Онлайн консултации с д-р Милена Янкова – специалист по педиатрия и детска пулмология

 • 218 530
 • 4 314
# 4 290
Здравейте доктор Янкова ,може ли да ми кажете дали е мн опасно следното .
Бабата беше при нас и докато говореше за съжаление нейна слюнка влезе в устата на детето .
Какво да се прави от тук нататък ?
И при увеличен черен дроб как се действа ?
И при  малките бебета кое води до цироза ?
Виж целия пост
# 4 291
Здравейте, Д-р Янкова
Имам дъщеричка на почти 3м. Днеска сутринта се събуди с писъци и плач и ми отне почти час да я успокоя.
Клепача на лявото око изглеждаше зачервен и подпухнал. За първи път плачеше и със сълзи от това око. Другото изглеждаше съвсем нормално и все още не се забелязват сълзички от него когато плаче.
В първия момент помислих че може да е попаднала прашинка в окото и да е търкала клепача. Но когато спря да плаче клепача много бързо придоби нормален цвят и отока изчезна. Окото го отвари нормално и не личи в него да има нараняване, зачервяване или да е мътно.
 и помислих че всичко е наред.
След 2 часа отново се разплака и пак същото. Сълзи само от лявото око и подуване и зачервяване на клепача. Като се успокои пак всичко нормално.
     Нормално ли е според вас да има сълзички само от едното око и това зачервяване на клепача?
     Малката няма температура или някакви симптоми на настинка. Единствено от известно време има понякога мънички  влажни бели гурелчета и от 2те очички. Но без да се слепват клепачите или миглите или да са зачервени очичките и мислех че е нормално.
Най- вероятно се касае за конюнктивит - слагайте антибиотични капки .
Виж целия пост
# 4 292
Благодаря
Виж целия пост
# 4 293
Здравейте! Бебе на 3месеца. С постоянно разъройство. 1 месец е лекуван, включително 2 оъти в болница, но без резултат. Пие аптамил адц от много време. Според вас на какво може да се дължи такова изпражнение[img
Скрит текст:
width=450 height=600]//cdn.bg-mamma.com/L3u5/5czcc.jpg[/img]
Виж целия пост
# 4 294
Здравейте, д-р Янкова, в борбата с въшки сме, от аптеката продуктите за момента не дават резултат. Каква е пропорцията за гас, мас и оцет за деца? Според вас продукти от ветеринарната аптека удачно ли е да се пробват в борбата с тази гад? На продуктите от аптеката пише, че се прилагат на 7 дни, мога ли да се мажем на по къс период или да редуваме шампоан/лосион и след 1-2 дни гас, мас и оцет? Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 4 295
Здравейте, д-р Янкова!
Детето ми е на почти две години и от доста отдавна (може би още когато беше бебе), съм забелязала, че когато плаче, вика или се напряга, се появява едно топченце на самата вена на врата.
Когато беше бебе сме посещавали кардиолог по друг повод и каза, че няма проблем със сърцето.
Според вас каква може да бъде тази подутина?
Виж целия пост
# 4 296
Здравейте.При дете на 6 години ,СУЕ 11 в норма ли е?
Виж целия пост
# 4 297
Детето ми вдигаше 39,5 градуса 4 дни, а после спадна до 38,5. Продължава да вдига над 38,5 градуса до днес - температура с кашлица, като симптомите са от миналата сряда. Предполагам че е грип. Но не съм чувала за така протичащ вирус до сега, освен от позната на която скоро детето и е било с тези симптоми 2 седмици и с диагноза ОВИ. Та въпроса ми е не за да лекувам детето си сама, а за да преценя адекватно ли е лечението и диагнозата, която в нашия случай е ларингит с трахеит, а от днес съмнение за бронхит. Има ли някакви данни ( в интернет пространството ми е все по трудно да стигна до такива) за вирус при деца с подобни симптоми - много висока температура с кашлица за дълго време - повече от седмица, които не се повлияват от антибиотик? Имаме консултация с двама лекари. Предписан антибиотик и сироп за кашлицата от събота, а от днес и бисептол като успореден химиотерапевтик ... Нямаме никакви изследвания направени или предложени.
Виж целия пост
# 4 298
Добър ден, изолира се в гърлен секрет на детето ми, стафилокок ауреус, според изследването нуждае ли се от пиене на антибиотик, детето не се оплаква от никакви симптоми.
  [/list]
  Виж целия пост
  # 4 299
  Не мога да помогна но следя и аз ..бебето ми го има .
  Питах какво да пием но ми казаха че не е нужно .
  Виж целия пост
  # 4 300
  Здравейте, дете на 3,5 г. взима ксизал и солдесанил по схема (заряди ларингит) днес 3 ден, утре сутрин е последният прием, рязко стана много сънливо, все поляга, спи повече. Възможно ли е да е от някои от горепосочените медикаменти? Питам защото има диагностициран след Холтер Епизоди на AV блок II ст. тип Венкебах и тип Мьобиц. Без епизоди на пълен AV блок. Без други ритъмно-проводни нарушения и се чудя да не би нещо да се е влошило сърцето. 2 ма кардиолози са я гледали през последната година и в понеделник ще я заведа отново, но до тогава просто се чудя от къде се появи тази сънливост и умора. Благодаря!
  Виж целия пост
  # 4 301
  Здравейте д-р Янкова,
  Имам въпрос, който не е особено по темата, но нали Вие решавате, ако желаете да си кажете мнението...
  Просто не виждам друг по подходящ специалист, ...и бил активен скоро...
  А и изхождам от това, че пулмолога не е чак толкова и само тесен специалист, би трябвало да има по широк поглед върху здравният статус, доколкото знам има и специалност Вътрешни болести....

  Става въпрос за възрастен на 40+ години.
  Какъв е достатъчният набор от изследвания от които може да се направи извод, .......... има ли последствия от прекаляването с лекарства...?
  Пакет чернодробни ензими достатъчен ли е или не...?
  Лекарствата с които се прекалява не са някакви специални.
  Продаваните без рецепта по аптеките тип обезболяващи съдържащи парацетамол и ибупрофен, разни други несериозни противовъзпалителни....нали всякакви подобни до които има достъп без рецепта...
  Виж целия пост
  # 4 302
  Здравейте,
  намерих на детето ми острици, бихте ли ме посъветвали по каква схема да приложа Зентел при него, 30кг е на 7г. Също искам и аз да приема,тъй като подозирам, че и аз съм заразена. За първи път ни се случва и съм доста притеснена.
  Виж целия пост
  # 4 303
  Извинявам се за притеснението. Просто много се притеснявам. Снощи забелязах на дъщеря ми на корема 2,3пъпчици не обърнах внимание, половин час по-късно вече бяха доста повече. Притесних се и пратих на мама снимка. Оказа се че тяхни приятели са били с шарка миналия месец а дъщеря ми е имала контакт с тяхното дете. Според мен е варицела. За дъщеря ми не се притеснявам, няма температура за сега, добре е, не я сърбят. Притеснявам се за сина ми на 8 м. и за баща им, който не я е карал. За малкия опасно ли е? Не е хапвала нищо различно от обикновено, няма и нещо което да е консумираласама,не съм прала с различен прах.
  Виж целия пост
  # 4 304
  Здравейте. Синът ми е на 3 години и 10 месеца. От 1 седмица е на широкоспектърен антибиотик поради появата на гнойна ангина. Днес забелязах, че има подут лимфен възел зад едното ухо, боли при натиск. Педиатър ще го прегледа чак в петък, защото в четвъртък приключва 10-дневния прием на антибиотика. От вчера вечерта започна и суха кашлица по време на сън. Притеснявам се от лимфния възел и от кашлицата.
  Виж целия пост

  Започнете да пишете...

  Страница 1 от 1

  Общи условия