, и не ми се намалява. Ще видя. С агенция са пуснати. Ще пиша пак като има развитие
Виж целия пост
# 653
Румка, добре че споделяш тук. От голяма полза е.
Виж целия пост
# 654
Ние всички сме от един отбор 😉
Виж целия пост
# 655
Наистина е хубаво да чуеш "от първа ръка" къде може да се получат пробойни. Да посъветваш и да получиш адекватни отговори за това, което ни е важно в момента.
Виж целия пост
# 656
Между другото, единствените ми наематели, дето обявиха, че са останали без работа, преди около седмица казаха, че имат нова работа. И ще могат отново да минат на плащане на пълен наем.
Междувременно им намалих наема от 600 на 500, за да съм в час с пазара. Остава да ми дължат 2 половини за предните месеци, но ще ги изчистваме по малко.
Продължават да ми звънят брокери.
Чудя се, вдигат ли се по малко, обратно наемите, или стоят на равнището от преди месец. Опитвам се да подпитам брокерите, които ме търсят, но не получавам смислени отговори.
Виж целия пост
# 657
И мен много ме търсят брокери, но нищо конкретно не се случило.
На малкия и по-евтин апартамент започнах ремонт, та в момента не го давам.
Виж целия пост
# 658
Има ли в темата наематели, които живеят в апартамент без акт 16, или собственици, които отдават такъв?
Виж целия пост
# 659
И на мен звънят, но нищо конкретно не казват. Според мен, опипват почвата.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия